Кабачки, приготовані у фритюрі, – проста класика, яка не приїдається. Особливо якщо кожен раз, експериментуючи з інгредієнтами, готувати їх по-різному. Ми впевнені, що серед запропонованих нами рецептів, ви знайдете для себе найбільш підходящий і зможете приготувати по-новому це банальне, але дуже смачна страва.
Як посмажити кабачки в клярі?
Інгредієнти: молодий кабачок – 1 шт.; сіль – за смаком; часник – 2-3 зубчики; свіжа зелень кропу і петрушки – за смаком; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця курячі – 2 шт.; борошно – 65 р. Приготування Кабачок миємо, обсушуємо, подрібнюємо кружальцями або скибочками, і додаємо сіль. Визначаємо в миску або будь-яку іншу ємність і забуваємо про них на двадцять-тридцять хвилин. Після закінчення часу зливаємо сік, що виділився.
Яйця збиваємо з просіяним борошном, занурюємо кожен шматочок кабачка в отриманій суміші і поміщаємо на дуже добре прогріту сковороду. Обсмажуємо до красивої рум'яності з обох сторін, перекладаємо на блюдо і присипаємо дрібно нарубаним часником і свіжою зеленню.
Ледачі кабачки в клярі з сиром і часником в духовці
Інгредієнти: молодий кабачок середнього розміру – 2 шт.; майонез або сметана – 400 г; твердий сир – 100 г; яйця курячі – 4 шт.; пшеничне борошно – 250 г; каррі мелений – 10 г; часник – 2-3 зубчики; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія; спеції – за смаком. Приготування Молоді кабачки промиваємо, нарізаємо часточками або кільцями, складаємо в будь-яку ємність, присипаємо сіллю і залишаємо на двадцять-тридцять хвилин. Потім зливаємо сік, що виділився, а кабачки розкладаємо на промасленому деко або у форму для запікання. Яйця розмішуємо виделкою або вінчиком, додаємо майонез або сметану, подрібнений часник, каррі, спеції за власним смаком і борошно. Розмішуємо до однорідності і зникнення грудочок і заливаємо отриманою масою кабачки на деку. Визначаємо блюдо в прогріту до 195 градусів духовку на двадцять п'ять хвилин.
За десять хвилин до завершення приготування присипаємо блюдо пропущеним через тертці сиром.
Фаршировані кабачки в клярі
Інгредієнти: кабачок – 1 шт.; будь фарш – 380 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; яйця курячі – 3 шт.; пшеничне борошно – 65 г; молоко – 65 мл; мелена суміш перців – за смаком; спеції – за смаком; сіль – за смаком; рослинна рафінована олія. Приготування Вимитий кабачок нарізаємо кружечками завтовшки приблизно від півтора до двох сантиметрів. Якщо овоч немолодий, то з нього необхідно попередньо зчистити шкірку. Тепер вирізаємо серцевину гострим ножем або скориставшись чаркою відповідного розміру. Присаливаем кільця трохи сіллю і даємо постояти хвилин десять, а потім витираємо паперовими рушниками чи серветками.
Ріпчасту цибулю ріжемо кубиками, пасеруємо на рослинній олії і додаємо до фаршу. Туди ж додаємо одне яйце, додаємо сіль, мелену суміш перців і гарненько перемішуємо. Для кляру змішуємо два яйця, молоко, спеції і трохи солі.
Наповнюємо щільно кабачкові кільця отриманим фаршем, потім спочатку в борошні, а потім в клярі і тут же викладаємо на прогріту сковороду з рослинним маслом. Смажимо фаршировані кабачки на помірному вогні до рум'яності з двох сторін і готовності фаршу.
Можна також запекти страву в духовці, виклавши фаршировані кабачки на деко або у форму для запікання і полив зверху кляром. Для його приготування змішуємо борошно, яйця і молоко, і за бажанням додаємо натертий на тертці сир, нарубану зелень і спеції на свій смак. Необхідний час приготування таким способом тридцять хвилин при температурі 195 градусів.