В'ялене м'ясо в домашніх умовах
Зараз на прилавках магазинів продається багато різних м'ясних делікатесів. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити в'ялене м'ясо в домашніх умовах, яке виходить нітрохи не гірше, а навіть корисніше покупного!
Інгредієнти:
свиняча вирізка – 800 г;
сіль велика – 05 ч. ложки;
горілка – 1 ст. ложка;
лавровий лист – 3 шт.;
мелений перець;
часник – 3 зубчики.
Приготування
Отже, приготування м'яса починаємо з підготовки сольового розчину. Для цього в мисочку висипаємо сіль, кидаємо мелений перець і руками кришимо сухий лавровий листочок. Далі вливаємо холодну горілку і все ретельно перемішуємо. Свинячу вирізку промиваємо, витираємо рушником і рясно натираємо м'ясо з усіх боків ароматною сумішшю спецій. Викладаємо підготовлену свинину в каструлю, зверху прикриваємо тарілкою і відправляємо на 14 годин в холодильник. Щоб м'ясо рівномірніше просолилось, перевертаємо його через кожні 3 години. Після закінчення часу, вирізку гарненько промиваємо під краном, прибираючи всі спеції і подрібнений лавровий листочок. Знову обсушуємо його паперовими серветками і викладаємо в миску. Часник чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і обсипаємо м'ясо з усіх боків. Тепер беремо марлю і щільно загортаємо в неї свинину, обв'язуючи туго ниткою. Після цього викладаємо його на решітку або підвішуємо так, щоб був вільний доступ повітря. Підсушуємо м'ясо в такому вигляді 12 годин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Пам'ятайте, що чим довше воно буде сохнути, тим соленее і щільніше вийде в результаті. Через добу обов'язково виймаємо його з марлі, щоб воно не зіпсувалося.
Інгредієнти:
кухонна сіль – 800 г;
яблучний оцет – 100 мл;
часник – 3 зубчики;
солодка паприка;
часник сушений;
свіжий розмарин ;
свинина.
Для присипки:
суміш меленого перцю – за смаком;
насіння коріандру .
Приготування
М'якоть свинини викладаємо в миску, щедро посипаємо сіллю і прибираємо на 3 дні в холодильник. М'ясо промиваємо і переходимо до приготування розсолу. Оцет змішати з ложкою солі, кидаємо трохи меленого перцю, видавлюємо через прес часник і кладемо розмарин і солодку паприку. Перекладаємо вирізку в розсіл і ретельно опускаємо його. Для присипки з'єднуємо в пиалке суміш перців з насінням коріандру і гарненько розтираємо. Після цього виймаємо м'ясо з розсолу, викладаємо на лист пергаменту і обвалюємо в ароматній присыпке з усіх боків. Загортаємо в папір і надаємо круглу форму. Тепер прибираємо свинину в холодильник і залишаємо на 30 днів. Через місяць нарізаємо вирізку гострим ножем на тоненькі скибочки і подаємо до столу.
Інгредієнти:
грудка куряча – 3 шт.;
солодка мелена паприка – 1 ст. ложка;
мелений червоний і чорний перець;
сіль – 3 ст. ложки;
часник – 4 зубчики.
Приготування
У мисці з'єднуємо сіль із сумішшю мелених перців і кидаємо солодку паприку. Курячі грудки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і ретельно натираємо ароматною сумішшю. Потім викладаємо м'ясо в миску, затягуємо харчової плівкою і відправляємо рівно на добу в холодильник. За цей час курка пустить сік, який ми не зливаємо. По закінченні часу, промиваємо грудки під холодною водою, змиваємо спеції і просушуємо м'ясо з допомогою паперового рушника. Часник чистимо, подрібнюємо і натираємо їм просолені курячі грудки. Загортаємо м'ясо в чисту марлю і відправляємо в холодильник ще на 24 години. Через добу в'ялене м'ясо готове – нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо в якості закуски до столу.
