Стейк зі свинини в духовці
Стейк зі свинини — справжнє свято для любителів м'ясних страв. Щоб стейк був соковитим, перед тепловою обробкою його маринують. Вважається, що добавки і маринади до нього повинні бути максимально простими, щоб не перебивати його натуральний смак. М'ясо для стейка потрібно брати тільки кімнатної температури. Готувати його можна по-різному. Сьогодні давайте розглянемо, як приготувати стейк зі свинини в духовці.
Інгредієнти:
свинячі стейки — 4 шт.;
соняшникова олія — 25-3 ст. ложки;
чорний перець порошок;
вершкове масло — 40-45 г для смаження;
часниковий порошок;
сіль — 5 р.
Приготування
Беремо свинячі стейки, промиваємо їх, змащуємо олією. Гарненько натираємо всі шматки сіллю, часниковим порошком, чорним перцем. Розігріваємо масло на сковороді і смажимо 1 хвилину на ньому стейки. Щипцями перевертаємо їх і смажимо ще 1 хвилину. У цій же посуді відправляємо стейки в духовку. Через 40 хвилин виймаємо, нарізаємо і подаємо.
Рекомендація — після запікання в духовці накрийте сковороду зі стейками фольгою і дайте постояти хоча б кілька хвилин — м'ясо стане м'якше.
Інгредієнти:
свиняча шия — 1 кг;
червоний винний оцет — 30 мл;
цибуля ріпчаста — 110-130 г;
мед (потрібен рідкий) — 1-15 ст. ложки;
сіль — 5 р;
олія (краще оливкова) — 50-60 мл;
листя орегано сушене мелені — 5 г;
перець чорний горошком.
Приготування
Змішуємо в пиалке рідкий мед, оливкова олія і червоний оцет. Якщо мед густий, його треба поставити в мікрохвильову піч — через 20 секунд він стане рідким. Свинину промиваємо, робимо на ній надрізи і поливаємо маринадом. Розтираємо чорний перець в ступі. Натираємо м'ясо сіллю, орегано і перцем. Залишаємо на 60-80 хвилин. Потім розміщуємо його на фользі. Ріпчасту цибулю очищаємо, миємо, нарізаємо тонкими кільцями і кладемо на стейк. Краї фольги з'єднуємо і защипуємо. Ставимо стейк в духовку. Через 45 хвилин відкриваємо фольгу і повертаємо м'ясо в духовку хвилин на 10 щоб на ньому утворилася апетитна коричнева скоринка.
Інгредієнти:
свинина ошийок — 500 г;
соус соєвий — 45 мл;
олія оливкова — 45-5 ст. ложок;
розмарин сушений — 5 г;
перець чорний порошок.
Приготування
Змішуємо в пиалке соєвий соус і більшу частину оливкової олії. Посипаємо суміш перцем і розмарином, перемішуємо. М'ясо промиваємо та нарізаємо. Товщина шматків — 2 див. Поливаємо їх маринадом і перемішуємо, щоб кожен шматок покрився ним. Залишаємо м'ясо на 10-20 хвилин, щоб воно добре просочилося. Змащуємо деко олією. Масла потрібно взяти буквально чайну ложку — свиняче м'ясо досить жирне. Викладаємо стейки на деко і ставимо в духовку. Через 40 хвилин стейки будуть готові. Під час інтенсивної теплової обробки соки розподіляються в м'ясі нерівномірно — велика частина зосереджується всередині. Якщо дати м'ясу полежати трохи, то соки доберуться до зовнішніх сторін і воно стане соковитіше.
Рецепт стейк зі свинини в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Беремо свинячі стейки, промиваємо їх, змащуємо олією. Гарненько натираємо всі шматки сіллю, часниковим порошком, чорним перцем. Розігріваємо масло на сковороді і смажимо 1 хвилину на ньому стейки. Щипцями перевертаємо їх і смажимо ще 1 хвилину. У цій же посуді відправляємо стейки в духовку. Через 40 хвилин виймаємо, нарізаємо і подаємо.
Рекомендація — після запікання в духовці накрийте сковороду зі стейками фольгою і дайте постояти хоча б кілька хвилин — м'ясо стане м'якше.
Стейк зі свинини в духовці у фользі
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в пиалке рідкий мед, оливкова олія і червоний оцет. Якщо мед густий, його треба поставити в мікрохвильову піч — через 20 секунд він стане рідким. Свинину промиваємо, робимо на ній надрізи і поливаємо маринадом. Розтираємо чорний перець в ступі. Натираємо м'ясо сіллю, орегано і перцем. Залишаємо на 60-80 хвилин. Потім розміщуємо його на фользі. Ріпчасту цибулю очищаємо, миємо, нарізаємо тонкими кільцями і кладемо на стейк. Краї фольги з'єднуємо і защипуємо. Ставимо стейк в духовку. Через 45 хвилин відкриваємо фольгу і повертаємо м'ясо в духовку хвилин на 10 щоб на ньому утворилася апетитна коричнева скоринка.
Стейки свинини, запечені в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо в пиалке соєвий соус і більшу частину оливкової олії. Посипаємо суміш перцем і розмарином, перемішуємо. М'ясо промиваємо та нарізаємо. Товщина шматків — 2 див. Поливаємо їх маринадом і перемішуємо, щоб кожен шматок покрився ним. Залишаємо м'ясо на 10-20 хвилин, щоб воно добре просочилося. Змащуємо деко олією. Масла потрібно взяти буквально чайну ложку — свиняче м'ясо досить жирне. Викладаємо стейки на деко і ставимо в духовку. Через 40 хвилин стейки будуть готові. Під час інтенсивної теплової обробки соки розподіляються в м'ясі нерівномірно — велика частина зосереджується всередині. Якщо дати м'ясу полежати трохи, то соки доберуться до зовнішніх сторін і воно стане соковитіше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Стейк зі свинини на сковороді
Стейки - це чудовий варіант гарячого страви для святкового столу. Поєднується з будь-яким не складним гарніром або овочевим салатом і має широке
Стейк – рецепт
Стейк - чудове м'ясне блюдо, яке гармонійно вписується в повсякденне меню сімейного вечері і займає почесне місце на святковому столі. Докладно
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Свинячий стейк
Стейк - це багатьма з нас улюблене блюдо. Найчастіше його смажать, звичайно ж, із яловичини. Але сьогодні ми відійдемо від традиції, і розповімо вам
Маринад для стейка з свинини
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Приготувати його досить просто, головне його правильно замаринувати, тоді м'ясо вийде
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,