Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як посмажити скумбрію?

Як посмажити скумбрію?

20-09-2015, 12:23
430
Як посмажити скумбрію?
Деякі домогосподарки відмовляються смажити скумбрію з-за її специфічного запаху. Але при правильному приготуванні він зовсім не відчутний, а завдяки своїй жирності і ніжності м'ясо цієї рибки виходить просто чудовий на смак.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно посмажити скумбрію, щоб підкреслити всі її достоїнства і приховати недоліки.

Смажена скумбрія в яєчному клярі з кунжутом


Інгредієнти:

  • тушка скумбрії – 1 шт.;

  • лимон – 1/2 шт.;

  • вино біле сухе – 100 мл;

  • борошно – 75 г;

  • рослинна рафінована олія;


  • Для кляру:

  • яйця – 1 шт.;

  • кунжут – 1 ст. ложка;

  • мелений чорний перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо на нижній полиці холодильника і промиваємо холодною водою. Потім позбавляємо її від нутрощів і голови, а також відрізаємо хвіст і плавники. Всередині черевця ретельно соскабливаем чорну плівку і гарненько промиваємо водою. На спині робимо глибокий поздовжній розріз, поділяємо рибку на дві частини і витягуємо всі кістки.
    Філе нарізаємо на скибочки бажаного розміру, поливаємо соком половинки лимона і білим сухим вином і залишаємо на годину маринуватися .
    Потім яйце розмішуємо з сіллю і меленим чорним перцем, додаємо кунжутне насіння і перемішуємо. В окрему миску насипаємо борошно.
    Промариновані обвалюємо шматочки риби дуже ретельно в борошні, тут же мачає в яєчному клярі і поміщаємо на прогріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо чотири хвилини з одного боку, перевертаємо і, прикривши кришкою, доводимо до готовності з іншого боку.
    Ароматна смажена скумбрія під винним маринадом готова.

    Скумбрія смажена з цибулею та морквою


    Інгредієнти:

  • тушка скумбрії – 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт.;

  • морква середнього розміру – 1 шт.;

  • борошно – 90 г;

  • рослинна рафінована олія;

  • лимонний сік – за бажанням;

  • перець мелений – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Розморожені і вимиті тушки скумбрії позбавляємо від голови, нутрощів, плавників і хвоста. Не забуваємо очистити внутрішню частину черевця від чорної плівочки. Потім розрізаємо скумбрію уздовж спини, ділимо на дві частини і відокремлюємо
    Як посмажити скумбрію?
    філе від кісток.
    Потім ріжемо рибку на шматочки середнього розміру, натираємо сіллю і меленим чорним перцем. За бажанням можемо збризнути лимонним соком.
    Моркву очищаємо і натираємо на тертці, а лук ріжемо тонкими півкільцями або невеликими кубиками.
    Прогріваємо велику сковорідку, попередньо наливши в неї олію, кидаємо цибулю з морквою і трохи обсмажуємо. Шматочки рибки обвалюємо гарненько в борошні і розподіляємо поверх овочів. Смажимо сім хвилин, і перевертаємо на інший бік. Через п'ять хвилин смажена скумбрія з овочами буде готова.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Скумбрія гарячого копчення
    Скумбрія гарячого копчення
    Ніжна і ароматна скумбрія давно зайняла почесне місце на наших застіллях. Ця риба неймовірно універсальна. Її запікають, роблять шашлик, солять і
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    Засолювання скумбрії шматочками в розсолі
    На відміну від звичного для багатьох способу засолювання скумбрії цілою тушкою, експрес метод дозволяє ласувати солоною рибкою вже через кілька
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Малосольна скумбрія в домашніх умовах
    Скумбрія по-своєму унікальна риба. Адже завдяки її нейтрального смаку кулінари створюють найрізноманітніші страви, від супу до закуски. Про
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Скумбрія, маринована в домашніх умовах
    Запорукою смачно приготовленої риби, майже завжди є правильно вибраний маринад. Пропонуємо кілька варіантів маринування риби, для різних способів її
    Скумбрія на вугіллі
    Скумбрія на вугіллі
    Завдяки своїй жирності і ніжності скумбрія, при правильному приготуванні, виходить неперевершеною на смак. До того ж ця чудова рибка може стати
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія в аерогрилі
    Скумбрія - вельми корисна рибка, завдяки цілої низки унікальних кислот і великому вмісту вітаміну D. І сьогодні ми поговоримо про скумбрії запеченої