Стейк – рецепт
Стейк – це продукт, який досить легко приготувати, причому з процесом легко впорається навіть новачок. Це чудове блюдо підійде як для домашнього обіду або вечері, так і для святкового застілля. Далі у статті розповімо, як приготувати найсмачніші стейки з індички, свинини і сьомги.
Інгредієнти:
філе індички - 520 гр.;
масло «Селянське» – 1 ст. ложка;
масло рослинне – 35 мл;
сіль;
перець червоний - третина чайної ложки;
мелена паприка - 5 г;
каррі (за бажанням) - 5 р.
Приготування
Філе індички добре промиваємо водою, прибираємо пленочки і нарізаємо на стейки.
Змішуємо всі прянощі, натираємо ними м'ясо і залишаємо на 25 хвилин просочитися ароматами спецій.
Нагріваємо Сковороду з двома видами масла. Укладаємо стейки і смажимо 5-6 хвилин, не закриваючи кришку, їх періодично перевертаємо.
Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, сковороду закриваємо фольгою і даємо стейкам пару хвилин дійти до готовності.
Інгредієнти:
свинина (шия) — 620 г;
помідори черрі — 160 г;
сіль велика, морська;
коріандр;
часник — 4-5 зубків;
перець чорний;
перець чилі мелений — пучку;
оливкова олія (Pure blended olive oil);
«Селянське» масло — 55 р.
Приготування
Свинину нарізаємо на стейки товщиною 15-2 см. З двох сторін шматочки м'яса додаємо сіль, добре перчимо, заправляємо дрібкою чилі і меленим коріандром. Залишаємо на кілька хвилин промаринуватися. Черрі ріжемо на половинки. На розпеченій сковороді з маслом обсмажуємо стейки з двох сторін приблизно по 3-4 хвилинки. Потім перевертаємо м'ясо ще раз. Додаємо зубчики часнику в шкірці, попередньо розім'яті ножем і помідори черрі. Можна додати гілочку розмарину. Смажимо близько 2 хвилин. Далі додаємо вершкове масло, чекаємо, поки масло розтопиться. Готові стейки прибираємо з сковороди. Частина помідорів розминаємо в сковороді для створення смачного соусу. Частина черрі залишаємо для оформлення при подачі. Викладаємо стейк і черрі на тарілку, поливаємо готовим соусом. Подаємо з запеченими овочами.
Інгредієнти:
готові стейки з сьомги - 2 шт.;
лимон - 2 шт.;
майонез домашній - 45 г;
прянощі для риби;
сіль і свіжозмелену перець (суміш);
трохи тертого пармезану.
Приготування
Стейки з сьомги гарненько промиваємо під холодною водою, перчимо і додаємо сіль.
Далі приступимо до приготування маринаду. Для цього змішаємо сік половини лимона з домашнім майонезом. Додаємо прянощі для риби. Все добре перемішуємо. Обмазуємо наші стейки отриманим соусом і відставляємо хвилин на 25-30. Змащуємо деко олією. Лимон ріжемо досить тонкими кружечками і викладаємо на деко. Розміщуємо рибу на лимонах і посипаємо сиром. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.
Стейк з індички - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Філе індички добре промиваємо водою, прибираємо пленочки і нарізаємо на стейки.
Змішуємо всі прянощі, натираємо ними м'ясо і залишаємо на 25 хвилин просочитися ароматами спецій.
Нагріваємо Сковороду з двома видами масла. Укладаємо стейки і смажимо 5-6 хвилин, не закриваючи кришку, їх періодично перевертаємо.
Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, сковороду закриваємо фольгою і даємо стейкам пару хвилин дійти до готовності.
Рецепт стейк зі свинини на сковороді
Інгредієнти:
Приготування
Свинину нарізаємо на стейки товщиною 15-2 см. З двох сторін шматочки м'яса додаємо сіль, добре перчимо, заправляємо дрібкою чилі і меленим коріандром. Залишаємо на кілька хвилин промаринуватися. Черрі ріжемо на половинки. На розпеченій сковороді з маслом обсмажуємо стейки з двох сторін приблизно по 3-4 хвилинки. Потім перевертаємо м'ясо ще раз. Додаємо зубчики часнику в шкірці, попередньо розім'яті ножем і помідори черрі. Можна додати гілочку розмарину. Смажимо близько 2 хвилин. Далі додаємо вершкове масло, чекаємо, поки масло розтопиться. Готові стейки прибираємо з сковороди. Частина помідорів розминаємо в сковороді для створення смачного соусу. Частина черрі залишаємо для оформлення при подачі. Викладаємо стейк і черрі на тарілку, поливаємо готовим соусом. Подаємо з запеченими овочами.
Стейк з сьомги - рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Стейки з сьомги гарненько промиваємо під холодною водою, перчимо і додаємо сіль.
Далі приступимо до приготування маринаду. Для цього змішаємо сік половини лимона з домашнім майонезом. Додаємо прянощі для риби. Все добре перемішуємо. Обмазуємо наші стейки отриманим соусом і відставляємо хвилин на 25-30. Змащуємо деко олією. Лимон ріжемо досить тонкими кружечками і викладаємо на деко. Розміщуємо рибу на лимонах і посипаємо сиром. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати стейк з індички?
Стейк з індички виходить дуже навіть дієтичним, якщо смажити його практично без масла. Але головне в приготуванні стейка з індичатини - не пересушити
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Стейк тріски в духовці
Тріска вважається сухий і прісної рибою, але якщо правильно підійти до її приготування, то будь-яке блюдо з неї вийде смачним і соковитим. І сьогодні
Стейк з індички
Стейк - це смачний обсмажені з двох сторін шматок м'яса. Його зазвичай готують із свинини або яловичини. Але сьогодні ми пропонуємо кілька простих
Стейк з телятини
Стейк - це смачне блюдо для справжніх чоловіків і не тільки. Його зазвичай готують з яловичини або свинини. Але сьогодні ми пропонуємо більш ніжний
Стейк в мультиварці
Стейк - це обсмажений з 2-х сторін шматок м'яса або риби. Найчастіше їх готують на сковороді або в духовці. Але сьогодні ми з вами поговоримо про те,