Рецепт в'яленого м'яса в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Отже, приготування м'яса починаємо з підготовки сольового розчину. Для цього в мисочку висипаємо сіль, кидаємо мелений перець і руками кришимо сухий лавровий листочок. Далі вливаємо холодну горілку і все ретельно перемішуємо. Свинячу вирізку промиваємо, витираємо рушником і рясно натираємо м'ясо з усіх боків ароматною сумішшю спецій. Викладаємо підготовлену свинину в каструлю, зверху прикриваємо тарілкою і відправляємо на 14 годин в холодильник. Щоб м'ясо рівномірніше просолилось, перевертаємо його через кожні 3 години. Після закінчення часу, вирізку гарненько промиваємо під краном, прибираючи всі спеції і подрібнений лавровий листочок. Знову обсушуємо його паперовими серветками і викладаємо в миску. Часник чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і обсипаємо м'ясо з усіх боків. Тепер беремо марлю і щільно загортаємо в неї свинину, обв'язуючи туго ниткою. Після цього викладаємо його на решітку або підвішуємо так, щоб був вільний доступ повітря. Підсушуємо м'ясо в такому вигляді 12 годин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Пам'ятайте, що чим довше воно буде сохнути, тим соленее і щільніше вийде в результаті. Через добу обов'язково виймаємо його з марлі, щоб воно не зіпсувалося.
В'ялене м'ясо в домашніх умовах
Інгредієнти:
Для присипки:
Приготування
М'якоть свинини викладаємо в миску, щедро посипаємо сіллю і прибираємо на 3 дні в холодильник. М'ясо промиваємо і переходимо до приготування розсолу. Оцет змішати з ложкою солі, кидаємо трохи меленого перцю, видавлюємо через прес часник і кладемо розмарин і солодку паприку. Перекладаємо вирізку в розсіл і ретельно опускаємо його. Для присипки з'єднуємо в пиалке суміш перців з насінням коріандру і гарненько розтираємо. Після цього виймаємо м'ясо з розсолу, викладаємо на лист пергаменту і обвалюємо в ароматній присыпке з усіх боків. Загортаємо в папір і надаємо круглу форму. Тепер прибираємо свинину в холодильник і залишаємо на 30 днів. Через місяць нарізаємо вирізку гострим ножем на тоненькі скибочки і подаємо до столу.
Рецепт в'яленого м'яса курки в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
У мисці з'єднуємо сіль із сумішшю мелених перців і кидаємо солодку паприку. Курячі грудки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і ретельно натираємо ароматною сумішшю. Потім викладаємо м'ясо в миску, затягуємо харчової плівкою і відправляємо рівно на добу в холодильник. За цей час курка пустить сік, який ми не зливаємо. По закінченні часу, промиваємо грудки під холодною водою, змиваємо спеції і просушуємо м'ясо з допомогою паперового рушника. Часник чистимо, подрібнюємо і натираємо їм просолені курячі грудки. Загортаємо м'ясо в чисту марлю і відправляємо в холодильник ще на 24 години. Через добу в'ялене м'ясо готове – нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо в якості закуски до столу.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?
В'ялене м'ясо - це закуска, яку сміливо можна назвати делікатесом, так як коштує досить не дешево. Тому необхідно зробити його самостійно. Процес,
Бастурма з яловичини
Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,
В'ялена куряча грудка в домашніх умовах
Прикрасою будь-якого святкового столу, неодмінно стане блюдо з м'ясною нарізкою. І, щоб здивувати гостей, пропонуємо зробити самостійно в'ялену
Буженина в домашніх умовах
Буженина - одне з улюблених страв на Русі. Жодне святкове застілля не обходиться без цієї апетитної м'ясної закуски. Найголовніше, що буженину легко
В'ялене м'ясо - рецепт
Якщо до вас часто приходять гості і ви частуєте їх всілякими гарячими стравами і закусками зразок ковбаси, сиру і в'яленого м'яса, то варто подумати
В'ялена свинина
В'ялена в домашніх умовах свинина - це відмінна заміна магазинної ковбаси і шинки. Адже вона виготовлена з натуральних продуктів, причому власними