Кляр для риби - простий рецепт
Якщо ви вирішили обсмажити рибу у великій кількості киплячої олії, то без кляру вам не обійтися. Останній, незважаючи на свою простоту, відрізняється широкою різноманітністю рецептур і в залежності від основи кляру змінюється його щільність і м'якість. У статті далі ми розглянемо прості рецепти кляру для риби, які зможуть задовольнити будь-які смакові пристрасті.
Пиво, як і будь-яка газована рідина, робить кляр неймовірно хрустким за рахунок утримання розвитку глютену в борошні. Щоб суміш стала більш хрусткою після обжарювання, попередньо краще охолодити пиво тривалий час.
Інгредієнти:
борошно - 120 г;
світле пиво - 360 мл;
дрібної морської солі.
Приготування
Пропустіть борошно через сито і з'єднайте її з пучкою морської солі. В центрі сухої суміші зробіть «колодязь» і влийте в нього крижане світле пиво. Замісіть густе і однорідний кляр, накрийте ємність і поставте в холодильник на 20 хвилин. За цей час борошно почне активно адсорбувати вологу і розвивати клейковину, роблячи кляр густим і в'язким.
Майонез робить будь-яке тісто більш важким і вологим, а тому шанувальники толстого і повітряного кляру напевно більше оцінять такий рецепт. За рахунок чого один з найзнаменитіших соусів надає такий ефект? Основу майонезу складають яйця і масло, вони-то і зберігають в суміші більшу частину вологи, а тому, зробити кляр аналогічної консистенції без майонезу можна просто додавши в нього яйце і чверть склянки олії, але погодьтеся, рецепт на основі соусу готується куди простіше.
Інгредієнти:
майонез - 125 мл;
борошно - 55 г;
розпушувач - 1/2 ч. ложки;
молоко - 25 мл;
сушений часник і цибулю - по 1/2 ч. ложки.
Приготування
Борошно просіяти разом з розпушувачем і змішайте з сіллю, сушеним цибулею і часником. Влийте до борошні весь майонез і замісіть густе тісто стежачи за тим, щоб в суміші не було грудок. Якщо кляр вийшов густуватим, його завжди можна розбавити невеликою порцією молока. Далі залишається просто обваляти шматочки риби в додатковій кількості борошна, а потім можна занурювати їх в суміш.
Безалкогольним аналогом маринаду на основі пива може стати такою з мінеральною водою. Ви отримаєте суміш зі схожою консистенцією, але з куди менш багатим смаком.
Інгредієнти:
борошно - 245 г;
сода - 1 ч. ложка;
мінеральна вода - 340 мл;
суміш сушених прованських трав - 1/2 ч. ложки.
Приготування
Пропустивши борошно через сито, додайте соду і сушені трави, при бажанні поповнити асортимент спецій в клярі можна паприкою, сумішшю перців, меленим коріандром або мускатним горіхом. Після того, як суха основа замішана, в центр суміші вливаємо крижану воду і готуємо густий однорідний кляр. Даємо суміші постояти в прохолоді близько півгодини перед використанням.
Самим тонким і хрустким виходить кляр з молока без розпушувача або соди в складі. Якщо ви плануєте смажити у фритюрі рибу з яскраво вираженим смаком або цікавою текстурою, то саме такий, ненав'язливий за своїми смаковими якостями кляр підійде з цією метою як не можна краще.
Інгредієнти:
молоко - 210;
борошно - 290 г;
яйце - 1 шт.
Приготування
Перед замешиванием кляру охолодіть молоко. Борошно просійте і змішайте з будь-якими спеціями і травами за смаком, можна залишити кляр мінімалістичним і додати в нього лише сіль з перцем. Окремо збийте яйце, поступово підливаючи до нього холодне молоко. Влийте рідину до борошна зі спеціями і замісіть однорідний кляр. Залиште тісто в холодильнику на півгодини перед використанням, а перед зануренням риби в суміш обваляйте останню в борошні.
