Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?

Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?

2-11-2015, 00:12
934
Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?
Сьогодні ми розповімо вам, як приготувати в домашніх умовах в'ялене м'ясо. Вибравши для себе найбільш підходящий варіант приготування, ви зможете самі забезпечити наявність на вашому столі смачного, а найголовніше натурального без всяких добавок м'ясного делікатесу.

В'ялене м'ясо в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • свинячий ошийок – 1 кг;

  • червоний мелений перець;

  • чорний мелений перець;

  • перець духмяний горошком;

  • лаврові листочки;

  • коріандр;

  • розмарин;

  • кмин;

  • паприка;


  • Для розсолу:

  • вода очищена – 1 л;

  • йодована сіль не – 140 г;

  • цукровий пісок – 30 г;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • горошини запашного перцю – 5 шт.;

  • гвоздика – 1 шт.


  • Приготування
    Першим ділом приготуємо розсіл для в'яленого м'яса. Для цього наливаємо в підходящу для маринування ємність очищену воду, додаємо сіль, цукровий пісок, кидаємо лаврові листочки, горошини запашного перцю, бутон гвоздики і ставимо на вогонь. Підігріваємо маринад до кипіння, помішуючи, щоб сіль і цукор розчинилися, і даємо повністю охолонути.
    Тим часом підготуємо м'ясо. Ідеальним варіантом для маринування та в'ялення буде довгастий не дуже товстий шматок з невеликими жировими прошарками. Таке м'ясо добре просолится і в готовому вигляді не буде сухе і в міру соковите. Промиваємо його в холодній воді, позбавляє від великих прожилок і плівок, занурюємо в розсіл і визначаємо в холодильник на двадцять чотири години. Якщо бажаєте отримати більш солоний результат, то необхідно витримати м'ясо в розсолі двоє або троє діб. Ще один важливий момент. Розсолу повинно бути стільки, щоб м'ясо повністю їм покривалося, тому при необхідності потрібно приготувати полуторну або подвійну порцію маринаду.
    Промаринований м'ясної шматок виймаємо з розсолу, промаківающімі хорошенечко від вологи паперовими рушниками і покласти під прес на одну годину.
    Поки видаляються залишки рідини, займемося прянощами. Ідеальним варіантом для натирання м'яса буде свіжа мелена суміш, приготована шляхом розтирання горошків зерен і листя в ступці, але можна взяти і вже готові перемелені спеції. Змішуємо всі прянощі в окремій мисочці, особливу увагу приділяємо меленого червоного перцю, адже він є відмінним натуральним консервантом. Можна замінювати одні прянощі іншими за своїм смаком або додати ще трохи солі. Грунтовно натираємо пряною сумішшю м'ясо з усіх боків, обертаємо чистою тканиною, складеною в кілька шарів марлею або пергаментним папером і поміщаємо в холодильник на сім днів.
    Після закінчення часу, оновлюємо шар спецій, запанировав шматок м'яса ще раз, поміщаємо в тканинний мішечок і підвішуємо в добре провітрюваному місці на два тижні.
    Після закінчення часу смачний м'ясний делікатес буде готовий. Приємного апетиту!

    В'ялене м'ясо в сушарці для овочів


    Інгредієнти:

  • будь-яке м'ясо (м'якоть);


  • Для маринаду:

  • соєвий соус – за смаком;

  • оливкова олія – за смаком;

  • цукровий пісок – за смаком;

  • лимонний сік – за смаком;

  • гірчиця діжонська – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    У електросушарці можна в'ялити будь-яке м'ясо, його філейну частину. Для цього промиваємо його в холодній воді, витираємо насухо, розрізаємо на пласти товщиною до одного сантиметра і замочуємо в маринаді на одну годину. Для його приготування змішуємо соєвий соус, оливкова олія, додаємо цукровий пісок, лимонний сік, діжонську
    Як приготувати в'ялене м'ясо в домашніх умовах?
    гірчицю і сіль. Не забуваємо, що соєвий соус вже досить солоний.
    Промариновані м'ясні скибочки викладаємо на піддон електросушарки і витримуємо на 60 градусах протягом шести-восьми годин. У середині циклу один раз перевертаємо м'ясо на іншу сторону.
    В залежності від уподобань, можна сушити м'ясо трохи довше і одержати більш щільну і суху структуру готового в'яленого продукту.
    Аналогічним чином можна приготувати в'ялене м'ясо в духовці, розклавши його на деко застелений і витримавши при такій же температурі до бажаного ступеня вяленья. Дверцята духової шафи під час процесу приготування повинна бути трохи прочинені.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Бастурма з яловичини
    Бастурма з яловичини
    Прикрасою будь-якого святкового столу стане шикарне блюдо з різноманітною м'ясною нарізкою. Однак подібні делікатеси коштують дуже дешево. Тому,
    В'ялене м'ясо в домашніх умовах
    В'ялене м'ясо в домашніх умовах
    Вітрини багатьох супермаркетів просто рясніють великою кількістю м'ясних делікатесів, асортимент яких неймовірно великий, що можна й розгубитися.
    Розсіл для скумбрії
    Розсіл для скумбрії
    У багатьох солона скумбрія вважається невід'ємною частиною святкового меню. Проте, деколи не хочеться купувати таку рибу в магазині з причини поганої
    Скумбрія пряного посолу
    Скумбрія пряного посолу
    Пряна скумбрія - це завжди доречна закуска для будь-якого застілля. Але те, що нам пропонують недобросовісні виробники, не зовсім хорошої якості.
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про