Зараз на прилавках магазинів продається багато різних м'ясних делікатесів. Сьогодні ми розповімо вам, як зробити в'ялене м'ясо в домашніх умовах, яке виходить нітрохи не гірше, а навіть корисніше покупного!
Рецепт в'яленого м'яса в домашніх умовах
Інгредієнти: свиняча вирізка – 800 г; сіль велика – 05 ч. ложки; горілка – 1 ст. ложка; лавровий лист – 3 шт.; мелений перець; часник – 3 зубчики. Приготування Отже, приготування м'яса починаємо з підготовки сольового розчину. Для цього в мисочку висипаємо сіль, кидаємо мелений перець і руками кришимо сухий лавровий листочок. Далі вливаємо холодну горілку і все ретельно перемішуємо. Свинячу вирізку промиваємо, витираємо рушником і рясно натираємо м'ясо з усіх боків ароматною сумішшю спецій. Викладаємо підготовлену свинину в каструлю, зверху прикриваємо тарілкою і відправляємо на 14 годин в холодильник. Щоб м'ясо рівномірніше просолилось, перевертаємо його через кожні 3 години. Після закінчення часу, вирізку гарненько промиваємо під краном, прибираючи всі спеції і подрібнений лавровий листочок. Знову обсушуємо його паперовими серветками і викладаємо в миску. Часник чистимо, шаткуємо дрібними кубиками і обсипаємо м'ясо з усіх боків. Тепер беремо марлю і щільно загортаємо в неї свинину, обв'язуючи туго ниткою. Після цього викладаємо його на решітку або підвішуємо так, щоб був вільний доступ повітря. Підсушуємо м'ясо в такому вигляді 12 годин, а потім прибираємо на 3 дні в холодильник. Пам'ятайте, що чим довше воно буде сохнути, тим соленее і щільніше вийде в результаті. Через добу обов'язково виймаємо його з марлі, щоб воно не зіпсувалося.
В'ялене м'ясо в домашніх умовах
Інгредієнти: кухонна сіль – 800 г; яблучний оцет – 100 мл; часник – 3 зубчики; солодка паприка; часник сушений; свіжий розмарин ; свинина. Для присипки:
суміш меленого перцю – за смаком; насіння коріандру . Приготування М'якоть свинини викладаємо в миску, щедро посипаємо сіллю і прибираємо на 3 дні в холодильник. М'ясо промиваємо і переходимо до приготування розсолу. Оцет змішати з ложкою солі, кидаємо трохи меленого перцю, видавлюємо через прес часник і кладемо розмарин і солодку паприку. Перекладаємо вирізку в розсіл і ретельно опускаємо його. Для присипки з'єднуємо в пиалке суміш перців з насінням коріандру і гарненько розтираємо. Після цього виймаємо м'ясо з розсолу, викладаємо на лист пергаменту і обвалюємо в ароматній присыпке з усіх боків. Загортаємо в папір і надаємо круглу форму. Тепер прибираємо свинину в холодильник і залишаємо на 30 днів. Через місяць нарізаємо вирізку гострим ножем на тоненькі скибочки і подаємо до столу.
Рецепт в'яленого м'яса курки в домашніх умовах
Інгредієнти: грудка куряча – 3 шт.; солодка мелена паприка – 1 ст. ложка; мелений червоний і чорний перець; сіль – 3 ст. ложки; часник – 4 зубчики. Приготування У мисці з'єднуємо сіль із сумішшю мелених перців і кидаємо солодку паприку. Курячі грудки обполіскуємо під холодною водою, витираємо рушником і ретельно натираємо ароматною сумішшю. Потім викладаємо м'ясо в миску, затягуємо харчової плівкою і відправляємо рівно на добу в холодильник. За цей час курка пустить сік, який ми не зливаємо. По закінченні часу, промиваємо грудки під холодною водою, змиваємо спеції і просушуємо м'ясо з допомогою паперового рушника. Часник чистимо, подрібнюємо і натираємо їм просолені курячі грудки. Загортаємо м'ясо в чисту марлю і відправляємо в холодильник ще на 24 години. Через добу в'ялене м'ясо готове – нарізаємо її тоненькими скибочками і подаємо в якості закуски до столу.