Кляр – рецепт
Принадність кляру в тому, що покрити їм можна абсолютно будь-який продукт, потім помістити цей продукт у фритюр і спостерігати за тим, як він стає ще більш смачним, хрустким і золотистим.
Одним з найбільш популярних рецептів кляру є кляр на основі пива. Останній відрізняється від інших не тільки своєю пишною текстурою і хрусткою оболонкою, але і приємним смаком, який буде варіюватися в залежності від того, яке пиво для основи ви виберете.
Інгредієнти:
борошно - 115 г;
мелена паприка, часник, чилі - по щіпці;
пиво - 230 мл
Приготування
Попередньо додайте пиво в морозильній камері: чим холодніше буде напій, тим менше глютену виробиться в основі для кляра і тим більш хрустким він вийде в підсумку. З'єднайте борошно з прянощами і влийте крижане пінне. Замісіть густе і однорідний кляр, який після додайте в холодильнику для того, щоб дати набрякнути клейковини в борошні. Через півгодини ставте масло розігріватися і приступайте до підготовки того, що ви плануєте в цей кляр занурити.
Тісто по цьому рецепту виходить менш пишним, зате швидко схоплюється хрусткою скоринкою і годиться для обжарювання шматочків риби, курячого філе або креветок.
Інгредієнти:
крохмаль - 55 г;
борошно - 90 г;
яйце - 1 шт.;
газована вода - 180 мл
Приготування
Як і в попередньому рецепті, в рамках цього необхідно насамперед добре охолодити рідину, яка стане основою кляру. До речі, тут газовану воду можна замінити пивом. Змішайте борошно і крохмаль з хорошою пучкою солі, зробіть «криниця» в центрі сухої суміші і вбийте в нього яйце. Слідом влийте крижану газовану воду і ретельно перемішайте всі складові разом. Дайте готовому кляру постояти на час підготовки олії та інгредієнтів для занурення в суміш.
Інгредієнти:
майонез - 55 мл;
універсальна суміш приправи для курки /м'яса/риби - 3 ст. ложки;
кукурудзяне борошно - 45 г;
хлібна паніровка - 45 р.
Приготування
Пропустіть кукурудзяне борошно через сито і з'єднайте з універсальною сумішшю приправ до вибраного для обсмажування продукту. Пряну борошно змішайте з майонезом в густу і гладку пасту, занурте в неї шматочки продукту, надлишків дайте стекти, а потім обсипте шматочки панірувальними сухарями і приступайте до обсмажування у фритюрі.
Якщо ви хочете приготувати кляр за смаком не схожий ні на що з того, що вам доводилося пробувати раніше, то зробіть суміш на основі горохової (нутовой) борошна з рисовим борошном або крохмалем. Останні забезпечать кляру настільки улюблену всіма хрустку скоринку.
Інгредієнти:
горохова борошно - 115 г;
рисове борошно - 15 г;
куркума, кайенский перець, розпушувач - по щіпці;
зерна маку - за бажанням;
вода - 45-55 мл.
Приготування
Змішати обидва види борошна з прянощами і розпушувачем. Туди ж відправте щедру дрібної морської солі і зернята маку. Поступово вливаючи крижану воду, замісіть густе і однорідний кляр, дайте йому постояти з півгодини в прохолоді, а потім використовуйте за призначенням.
Кукурудзяне борошно у складі будь-якого тесту або кляру робить текстуру останніх трохи більше тягучою і пишною, кляр для овочів по нижченаведеному рецептом не стане винятком.
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 75 г;
борошно кукурудзяне - 75 г;
яйця (білки) - 2 шт.;
пиво або газована вода - 190 мл
Приготування
З'єднайте обидва види борошна разом, додайте в суміш дрібку солі, а разом з нею можете відправити до сухих інгредієнтів прянощі і сушені трави за смаком. Збийте білки до стійкої піни, також злегка присолив їх. Розведіть борошняну суміш крижаним пивом, а в отриманий кляр порціями і дуже обережно вводите білкову піну.
Пивний кляр – рецепт
Одним з найбільш популярних рецептів кляру є кляр на основі пива. Останній відрізняється від інших не тільки своєю пишною текстурою і хрусткою оболонкою, але і приємним смаком, який буде варіюватися в залежності від того, яке пиво для основи ви виберете.
