Деякі домогосподарки відмовляються смажити скумбрію з-за її специфічного запаху. Але при правильному приготуванні він зовсім не відчутний, а завдяки своїй жирності і ніжності м'ясо цієї рибки виходить просто чудовий на смак.
З наших рецептів ви дізнаєтеся, як правильно посмажити скумбрію, щоб підкреслити всі її достоїнства і приховати недоліки.
Смажена скумбрія в яєчному клярі з кунжутом
Інгредієнти: тушка скумбрії – 1 шт.; лимон – 1/2 шт.; вино біле сухе – 100 мл; борошно – 75 г; рослинна рафінована олія; Для кляру:
яйця – 1 шт.; кунжут – 1 ст. ложка; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Тушку скумбрії при необхідності розморожуємо на нижній полиці холодильника і промиваємо холодною водою. Потім позбавляємо її від нутрощів і голови, а також відрізаємо хвіст і плавники. Всередині черевця ретельно соскабливаем чорну плівку і гарненько промиваємо водою. На спині робимо глибокий поздовжній розріз, поділяємо рибку на дві частини і витягуємо всі кістки.
Філе нарізаємо на скибочки бажаного розміру, поливаємо соком половинки лимона і білим сухим вином і залишаємо на годину маринуватися .
Потім яйце розмішуємо з сіллю і меленим чорним перцем, додаємо кунжутне насіння і перемішуємо. В окрему миску насипаємо борошно.
Промариновані обвалюємо шматочки риби дуже ретельно в борошні, тут же мачає в яєчному клярі і поміщаємо на прогріту з рослинною олією сковороду. Обсмажуємо чотири хвилини з одного боку, перевертаємо і, прикривши кришкою, доводимо до готовності з іншого боку.
Ароматна смажена скумбрія під винним маринадом готова.
Скумбрія смажена з цибулею та морквою
Інгредієнти: тушка скумбрії – 2 шт.; ріпчаста цибуля середнього розміру – 1 шт.; морква середнього розміру – 1 шт.; борошно – 90 г; рослинна рафінована олія; лимонний сік – за бажанням; перець мелений – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Розморожені і вимиті тушки скумбрії позбавляємо від голови, нутрощів, плавників і хвоста. Не забуваємо очистити внутрішню частину черевця від чорної плівочки. Потім розрізаємо скумбрію уздовж спини, ділимо на дві частини і відокремлюємо
філе від кісток.
Потім ріжемо рибку на шматочки середнього розміру, натираємо сіллю і меленим чорним перцем. За бажанням можемо збризнути лимонним соком.
Моркву очищаємо і натираємо на тертці, а лук ріжемо тонкими півкільцями або невеликими кубиками.
Прогріваємо велику сковорідку, попередньо наливши в неї олію, кидаємо цибулю з морквою і трохи обсмажуємо. Шматочки рибки обвалюємо гарненько в борошні і розподіляємо поверх овочів. Смажимо сім хвилин, і перевертаємо на інший бік. Через п'ять хвилин смажена скумбрія з овочами буде готова.