Вернуться назад Распечатать

Стейк – рецепт

Стейк – рецепт
Стейк – це продукт, який досить легко приготувати, причому з процесом легко впорається навіть новачок. Це чудове блюдо підійде як для домашнього обіду або вечері, так і для святкового застілля. Далі у статті розповімо, як приготувати найсмачніші стейки з індички, свинини і сьомги.

Стейк з індички - рецепт


Інгредієнти:

  • філе індички - 520 гр.;

  • масло «Селянське» – 1 ст. ложка;

  • масло рослинне – 35 мл;

  • сіль;

  • перець червоний - третина чайної ложки;

  • мелена паприка - 5 г;

  • каррі (за бажанням) - 5 р.


  • Приготування
    Філе індички добре промиваємо водою, прибираємо пленочки і нарізаємо на стейки.
    Змішуємо всі прянощі, натираємо ними м'ясо і залишаємо на 25 хвилин просочитися ароматами спецій.
    Нагріваємо Сковороду з двома видами масла. Укладаємо стейки і смажимо 5-6 хвилин, не закриваючи кришку, їх періодично перевертаємо.
    Закриваємо сковороду кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо, ще 3-4 хвилини. Вимикаємо вогонь, сковороду закриваємо фольгою і даємо стейкам пару хвилин дійти до готовності.

    Рецепт стейк зі свинини на сковороді


    Інгредієнти:

  • свинина (шия) — 620 г;

  • помідори черрі — 160 г;

  • сіль велика, морська;

  • коріандр;

  • часник — 4-5 зубків;

  • перець чорний;

  • перець чилі мелений — пучку;

  • оливкова олія (Pure blended olive oil);

  • «Селянське» масло — 55 р.


  • Приготування
    Свинину нарізаємо на стейки товщиною 15-2 см. З двох сторін шматочки м'яса додаємо сіль, добре перчимо, заправляємо дрібкою чилі і меленим коріандром. Залишаємо на кілька хвилин промаринуватися. Черрі ріжемо на половинки. На розпеченій сковороді з маслом обсмажуємо стейки з двох сторін приблизно по 3-4 хвилинки. Потім перевертаємо м'ясо ще раз. Додаємо зубчики часнику в шкірці, попередньо розім'яті ножем і помідори черрі. Можна додати гілочку розмарину. Смажимо близько 2 хвилин. Далі додаємо вершкове масло, чекаємо, поки масло розтопиться. Готові стейки прибираємо з сковороди. Частина помідорів розминаємо в сковороді для створення смачного соусу. Частина черрі залишаємо для оформлення при подачі. Викладаємо стейк і черрі на тарілку, поливаємо готовим соусом. Подаємо з запеченими овочами.

    Стейк з сьомги - рецепт


    Інгредієнти:

  • готові стейки з сьомги - 2 шт.;

  • лимон - 2 шт.;

  • майонез домашній - 45 г;

  • прянощі для риби;

  • сіль і свіжозмелену перець (суміш);

  • трохи тертого пармезану.
  • Стейк – рецепт


    Приготування
    Стейки з сьомги гарненько промиваємо під холодною водою, перчимо і додаємо сіль.
    Далі приступимо до приготування маринаду. Для цього змішаємо сік половини лимона з домашнім майонезом. Додаємо прянощі для риби. Все добре перемішуємо. Обмазуємо наші стейки отриманим соусом і відставляємо хвилин на 25-30. Змащуємо деко олією. Лимон ріжемо досить тонкими кружечками і викладаємо на деко. Розміщуємо рибу на лимонах і посипаємо сиром. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку і запікаємо протягом 25 хвилин.