Як зварити кукурудзу?
Варена кукурудза – нехитра, але дуже корисне блюдо, в якому міститься багато вітамінів і мікроелементів. Її трохи солодкуватий смак і дражливий аромат подобається багатьом. Ми розповімо вам сьогодні, як зварити кукурудзу різними способами.
Інгредієнти:
кукурудза молода в качанах – 3 шт.;
масло вершкове ;
вода – 3 л;
сіль дрібна – за смаком.
Приготування
Насамперед, необхідно правильно вибрати кукурудзу. Запам'ятайте, що для варіння краще використовувати молоді качани зі світло-жовтенькими зернами, які повинні бути трохи м'яким, але в теж час і пружними. Отже, початки очищаємо від листя, волосків, промиваємо, акуратно опускаємо в каструлю з гарячою водою і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо посуд кришкою і варимо ще 5-10 хвилин. Потім обережно виймаємо кукурудзу з води, викладаємо на тарілку, збризкуємо розтопленим маслом і посипаємо дрібною сіллю.
Інгредієнти:
вода фільтрована – 3 л;
кукурудза – 3 шт.;
масло вершкове;
сіль.
Приготування
Кукурудзу обробляємо від листя, замочуємо в крижаній воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Опускаємо в неї половину листя, а потім викладаємо качани і знову доводимо до кипіння. Після цього накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до помірного і варимо 50 хвилин. В самому кінці підсолюємо за смаком, викладаємо ще листя і тушкуємо 20 хвилин. Готову кукурудзу відразу подаємо до столу, обсушивши, полив маслом і підсолюємо.
Інгредієнти:
кукурудза в качанах;
масло вершкове – 15 г;
горіх волоський – 50 г;
кардамон мелений;
сіль дрібна – за смаком.
Приготування
З кукурудзи знімаємо листя і викладаємо в контейнер пароварки, промазанный вершковим маслом. Варимо її 30 хвилин до готовності. Окремо в сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо подрібнені волоські горіхи, мелений кардамон і знімаємо з плити. Гарячі качани викладаємо на блюдо і поллємо горіховим маслом, а сіль подаємо окремо.
Інгредієнти:
кукурудза молода – 4 шт.;
вода – 2 ст. ложки;
сіль дрібна;
масло топлене.
Приготування
Кукурудзяні качани, не очищаючи, замочуємо у воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім викладаємо їх в целофановий пакет і вливаємо кілька ложок води. Щільно зав'язуємо пакет, робимо в ньому декілька отворів і запікаємо кукурудзу 15 хвилин у мікрохвильовій печі при повній потужності. Після цього перекладаємо її на блюдо, очищаємо, змащуємо топленим маслом і підсолюємо.
Інгредієнти:
качани кукурудзи;
молоко – 1 л;
сіль – за смаком;
масло вершкове.
Приготування
Качани очищаємо і гарненько промиваємо. Потім укладаємо їх у каструлю, заливаємо молоком і додаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд в мікрохвильовку, закриваємо дверцята приладу і варимо на високій потужності 45 хвилин. Після цього викладаємо кукурудзу на тарілку, підсолюємо за смаком і подаємо до столу.
Існує також другий спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна акуратно відокремлюємо від очищених качанів, промиваємо й варимо до м'якого стану з додаванням масла. Потім залишки молока обережно зливаємо, страва підсолюємо і подаємо на стіл.
Ми розповіли вам, як смачно і правильно варити кукурудзу, а ви вибирайте для себе більш зручний спосіб і радуйте домашніх таким прекрасним літнім стравою!
Як швидко зварити кукурудзу в качанах?
Інгредієнти:
Приготування
Насамперед, необхідно правильно вибрати кукурудзу. Запам'ятайте, що для варіння краще використовувати молоді качани зі світло-жовтенькими зернами, які повинні бути трохи м'яким, але в теж час і пружними. Отже, початки очищаємо від листя, волосків, промиваємо, акуратно опускаємо в каструлю з гарячою водою і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо посуд кришкою і варимо ще 5-10 хвилин. Потім обережно виймаємо кукурудзу з води, викладаємо на тарілку, збризкуємо розтопленим маслом і посипаємо дрібною сіллю.
Як смачно зварити кукурудзу в каструлі?
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзу обробляємо від листя, замочуємо в крижаній воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Опускаємо в неї половину листя, а потім викладаємо качани і знову доводимо до кипіння. Після цього накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до помірного і варимо 50 хвилин. В самому кінці підсолюємо за смаком, викладаємо ще листя і тушкуємо 20 хвилин. Готову кукурудзу відразу подаємо до столу, обсушивши, полив маслом і підсолюємо.
Як зварити кукурудзу в пароварці?
Інгредієнти:
Приготування
З кукурудзи знімаємо листя і викладаємо в контейнер пароварки, промазанный вершковим маслом. Варимо її 30 хвилин до готовності. Окремо в сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо подрібнені волоські горіхи, мелений кардамон і знімаємо з плити. Гарячі качани викладаємо на блюдо і поллємо горіховим маслом, а сіль подаємо окремо.
Як зварити кукурудзу в мікрохвильовці?
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяні качани, не очищаючи, замочуємо у воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім викладаємо їх в целофановий пакет і вливаємо кілька ложок води. Щільно зав'язуємо пакет, робимо в ньому декілька отворів і запікаємо кукурудзу 15 хвилин у мікрохвильовій печі при повній потужності. Після цього перекладаємо її на блюдо, очищаємо, змащуємо топленим маслом і підсолюємо.
Як зварити кукурудзу в молоці?
Інгредієнти:
Приготування
Качани очищаємо і гарненько промиваємо. Потім укладаємо їх у каструлю, заливаємо молоком і додаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд в мікрохвильовку, закриваємо дверцята приладу і варимо на високій потужності 45 хвилин. Після цього викладаємо кукурудзу на тарілку, підсолюємо за смаком і подаємо до столу.
Існує також другий спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна акуратно відокремлюємо від очищених качанів, промиваємо й варимо до м'якого стану з додаванням масла. Потім залишки молока обережно зливаємо, страва підсолюємо і подаємо на стіл.
Ми розповіли вам, як смачно і правильно варити кукурудзу, а ви вибирайте для себе більш зручний спосіб і радуйте домашніх таким прекрасним літнім стравою!
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно зварити кукурудзу?
Немає нічого простіше, ніж зварити молоду кукурудзу. Однак багато хто не знають, як зробити, щоб було смачно. Далі розповімо кілька найпростіших
Як варити молоду кукурудзу?
Молоденька кукурудза ще дуже м'яка і соковита, тому не потребує боргом приготуванні. Далі у статті розповімо, як правильно вибрати качани і смачно
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Кукурудза в мультиварці на пару
Найпростіше, що можна зробити зі свіжої кукурудзи - це зварити її і посолити. Правда, чекати треба довго і стежити, щоб вода не википіла. Але
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
З консервованої кукурудзи сьогодні готують досить багато різних цікавих страв. Її додають в супи і салати. І якщо ви зібрали великий урожай, то
Варена кукурудза
Варена кукурудза попереджає розвиток онкологічних захворювань і гальмує процес старіння тканин. Давайте розберемося, як її правильно і смачно варити,