Як приготувати кабачки в клярі?
Кабачки, приготовані у фритюрі, – проста класика, яка не приїдається. Особливо якщо кожен раз, експериментуючи з інгредієнтами, готувати їх по-різному. Ми впевнені, що серед запропонованих нами рецептів, ви знайдете для себе найбільш підходящий і зможете приготувати по-новому це банальне, але дуже смачна страва.
Інгредієнти:
молодий кабачок – 1 шт.;
сіль – за смаком;
часник – 2-3 зубчики;
свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком;
рослинна рафінована олія;
Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.;
борошно – 65 р.
Приготування
Кабачок миємо, обсушуємо, подрібнюємо кружальцями або скибочками, і додаємо сіль. Визначаємо в миску або будь-яку іншу ємність і забуваємо про них на двадцять-тридцять хвилин. Після закінчення часу зливаємо сік, що виділився.
Яйця збиваємо з просіяним борошном, занурюємо кожен шматочок кабачка в отриманій суміші і поміщаємо на дуже добре прогріту сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яності з обох сторін, перекладаємо на блюдо і присипаємо дрібно нарубаним часником і свіжою зеленню.
Інгредієнти:
молодий кабачок середнього розміру – 2 шт.;
майонез або сметана – 400 г;
твердий сир – 100 г;
яйця курячі – 4 шт.;
пшеничне борошно – 250 г;
каррі мелений – 10 г;
часник – 2-3 зубчики;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія;
спеції – за смаком.
Приготування
Молоді кабачки промиваємо, нарізаємо часточками або кільцями, складаємо в будь-яку ємність, присипаємо сіллю і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім зливаємо сік, що виділився, а кабачки розкладаємо на промасленому деко або у форму для запікання. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком, додаємо майонез або сметану, подрібнений часник, каррі, спеції за власним смаком і борошно. Розмішуємо до однорідності і зникнення грудочок і заливаємо отриманою масою кабачки на деку. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
За десять хвилин до завершення приготування присипаємо блюдо пропущеним через тертці сиром.
Інгредієнти:
кабачок – 1 шт.;
будь фарш – 380 г;
ріпчаста цибуля – 1 шт.;
яйця курячі – 3 шт.;
пшеничне борошно – 65 г;
молоко – 65 мл;
мелена суміш перців – за смаком;
спеції – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна рафінована олія.
Приготування
Вимитий кабачок нарізаємо кружечками завтовшки приблизно від півтора до двох сантиметрів. Якщо овоч немолодий, то з нього необхідно попередньо зчистити шкірку. Тепер вирізаємо серцевину гострим ножем або скориставшись чаркою відповідного розміру. Присаливаем кільця трохи сіллю і даємо постояти хвилин десять, а потім витираємо паперовими рушниками чи серветками.
Ріпчасту цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на рослинній олії і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо одне яйце, додаємо сіль, мелену суміш перців і гарненько перемішуємо. Для кляру змішуємо два яйця, молоко, спеції і трохи солі.
Наповнюємо щільно кабачкові кільця отриманим фаршем, потім спочатку в борошні, а потім в клярі і тут же викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо фаршировані кабачки на помірному вогні до рум'яності з двох сторін і готовності фаршу.
Можна також запекти страву в духовці, виклавши фаршировані кабачки на деко або у форму для запікання і полив зверху кляром. Для його приготування змішуємо борошно, яйця і молоко, і за бажанням додаємо натертий на тертці сир, нарубану зелень і спеції на свій смак. Необхідний час приготування таким способом тридцять хвилин при температурі 195 градусів.
Як посмажити кабачки в клярі?
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Кабачок миємо, обсушуємо, подрібнюємо кружальцями або скибочками, і додаємо сіль. Визначаємо в миску або будь-яку іншу ємність і забуваємо про них на двадцять-тридцять хвилин. Після закінчення часу зливаємо сік, що виділився.
Яйця збиваємо з просіяним борошном, занурюємо кожен шматочок кабачка в отриманій суміші і поміщаємо на дуже добре прогріту сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яності з обох сторін, перекладаємо на блюдо і присипаємо дрібно нарубаним часником і свіжою зеленню.
Ледачі кабачки в клярі з сиром і часником в духовці
Інгредієнти:
Приготування
Молоді кабачки промиваємо, нарізаємо часточками або кільцями, складаємо в будь-яку ємність, присипаємо сіллю і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім зливаємо сік, що виділився, а кабачки розкладаємо на промасленому деко або у форму для запікання. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком, додаємо майонез або сметану, подрібнений часник, каррі, спеції за власним смаком і борошно. Розмішуємо до однорідності і зникнення грудочок і заливаємо отриманою масою кабачки на деку. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
За десять хвилин до завершення приготування присипаємо блюдо пропущеним через тертці сиром.
Фаршировані кабачки в клярі
Інгредієнти:
Приготування
Вимитий кабачок нарізаємо кружечками завтовшки приблизно від півтора до двох сантиметрів. Якщо овоч немолодий, то з нього необхідно попередньо зчистити шкірку. Тепер вирізаємо серцевину гострим ножем або скориставшись чаркою відповідного розміру. Присаливаем кільця трохи сіллю і даємо постояти хвилин десять, а потім витираємо паперовими рушниками чи серветками.
Ріпчасту цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на рослинній олії і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо одне яйце, додаємо сіль, мелену суміш перців і гарненько перемішуємо. Для кляру змішуємо два яйця, молоко, спеції і трохи солі.
Наповнюємо щільно кабачкові кільця отриманим фаршем, потім спочатку в борошні, а потім в клярі і тут же викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо фаршировані кабачки на помірному вогні до рум'яності з двох сторін і готовності фаршу.
Можна також запекти страву в духовці, виклавши фаршировані кабачки на деко або у форму для запікання і полив зверху кляром. Для його приготування змішуємо борошно, яйця і молоко, і за бажанням додаємо натертий на тертці сир, нарубану зелень і спеції на свій смак. Необхідний час приготування таким способом тридцять хвилин при температурі 195 градусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кабачки з фаршем в клярі
Кабачок так всіма любимо внаслідок доступності і простоті приготування. До того ж овоч не містить багато калорій, тому й страви на його основі
Смажені кабачки в клярі
Найпростіший спосіб доповнити святковий стіл оригінальними закусками - це посмажити кабачки в хрусткому клярі. Тим більше, рецептів їх приготування
Кабачки з м'ясом в клярі
З кабачків будь-яке блюдо виходить дуже смачним. А закуски з них завжди виходять цікавими і оригінальними, а головне красивими, тому їх з таким
Кабачки в клярі на сковороді
Кабачки - самий універсальний і поширений овоч. З нього готують безліч страв. Однак, найбільш поширеним способом його приготування, як і раніше,
Кальмари в клярі
Якщо ви запланували дружню зустріч за пивом, а чим пригощати гостей не знаєте, то наша стаття допоможе вам. Пропонуємо посмажити кальмари в клярі.
Кабачки в клярі
Кабачок - чудовий овоч, який можна приготувати різними способами. Сьогодні ми поговоримо про кабачках в клярі, оскільки готувати їх дуже просто, а