Вернуться назад Распечатать

Кляр – рецепт

Кляр – рецепт
Принадність кляру в тому, що покрити їм можна абсолютно будь-який продукт, потім помістити цей продукт у фритюр і спостерігати за тим, як він стає ще більш смачним, хрустким і золотистим.

Пивний кляр – рецепт


Одним з найбільш популярних рецептів кляру є кляр на основі пива. Останній відрізняється від інших не тільки своєю пишною текстурою і хрусткою оболонкою, але і приємним смаком, який буде варіюватися в залежності від того, яке пиво для основи ви виберете.
Інгредієнти:

  • борошно - 115 г;

  • мелена паприка, часник, чилі - по щіпці;

  • пиво - 230 мл


  • Приготування
    Попередньо додайте пиво в морозильній камері: чим холодніше буде напій, тим менше глютену виробиться в основі для кляра і тим більш хрустким він вийде в підсумку. З'єднайте борошно з прянощами і влийте крижане пінне. Замісіть густе і однорідний кляр, який після додайте в холодильнику для того, щоб дати набрякнути клейковини в борошні. Через півгодини ставте масло розігріватися і приступайте до підготовки того, що ви плануєте в цей кляр занурити.

    Кляр з крохмалем – рецепт


    Тісто по цьому рецепту виходить менш пишним, зате швидко схоплюється хрусткою скоринкою і годиться для обжарювання шматочків риби, курячого філе або креветок.
    Інгредієнти:

  • крохмаль - 55 г;

  • борошно - 90 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • газована вода - 180 мл


  • Приготування
    Як і в попередньому рецепті, в рамках цього необхідно насамперед добре охолодити рідину, яка стане основою кляру. До речі, тут газовану воду можна замінити пивом. Змішайте борошно і крохмаль з хорошою пучкою солі, зробіть «криниця» в центрі сухої суміші і вбийте в нього яйце. Слідом влийте крижану газовану воду і ретельно перемішайте всі складові разом. Дайте готовому кляру постояти на час підготовки олії та інгредієнтів для занурення в суміш.

    Кляр на майонезі – рецепт


    Інгредієнти:

  • майонез - 55 мл;

  • універсальна суміш приправи для курки /м'яса/риби - 3 ст. ложки;

  • кукурудзяне борошно - 45 г;

  • хлібна паніровка - 45 р.


  • Приготування
    Пропустіть кукурудзяне борошно через сито і з'єднайте з універсальною сумішшю приправ до вибраного для обсмажування продукту. Пряну борошно змішайте з майонезом в густу і гладку пасту, занурте в неї шматочки продукту, надлишків дайте стекти, а потім обсипте шматочки панірувальними сухарями і приступайте до обсмажування у фритюрі.

    Кляр без яйця - рецепт


    Якщо ви хочете приготувати кляр за смаком не схожий ні на що з того, що вам доводилося пробувати раніше, то зробіть суміш на основі горохової (нутовой) борошна з рисовим борошном або крохмалем. Останні забезпечать кляру настільки улюблену всіма хрустку скоринку.
    Інгредієнти:

  • горохова борошно - 115 г;

  • рисове борошно - 15 г;

  • куркума, кайенский перець, розпушувач - по щіпці;

  • зерна маку - за бажанням;

  • вода - 45-55 мл.


  • Приготування
    Змішати обидва види борошна з прянощами і розпушувачем. Туди ж відправте щедру дрібної морської солі і зернята маку. Поступово вливаючи крижану воду, замісіть густе і однорідний кляр, дайте йому постояти з півгодини в прохолоді, а потім використовуйте за призначенням.
    Кляр – рецепт

    Кляр для овочів – рецепт


    Кукурудзяне борошно у складі будь-якого тесту або кляру робить текстуру останніх трохи більше тягучою і пишною, кляр для овочів по нижченаведеному рецептом не стане винятком.
    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне - 75 г;

  • борошно кукурудзяне - 75 г;

  • яйця (білки) - 2 шт.;

  • пиво або газована вода - 190 мл


  • Приготування
    З'єднайте обидва види борошна разом, додайте в суміш дрібку солі, а разом з нею можете відправити до сухих інгредієнтів прянощі і сушені трави за смаком. Збийте білки до стійкої піни, також злегка присолив їх. Розведіть борошняну суміш крижаним пивом, а в отриманий кляр порціями і дуже обережно вводите білкову піну.