Стейк – це продукт, який досить легко приготувати, причому з процесом легко впорається навіть новачок. Це чудове блюдо підійде як для домашнього обіду або вечері, так і для святкового застілля. Далі у статті розповімо, як приготувати найсмачніші стейки з індички, свинини і сьомги.
Стейк з індички - рецепт
Інгредієнти: філе індички - 520 гр.; масло «Селянське» – 1 ст. ложка; масло рослинне – 35 мл; сіль; перець червоний - третина чайної ложки; мелена паприка - 5 г; каррі (за бажанням) - 5 р. Приготування Філе індички добре промиваємо водою, прибираємо пленочки і нарізаємо на стейки.
Змішуємо всі прянощі, натираємо ними м'ясо і залишаємо на 25 хвилин просочитися ароматами спецій.
Нагріваємо Сковороду з двома видами масла. Укладаємо стейки і смажимо 5-6 хвилин, не закриваючи кришку, їх періодично перевертаємо.
Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, сковороду закриваємо фольгою і даємо стейкам пару хвилин дійти до готовності.
Рецепт стейк зі свинини на сковороді
Інгредієнти: свинина (шия) — 620 г; помідори черрі — 160 г; сіль велика, морська; коріандр; часник — 4-5 зубків; перець чорний; перець чилі мелений — пучку; оливкова олія (Pure blended olive oil); «Селянське» масло — 55 р. Приготування Свинину нарізаємо на стейки товщиною 15-2 см. З двох сторін шматочки м'яса додаємо сіль, добре перчимо, заправляємо дрібкою чилі і меленим коріандром. Залишаємо на кілька хвилин промаринуватися. Черрі ріжемо на половинки. На розпеченій сковороді з маслом обсмажуємо стейки з двох сторін приблизно по 3-4 хвилинки. Потім перевертаємо м'ясо ще раз. Додаємо зубчики часнику в шкірці, попередньо розім'яті ножем і помідори черрі. Можна додати гілочку розмарину. Смажимо близько 2 хвилин. Далі додаємо вершкове масло, чекаємо, поки масло розтопиться. Готові стейки прибираємо з сковороди. Частина помідорів розминаємо в сковороді для створення смачного соусу. Частина черрі залишаємо для оформлення при подачі. Викладаємо стейк і черрі на тарілку, поливаємо готовим соусом. Подаємо з запеченими овочами.
Стейк з сьомги - рецепт
Інгредієнти: готові стейки з сьомги - 2 шт.; лимон - 2 шт.; майонез домашній - 45 г; прянощі для риби; сіль і свіжозмелену перець (суміш); трохи тертого пармезану. Приготування Стейки з сьомги гарненько промиваємо під холодною водою, перчимо і додаємо сіль.
Далі приступимо до приготування маринаду. Для цього змішаємо сік половини лимона з домашнім майонезом. Додаємо прянощі для риби. Все добре перемішуємо. Обмазуємо наші стейки отриманим соусом і відставляємо хвилин на 25-30. Змащуємо деко олією. Лимон ріжемо досить тонкими кружечками і викладаємо на деко. Розміщуємо рибу на лимонах і посипаємо сиром. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.