В'ялене м'ясо в домашніх умовах

Рецепт в'яленого м'яса в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Отже, приготування м'яса починаємо з підготовки сольового розчину. Для цього в мисочку висипаємо сіль, кидаємо мелений перець і руками кришимо сухий лавровий листочок. Далі вливаємо холодну горілку і все ретельно перемішуємо. Свинячу вирізку промиваємо, витираємо рушником і рясно натираємо м'ясо з усіх боків ароматною сумішшю спецій. Викладаємо підготовлену свинину в каструлю, зверху прикриваємо тарілкою і відправляємо на 14 годин в холодильник. Щоб м'ясо рівномірніше просолилось, перевертаємо його через кожні 3 години. Після закінчення часу, вирізку гарненько промиваємо під краном, прибираючи всі спеції і подрібнений лавровий листочок. Знову обсушуємо його паперовими серветками і викладаємо в миску. Часник чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і обсипаємо м'ясо з усіх боків. Тепер беремо марлю і щільно загортаємо в неї свинину, обв'язуючи туго ниткою. Після цього викладаємо його на решітку або підвішуємо так, щоб був вільний доступ повітря. Підсушуємо м'ясо в такому вигляді 12 годин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Пам'ятайте, що чим довше воно буде сохнути, тим соленее і щільніше вийде в результаті. Через добу обов'язково виймаємо його з марлі, щоб воно не зіпсувалося.
В'ялене м'ясо в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для присипки:
Приготування
М'якоть свинини викладаємо в миску, щедро посипаємо сіллю і прибираємо на 3 дні в холодильник. М'ясо промиваємо і переходимо до приготування розсолу. Оцет змішати з ложкою солі, кидаємо трохи меленого перцю, видавлюємо через прес часник і кладемо розмарин і солодку паприку. Перекладаємо вирізку в розсіл і ретельно опускаємо його. Для присипки з'єднуємо в пиалке суміш перців з насінням коріандру і гарненько розтираємо. Після цього виймаємо м'ясо з розсолу, викладаємо на лист пергаменту і обвалюємо в ароматній присыпке з усіх боків. Загортаємо в папір і надаємо круглу форму. Тепер прибираємо свинину в холодильник і залишаємо на 30 днів. Через місяць нарізаємо вирізку гострим ножем на тоненькі скибочки і подаємо до столу.
Рецепт в'яленого м'яса курки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування

У мисці з'єднуємо сіль із сумішшю мелених перців і кидаємо солодку паприку. Курячі грудки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і ретельно натираємо ароматною сумішшю. Потім викладаємо м'ясо в миску, затягуємо харчової плівкою і відправляємо рівно на добу в холодильник. За цей час курка пустить сік, який ми не зливаємо. По закінченні часу, промиваємо грудки під холодною водою, змиваємо спеції і просушуємо м'ясо з допомогою паперового рушника. Часник чистимо, подрібнюємо і натираємо їм просолені курячі грудки. Загортаємо м'ясо в чисту марлю і відправляємо в холодильник ще на 24 години. Через добу в'ялене м'ясо готове – нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо в якості закуски до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти

Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?
В'ялене м'ясо - це закуска, яку сміливо можна назвати делікатесом, так як коштує досить не дешево. Тому необхідно зробити його самостійно. Процес,

Бастурма з яловичини
Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,

В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
Прикрасою будь-якого святкового столу, неодмінно стане блюдо з м'ясною нарізкою. І, щоб здивувати гостей, пропонуємо зробити самостійно в'ялену

Буженина в домашніх умовах
Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко

В'ялене м'ясо - рецепт
Якщо до вас часто приходять гості і ви частуєте їх всілякими гарячими стравами і закусками зразок ковбаси, сиру і в'яленого м'яса, то варто подумати

В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними