» » Як приготувати кабачки в клярі?

Як приготувати кабачки в клярі?

Як приготувати кабачки в клярі?
Кабачки, приготовані у фритюрі, – проста класика, яка не приїдається. Особливо якщо кожен раз, експериментуючи з інгредієнтами, готувати їх по-різному. Ми впевнені, що серед запропонованих нами рецептів, ви знайдете для себе найбільш підходящий і зможете приготувати по-новому це банальне, але дуже смачна страва.

Як посмажити кабачки в клярі?


Інгредієнти:

  • молодий кабачок – 1 шт.;

  • сіль – за смаком;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця курячі – 2 шт.;

  • борошно – 65 р.


  • Приготування
    Кабачок миємо, обсушуємо, подрібнюємо кружальцями або скибочками, і додаємо сіль. Визначаємо в миску або будь-яку іншу ємність і забуваємо про них на двадцять-тридцять хвилин. Після закінчення часу зливаємо сік, що виділився.
    Яйця збиваємо з просіяним борошном, занурюємо кожен шматочок кабачка в отриманій суміші і поміщаємо на дуже добре прогріту сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яності з обох сторін, перекладаємо на блюдо і присипаємо дрібно нарубаним часником і свіжою зеленню.

    Ледачі кабачки в клярі з сиром і часником в духовці


    Інгредієнти:

  • молодий кабачок середнього розміру – 2 шт.;

  • майонез або сметана – 400 г;

  • твердий сир – 100 г;

  • яйця курячі – 4 шт.;

  • пшеничне борошно – 250 г;

  • каррі мелений – 10 г;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Молоді кабачки промиваємо, нарізаємо часточками або кільцями, складаємо в будь-яку ємність, присипаємо сіллю і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім зливаємо сік, що виділився, а кабачки розкладаємо на промасленому деко або у форму для запікання. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком, додаємо майонез або сметану, подрібнений часник, каррі, спеції за власним смаком і борошно. Розмішуємо до однорідності і зникнення грудочок і заливаємо отриманою масою кабачки на деку. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
    За десять хвилин до завершення приготування присипаємо блюдо пропущеним через тертці сиром.

    Фаршировані кабачки в клярі


    Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт.;

  • будь фарш – 380 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • яйця курячі – 3 шт.;

  • пшеничне борошно – 65 г;

  • молоко – 65 мл;

  • мелена суміш перців – за смаком;

  • спеції – за смаком;

  • сіль – за смаком;

  • рослинна рафінована олія.


  • Приготування
    Вимитий кабачок нарізаємо кружечками завтовшки приблизно від півтора до двох сантиметрів. Якщо овоч немолодий, то з нього необхідно попередньо зчистити шкірку. Тепер вирізаємо серцевину гострим ножем або скориставшись чаркою відповідного розміру. Присаливаем кільця трохи сіллю і даємо постояти хвилин десять, а потім витираємо паперовими рушниками чи серветками.
    Ріпчасту цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на рослинній олії і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо одне яйце, додаємо сіль, мелену суміш перців і гарненько перемішуємо. Для кляру змішуємо два яйця, молоко, спеції і трохи солі.
    Як приготувати кабачки в клярі?

    Наповнюємо щільно кабачкові кільця отриманим фаршем, потім спочатку в борошні, а потім в клярі і тут же викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо фаршировані кабачки на помірному вогні до рум'яності з двох сторін і готовності фаршу.
    Можна також запекти страву в духовці, виклавши фаршировані кабачки на деко або у форму для запікання і полив зверху кляром. Для його приготування змішуємо борошно, яйця і молоко, і за бажанням додаємо натертий на тертці сир, нарубану зелень і спеції на свій смак. Необхідний час приготування таким способом тридцять хвилин при температурі 195 градусів.
    Додав: admin | 20-09-2015, 12:23
    Переглядів: 200