Як посмажити скумбрію?

З наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно посмажити скумбрію, щоб підкреслити всі її достоїнства і приховати недоліки.
Смажена скумбрія в яєчному клярі з кунжутом
Інгредієнти:
Для кляру:
Приготування
Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо на нижній полиці холодильника і промиваємо холодною водою. Потім позбавляємо її від нутрощів і голови, а також відрізаємо хвіст і плавники. Всередині черевця ретельно соскабливаем чорну плівку і гарненько промиваємо водою. На спині робимо глибокий поздовжній розріз, поділяємо рибку на дві частини і витягуємо всі кістки.
Філе нарізаємо на скибочки бажаного розміру, поливаємо соком половинки лимона і білим сухим вином і залишаємо на годину маринуватися .
Потім яйце розмішуємо з сіллю і меленим чорним перцем, додаємо кунжутне насіння і перемішуємо. В окрему миску насипаємо борошно.
Промариновані обвалюємо шматочки риби дуже ретельно в борошні, тут же мачає в яєчному клярі і поміщаємо на прогріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо чотири хвилини з одного боку, перевертаємо і, прикривши кришкою, доводимо до готовності з іншого боку.
Ароматна смажена скумбрія під винним маринадом готова.
Скумбрія смажена з цибулею та морквою
Інгредієнти:
Приготування
Розморожені і вимиті тушки скумбрії позбавляємо від голови, нутрощів, плавників і хвоста. Не забуваємо очистити внутрішню частину черевця від чорної плівочки. Потім розрізаємо скумбрію уздовж спини, ділимо на дві частини і відокремлюємо

Потім ріжемо рибку на шматочки середнього розміру, натираємо сіллю і меленим чорним перцем. За бажанням можемо збризнути лимонним соком.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці, а лук ріжемо тонкими півкільцями або невеликими кубиками.
Прогріваємо велику сковорідку, попередньо наливши в неї олію, кидаємо цибулю з морквою і трохи обсмажуємо. Шматочки рибки обвалюємо гарненько в борошні і розподіляємо поверх овочів. Смажимо сім хвилин, і перевертаємо на інший бік. Через п'ять хвилин смажена скумбрія з овочами буде готова.
Рекомендуємо добрі рецепти

Скумбрія гарячого копчення
Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і

Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька

Малосольна скумбрія в домашніх умовах
Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про

Скумбрія, маринована в домашніх умовах
Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її

Скумбрія на вугіллі
Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати

Скумбрія в аерогрилі
Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої