Вернуться назад Распечатать

Як приготувати курник - простий рецепт?

Як приготувати курник - простий рецепт?
Незважаючи на те, що з року в рік традиційні святкові страви для застілля відходять на другий план, поступаючись сучасним і химерним закусок, деякі залишаються вірні автентичної кухні і з радістю користуються можливістю приготувати складносурядні страви на зразок курника. Багатошаровий російський пиріг можна зробити і за спрощеною схемою і саме про те, як приготувати курник за простими рецептами ми і поговоримо далі.

Як приготувати курник з куркою та картоплею?


Значно спростити рецепт курника можна завдяки відсутності млинців в рецепті: інгредієнти можна просто з'єднувати разом, а потім укладати гіркою поверх шару листкового тіста і слеплять його краю разом.
Інгредієнти:
Для тіста:

  • вершкове масло - 190 г;

  • сметана - 185 г;

  • яєчні жовтки - 3 шт.;

  • борошно - 220 г;

  • порошок для випічки - 5 р.


  • Для начинки:

  • курятина - 540 г;

  • печериці - 210 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • картопляні бульби - 260 г;

  • ріпчаста цибуля - 110 г;

  • курячий бульйон - 85 мл


  • Приготування
    Почніть приготування самого тіста-основи. Розітріть крижане масло в крихту з борошном і порошком для випічки. Отриману крихту змішайте зі сметаною і яєчними жовтками, поки не зберете тісто в грудку. Оберніть ком плівкою і залиште в холодильнику на півгодини.
    Курятину відваріть і розберіть на волокна. Печериці спасеруйте з кільцями ріпчастої цибулі. Відваріть картоплю в мундирах, а потім очистіть їх і наріжте. Змішайте всі складові начинки разом з вареними яйцями і викладіть в центр розкачаного шару тесту гіркою. Зберіть краю тесту разом і залиште отвір на самій верхівці. Влийте в отвір бульйон і змажте курник яйцем. Випікайте пиріг годину при 170 градусах.
    Якщо ви не знаєте, як приготувати курник в мультиварці, то повторіть аналогічні кроки, а потім залиште пиріг готуватися в режимі «Випічка» на цілу годину.

    Як приготувати курник з листкового тіста?


    Інгредієнти:

  • листкове тісто (бездріжджове) - 1 упаковка;

  • курятина - 11 кг;

  • печериці - 490 г;

  • ріпчаста цибуля - 165 г;

  • рис - 110 г;

  • яйця - 4 шт.;

  • млинці - 9 шт.;

  • бульйон - 230 мл;

  • пір'я цибулі - 6-8 шт.
  • Як приготувати курник - простий рецепт?


    Приготування
    Розділіть цибулину на тонкі півкільця, а потім спасеруйте її до прозорості на розігрітій олії разом з грибами. Коли волога з останніх випарується – начинку можна охолоджувати. Відваріть рис і з'єднайте його з рубаними яйцями і зеленню цибулі. Відваріть курятину, розберіть м'якоть на волокна.
    Розкачайте пласт листкового тіста і викладіть на нього перший млинець. Покрийте блін грибною начинкою і накрийте другим млинцем. Поверх нього викладіть рис і яйце, потім ще млинець – курка. Повторюйте шар за шаром, а потім зберіть краю тесту з скріпіть їх разом. У центр курника влийте бульйон і випікайте пиріг півгодини при 200 градусах.