Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кляр для риби - простий рецепт

Кляр для риби - простий рецепт

20-09-2015, 12:07
426
Кляр для риби - простий рецепт
Якщо ви вирішили обсмажити рибу у великій кількості киплячої олії, то без кляру вам не обійтися. Останній, незважаючи на свою простоту, відрізняється широкою різноманітністю рецептур і в залежності від основи кляру змінюється його щільність і м'якість. У статті далі ми розглянемо прості рецепти кляру для риби, які зможуть задовольнити будь-які смакові пристрасті.

Кляр для риби - простий рецепт на пиві


Пиво, як і будь-яка газована рідина, робить кляр неймовірно хрустким за рахунок утримання розвитку глютену в борошні. Щоб суміш стала більш хрусткою після обжарювання, попередньо краще охолодити пиво тривалий час.
Інгредієнти:

  • борошно - 120 г;

  • світле пиво - 360 мл;

  • дрібної морської солі.


  • Приготування
    Пропустіть борошно через сито і з'єднайте її з пучкою морської солі. В центрі сухої суміші зробіть «колодязь» і влийте в нього крижане світле пиво. Замісіть густе і однорідний кляр, накрийте ємність і поставте в холодильник на 20 хвилин. За цей час борошно почне активно адсорбувати вологу і розвивати клейковину, роблячи кляр густим і в'язким.

    Кляр для риби - простий рецепт з майонезом


    Майонез робить будь-яке тісто більш важким і вологим, а тому шанувальники толстого і повітряного кляру напевно більше оцінять такий рецепт. За рахунок чого один з найзнаменитіших соусів надає такий ефект? Основу майонезу складають яйця і масло, вони-то і зберігають в суміші більшу частину вологи, а тому, зробити кляр аналогічної консистенції без майонезу можна просто додавши в нього яйце і чверть склянки олії, але погодьтеся, рецепт на основі соусу готується куди простіше.
    Інгредієнти:

  • майонез - 125 мл;

  • борошно - 55 г;

  • розпушувач - 1/2 ч. ложки;

  • молоко - 25 мл;

  • сушений часник і цибулю - по 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Борошно просіяти разом з розпушувачем і змішайте з сіллю, сушеним цибулею і часником. Влийте до борошні весь майонез і замісіть густе тісто стежачи за тим, щоб в суміші не було грудок. Якщо кляр вийшов густуватим, його завжди можна розбавити невеликою порцією молока. Далі залишається просто обваляти шматочки риби в додатковій кількості борошна, а потім можна занурювати їх в суміш.

    Кляр для риби - простий рецепт на мінералці


    Безалкогольним аналогом маринаду на основі пива може стати такою з мінеральною водою. Ви отримаєте суміш зі схожою консистенцією, але з куди менш багатим смаком.
    Інгредієнти:

  • борошно - 245 г;

  • сода - 1 ч. ложка;

  • мінеральна вода - 340 мл;

  • суміш сушених прованських трав - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування
    Пропустивши борошно через сито, додайте соду і сушені трави, при бажанні поповнити асортимент спецій в клярі можна паприкою, сумішшю перців, меленим коріандром або мускатним горіхом. Після того, як суха основа замішана, в центр суміші вливаємо крижану воду і готуємо густий однорідний кляр. Даємо суміші постояти в прохолоді близько півгодини перед використанням.

    Кляр для риби - простий рецепт з молоком


    Самим тонким і хрустким виходить кляр з молока
    Кляр для риби - простий рецепт
    без розпушувача або соди в складі. Якщо ви плануєте смажити у фритюрі рибу з яскраво вираженим смаком або цікавою текстурою, то саме такий, ненав'язливий за своїми смаковими якостями кляр підійде з цією метою як не можна краще.
    Інгредієнти:

  • молоко - 210;

  • борошно - 290 г;

  • яйце - 1 шт.


  • Приготування
    Перед замешиванием кляру охолодіть молоко. Борошно просійте і змішайте з будь-якими спеціями і травами за смаком, можна залишити кляр мінімалістичним і додати в нього лише сіль з перцем. Окремо збийте яйце, поступово підливаючи до нього холодне молоко. Влийте рідину до борошна зі спеціями і замісіть однорідний кляр. Залиште тісто в холодильнику на півгодини перед використанням, а перед зануренням риби в суміш обваляйте останню в борошні.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити кляр для кабачків?
    Як зробити кляр для кабачків?
    Кляр надає продукту, пожаренному в ньому, соковитість і особливий смак, який можна змінювати шляхом заміни складових і набору спецій. Таким чином,
    Кляр для риби з майонезом – простий рецепт
    Кляр для риби з майонезом – простий рецепт
    Варіантів кляру існує велика кількість. Рецепти, представлені в статті, відрізняються своєю простотою приготування і доступністю складових. Риба в
    Кляр на пиві для риби
    Кляр на пиві для риби
    Риба в клярі - це поширене блюдо, яке відмінно впишеться у святкове меню або урізноманітнює звичайний сімейний обід. А щоб це досить неабияке блюдо
    Кляр – рецепт
    Кляр – рецепт
    Будь-який продукт, приготовлений в клярі, відрізняється м'якою і соковитою консистенцією і прекрасної рум'яної, хрусткою скоринкою. У цьому матеріалі
    Кляр для риби з майонезом
    Кляр для риби з майонезом
    Смажена риба стане ще смачніше, якщо смажити її в клярі. І нехай майонезний кляр не самий корисний, зате шалено смачний і дозволяє рибі зберегти
    Як робити тісто для риби?
    Як робити тісто для риби?
    Як зробити кляр для риби? Цим питанням задається кожна господиня, яка хоче приготувати смачну рибку в м'якій або хрусткої оболонці. Насправді