Вернуться назад Распечатать

Стейк зі свинини в духовці

Стейк зі свинини в духовці
Стейк зі свинини — справжнє свято для любителів м'ясних страв. Щоб стейк був соковитим, перед тепловою обробкою його маринують. Вважається, що добавки і маринади до нього повинні бути максимально простими, щоб не перебивати його натуральний смак. М'ясо для стейка потрібно брати тільки кімнатної температури. Готувати його можна по-різному. Сьогодні давайте розглянемо, як приготувати стейк зі свинини в духовці.

Рецепт стейк зі свинини в духовці


Інгредієнти:

  • свинячі стейки — 4 шт.;

  • соняшникова олія — 25-3 ст. ложки;

  • чорний перець порошок;

  • вершкове масло — 40-45 г для смаження;

  • часниковий порошок;

  • сіль — 5 р.


  • Приготування
    Беремо свинячі стейки, промиваємо їх, змащуємо олією. Гарненько натираємо всі шматки сіллю, часниковим порошком, чорним перцем. Розігріваємо масло на сковороді і смажимо 1 хвилину на ньому стейки. Щипцями перевертаємо їх і смажимо ще 1 хвилину. У цій же посуді відправляємо стейки в духовку. Через 40 хвилин виймаємо, нарізаємо і подаємо.
    Рекомендація — після запікання в духовці накрийте сковороду зі стейками фольгою і дайте постояти хоча б кілька хвилин — м'ясо стане м'якше.

    Стейк зі свинини в духовці у фользі


    Інгредієнти:

  • свиняча шия — 1 кг;

  • червоний винний оцет — 30 мл;

  • цибуля ріпчаста — 110-130 г;

  • мед (потрібен рідкий) — 1-15 ст. ложки;

  • сіль — 5 р;

  • олія (краще оливкова) — 50-60 мл;

  • листя орегано сушене мелені — 5 г;

  • перець чорний горошком.


  • Приготування
    Змішуємо в пиалке рідкий мед, оливкова олія і червоний оцет. Якщо мед густий, його треба поставити в мікрохвильову піч — через 20 секунд він стане рідким. Свинину промиваємо, робимо на ній надрізи і поливаємо маринадом. Розтираємо чорний перець в ступі. Натираємо м'ясо сіллю, орегано і перцем. Залишаємо на 60-80 хвилин. Потім розміщуємо його на фользі. Ріпчасту цибулю очищаємо, миємо, нарізаємо тонкими кільцями і кладемо на стейк. Краї фольги з'єднуємо і защипуємо. Ставимо стейк в духовку. Через 45 хвилин відкриваємо фольгу і повертаємо м'ясо в духовку хвилин на 10 щоб на ньому утворилася апетитна коричнева скоринка.

    Стейки свинини, запечені в духовці


    Інгредієнти:

  • свинина ошийок — 500 г;

  • соус соєвий — 45 мл;

  • олія оливкова — 45-5 ст. ложок;

  • розмарин сушений — 5 г;
  • Стейк зі свинини в духовці

  • перець чорний порошок.


  • Приготування
    Змішуємо в пиалке соєвий соус і більшу частину оливкової олії. Посипаємо суміш перцем і розмарином, перемішуємо. М'ясо промиваємо та нарізаємо. Товщина шматків — 2 див. Поливаємо їх маринадом і перемішуємо, щоб кожен шматок покрився ним. Залишаємо м'ясо на 10-20 хвилин, щоб воно добре просочилося. Змащуємо деко олією. Масла потрібно взяти буквально чайну ложку — свиняче м'ясо досить жирне. Викладаємо стейки на деко і ставимо в духовку. Через 40 хвилин стейки будуть готові. Під час інтенсивної теплової обробки соки розподіляються в м'ясі нерівномірно — велика частина зосереджується всередині. Якщо дати м'ясу полежати трохи, то соки доберуться до зовнішніх сторін і воно стане соковитіше.