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо додайте пиво в морозильній камері: чим холодніше буде напій, тим менше глютену виробиться в основі для кляра і тим більш хрустким він вийде в підсумку. З'єднайте борошно з прянощами і влийте крижане пінне. Замісіть густе і однорідний кляр, який після додайте в холодильнику для того, щоб дати набрякнути клейковини в борошні. Через півгодини ставте масло розігріватися і приступайте до підготовки того, що ви плануєте в цей кляр занурити.
Кляр з крохмалем – рецепт
Тісто по цьому рецепту виходить менш пишним, зате швидко схоплюється хрусткою скоринкою і годиться для обжарювання шматочків риби, курячого філе або креветок.
Інгредієнти:
Приготування
Як і в попередньому рецепті, в рамках цього необхідно насамперед добре охолодити рідину, яка стане основою кляру. До речі, тут газовану воду можна замінити пивом. Змішайте борошно і крохмаль з хорошою пучкою солі, зробіть «криниця» в центрі сухої суміші і вбийте в нього яйце. Слідом влийте крижану газовану воду і ретельно перемішайте всі складові разом. Дайте готовому кляру постояти на час підготовки олії та інгредієнтів для занурення в суміш.
Кляр на майонезі – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть кукурудзяне борошно через сито і з'єднайте з універсальною сумішшю приправ до вибраного для обсмажування продукту. Пряну борошно змішайте з майонезом в густу і гладку пасту, занурте в неї шматочки продукту, надлишків дайте стекти, а потім обсипте шматочки панірувальними сухарями і приступайте до обсмажування у фритюрі.
Кляр без яйця - рецепт
Якщо ви хочете приготувати кляр за смаком не схожий ні на що з того, що вам доводилося пробувати раніше, то зробіть суміш на основі горохової (нутовой) борошна з рисовим борошном або крохмалем. Останні забезпечать кляру настільки улюблену всіма хрустку скоринку.
Інгредієнти:
Приготування
Змішати обидва види борошна з прянощами і розпушувачем. Туди ж відправте щедру дрібної морської солі і зернята маку. Поступово вливаючи крижану воду, замісіть густе і однорідний кляр, дайте йому постояти з півгодини в прохолоді, а потім використовуйте за призначенням.
Кляр для овочів – рецепт
Кукурудзяне борошно у складі будь-якого тесту або кляру робить текстуру останніх трохи більше тягучою і пишною, кляр для овочів по нижченаведеному рецептом не стане винятком.
Інгредієнти:
Приготування
З'єднайте обидва види борошна разом, додайте в суміш дрібку солі, а разом з нею можете відправити до сухих інгредієнтів прянощі і сушені трави за смаком. Збийте білки до стійкої піни, також злегка присолив їх. Розведіть борошняну суміш крижаним пивом, а в отриманий кляр порціями і дуже обережно вводите білкову піну.
Рекомендуємо добрі рецепти
Кляр для риби з майонезом – простий рецепт
Варіантів кляру існує велика кількість. Рецепти, представлені в статті, відрізняються своєю простотою приготування і доступністю складових. Риба в
Кляр на пиві для риби
Риба в клярі - це поширене блюдо, яке відмінно впишеться у святкове меню або урізноманітнює звичайний сімейний обід. А щоб це досить неабияке блюдо
Кляр для риби - простий рецепт
Для того, щоб посмажити рибу і при цьому зберегти її соковитість, кращим варіантом буде приготувати її в клярі. Благо рецептів останнього існує дуже
Кабачки в клярі з часником
Прекрасної літньої закускою можуть стати кабачки в клярі. Спробуйте приготувати це чудове блюдо, адже в поєднанні з пікантним часником і з рум'яною
Кляр для риби з майонезом
Смажена риба стане ще смачніше, якщо смажити її в клярі. І нехай майонезний кляр не самий корисний, зате шалено смачний і дозволяє рибі зберегти
Пивний кляр
Кляр - це просте рідкувате тісто, в яке вмочують продукти перед обсмажуванням на сковороді, завдяки якому вони покриваються соковитою хрусткою