Кляр для риби - простий рецепт на пиві
Пиво, як і будь-яка газована рідина, робить кляр неймовірно хрустким за рахунок утримання розвитку глютену в борошні. Щоб суміш стала більш хрусткою після обжарювання, попередньо краще охолодити пиво тривалий час.
Інгредієнти:
Приготування
Пропустіть борошно через сито і з'єднайте її з пучкою морської солі. В центрі сухої суміші зробіть «колодязь» і влийте в нього крижане світле пиво. Замісіть густе і однорідний кляр, накрийте ємність і поставте в холодильник на 20 хвилин. За цей час борошно почне активно адсорбувати вологу і розвивати клейковину, роблячи кляр густим і в'язким.
Кляр для риби - простий рецепт з майонезом
Майонез робить будь-яке тісто більш важким і вологим, а тому шанувальники толстого і повітряного кляру напевно більше оцінять такий рецепт. За рахунок чого один з найзнаменитіших соусів надає такий ефект? Основу майонезу складають яйця і масло, вони-то і зберігають в суміші більшу частину вологи, а тому, зробити кляр аналогічної консистенції без майонезу можна просто додавши в нього яйце і чверть склянки олії, але погодьтеся, рецепт на основі соусу готується куди простіше.
Інгредієнти:
Приготування
Борошно просіяти разом з розпушувачем і змішайте з сіллю, сушеним цибулею і часником. Влийте до борошні весь майонез і замісіть густе тісто стежачи за тим, щоб в суміші не було грудок. Якщо кляр вийшов густуватим, його завжди можна розбавити невеликою порцією молока. Далі залишається просто обваляти шматочки риби в додатковій кількості борошна, а потім можна занурювати їх в суміш.
Кляр для риби - простий рецепт на мінералці
Безалкогольним аналогом маринаду на основі пива може стати такою з мінеральною водою. Ви отримаєте суміш зі схожою консистенцією, але з куди менш багатим смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Пропустивши борошно через сито, додайте соду і сушені трави, при бажанні поповнити асортимент спецій в клярі можна паприкою, сумішшю перців, меленим коріандром або мускатним горіхом. Після того, як суха основа замішана, в центр суміші вливаємо крижану воду і готуємо густий однорідний кляр. Даємо суміші постояти в прохолоді близько півгодини перед використанням.
Кляр для риби - простий рецепт з молоком
Самим тонким і хрустким виходить кляр з молока без розпушувача або соди в складі. Якщо ви плануєте смажити у фритюрі рибу з яскраво вираженим смаком або цікавою текстурою, то саме такий, ненав'язливий за своїми смаковими якостями кляр підійде з цією метою як не можна краще.
Інгредієнти:
Приготування
Перед замешиванием кляру охолодіть молоко. Борошно просійте і змішайте з будь-якими спеціями і травами за смаком, можна залишити кляр мінімалістичним і додати в нього лише сіль з перцем. Окремо збийте яйце, поступово підливаючи до нього холодне молоко. Влийте рідину до борошна зі спеціями і замісіть однорідний кляр. Залиште тісто в холодильнику на півгодини перед використанням, а перед зануренням риби в суміш обваляйте останню в борошні.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як зробити кляр для кабачків?
Кляр надає продукту, пожаренному в ньому, соковитість і особливий смак, який можна змінювати шляхом заміни складових і набору спецій. Таким чином,
Кляр для риби з майонезом – простий рецепт
Варіантів кляру існує велика кількість. Рецепти, представлені в статті, відрізняються своєю простотою приготування і доступністю складових. Риба в
Кляр на пиві для риби
Риба в клярі - це поширене блюдо, яке відмінно впишеться у святкове меню або урізноманітнює звичайний сімейний обід. А щоб це досить неабияке блюдо
Кляр – рецепт
Будь-який продукт, приготовлений в клярі, відрізняється м'якою і соковитою консистенцією і прекрасної рум'яної, хрусткою скоринкою. У цьому матеріалі
Кляр для риби з майонезом
Смажена риба стане ще смачніше, якщо смажити її в клярі. І нехай майонезний кляр не самий корисний, зате шалено смачний і дозволяє рибі зберегти
Як робити тісто для риби?
Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді