Незважаючи на те, що з року в рік традиційні святкові страви для застілля відходять на другий план, поступаючись сучасним і химерним закусок, деякі залишаються вірні автентичної кухні і з радістю користуються можливістю приготувати складносурядні страви на зразок курника. Багатошаровий російський пиріг можна зробити і за спрощеною схемою і саме про те, як приготувати курник за простими рецептами ми і поговоримо далі.
Як приготувати курник з куркою та картоплею?
Значно спростити рецепт курника можна завдяки відсутності млинців в рецепті: інгредієнти можна просто з'єднувати разом, а потім укладати гіркою поверх шару листкового тіста і слеплять його краю разом.
Інгредієнти: Для тіста:
вершкове масло - 190 г; сметана - 185 г; яєчні жовтки - 3 шт.; борошно - 220 г; порошок для випічки - 5 р. Для начинки:
курятина - 540 г; печериці - 210 г; яйця - 3 шт.; картопляні бульби - 260 г; ріпчаста цибуля - 110 г; курячий бульйон - 85 мл Приготування Почніть приготування самого тіста-основи. Розітріть крижане масло в крихту з борошном і порошком для випічки. Отриману крихту змішайте зі сметаною і яєчними жовтками, поки не зберете тісто в грудку. Оберніть ком плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.
Курятину відваріть і розберіть на волокна. Печериці спасеруйте з кільцями ріпчастої цибулі. Відваріть картоплю в мундирах, а потім очистіть їх і наріжте. Змішайте всі складові начинки разом з вареними яйцями і викладіть в центр розкачаного шару тесту гіркою. Зберіть краю тесту разом і залиште отвір на самій верхівці. Влийте в отвір бульйон і змажте курник яйцем. Випікайте пиріг годину при 170 градусах.
Якщо ви не знаєте, як приготувати курник в мультиварці, то повторіть аналогічні кроки, а потім залиште пиріг готуватися в режимі «Випічка» на цілу годину.
Як приготувати курник з листкового тіста?
Інгредієнти: листкове тісто (бездріжджове) - 1 упаковка; курятина - 11 кг; печериці - 490 г; ріпчаста цибуля - 165 г; рис - 110 г; яйця - 4 шт.; млинці - 9 шт.; бульйон - 230 мл; пір'я цибулі - 6-8 шт. Приготування Розділіть цибулину на тонкі півкільця, а потім спасеруйте її до прозорості на розігрітій олії разом з грибами. Коли волога з останніх випарується – начинку можна охолоджувати. Відваріть рис і з'єднайте його з рубаними яйцями і зеленню цибулі. Відваріть курятину, розберіть м'якоть на волокна.
Розкачайте пласт листкового тіста і викладіть на нього перший млинець. Покрийте блін грибною начинкою і накрийте другим млинцем. Поверх нього викладіть рис і яйце, потім ще млинець – курка. Повторюйте шар за шаром, а потім зберіть краю тесту з скріпіть їх разом. У центр курника влийте бульйон і випікайте пиріг півгодини при 200 градусах.