Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити молоду кукурудзу?

Як варити молоду кукурудзу?

20-09-2015, 12:23
1 156
Як варити молоду кукурудзу?
Варена молода кукурудза в качанах по своїй популярності може цілком зрівнятися з кавунами чи з морозивом . Мало хто може відмовитися від привабливого аромату свіжозвареного річного ласощі та ніжного смаку молочних зерняток.
В домашніх умовах зварити молоду кукурудзу не складе ніякої праці. Просто потрібно правильно вибрати качани і визначитися з часом їх варіння. Приготувати кукурудзу можна традиційно в каструлі або скористатися пароваркою, мультиварка або мікрохвильовою піччю.

Як правильно вибрати молоду кукурудзу в качанах?


Якщо ви бажаєте отримати дійсно м'який і ніжний смак зерняток, то необхідно брати для варіння молоду кукурудзу тільки харчових, цукрових сортів, але ніяк не кормових. Навіть при тривалому варінні кормові або перезрілі качани залишаться твердуватими і сухуватими на смак, і насолодитися звичним ласощами навряд чи вийде.
Відповідний продукт має молочну структуру зерен з брызгающим при натисканні на них молочком. Колір такий кукурудзи світло-кремовий, майже білий, а лушпиння зелена з трохи потемнілими і підсохлими на кінчику, але свіжими всередині приймочками. Звичайно ж, ідеальним варіантом для варіння будуть нещодавно зірвані качани. Але не завжди і не у всіх є така можливість. Купуючи кукурудзу на ринку або в магазині, вибираємо качани з зеленої, ні в якому разі не висохлої, лушпинням і вологими, трохи липкими приймочками під нею.

Як правильно варити молоду кукурудзу в качанах?


Молоденькі качани цукрової кукурудзи позбавляємо від листя, рилець і стрижнів і промиваємо холодною водою. Укладаємо їх у каструлю або будь-яку іншу ємність відповідного розміру і заливаємо до повного покриття водою. Можна також використовувати при варінні очищені від лушпиння і рильця, проклавши їх на дно і поверх качанів. Таким чином, кукурузки виходить ароматніше і соковитіше.
Додаємо у воду сіль за смаком і цукровий пісок з розрахунку одна чайна ложка на літр води. Це традиційна рецептура для варіння кукурудзяних качанів, яку при бажанні можна змінювати за своїм уподобанням, і додавати нові компоненти, спеції або зовсім готувати страву в чистому вигляді, а приправляти вже готові качани.
Залежно від ступеня стиглості варимо кукурудзу від двадцяти до сорока хвилин. Готовність перевіряємо, отковырнув одне зернятко виделкою і спробувавши його на смак. Якщо ж ви вирішили всупереч всьому приготувати кукурудзу кормових сортів або перезрілі, то час варіння необхідно збільшити до трьох, а то й п'яти годин.

Як варити молоду кукурудзу в пароварці?


При наявності пароварки можна успішно скористатися нею для варіння молодої кукурудзи. Тим більше що при такому способі приготування зберегтися максимум корисних властивостей, а смак буде насиченим і ароматним.
Для цього розміщуємо в промасленому контейнері приладу попередньо очищені від лушпиння і рилець, качани кукурудзи і готуємо сорок хвилин. Можна кукурудзу очистити після варіння. У такому разі приготування займе трохи більше часу.

Як варити кукурудзу в мікрохвильовці в пакеті?

Як варити молоду кукурудзу?

Для того щоб приготувати молоду кукурудзу в мікрохвильовій печі, замочуємо неочищені качани на одну годину в холодній воді, а потім укладаємо в поліетиленовий пакет. Додаємо в нього дві столові ложки води, проколюємо зверху в декількох місцях і зав'язуємо. Через п'ятнадцять хвилин приготування на високій потужності кукурузки буде готова. Даємо їй трохи охолонути, очищаємо і можемо насолоджуватися улюбленим смаком.
Готові ароматні кукурудзяні качани можна за бажанням приправляти вершковим маслом , різноманітними топінгами або соусами, а також подавати з натертим сиром або просто сіллю.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як смачно зварити кукурудзу?
Як смачно зварити кукурудзу?
Немає нічого простіше, ніж зварити молоду кукурудзу. Однак багато хто не знають, як зробити, щоб було смачно. Далі розповімо кілька найпростіших
Як зварити кукурудзу?
Як зварити кукурудзу?
Зварити кукурудзу - справа не хитра. Однак, не багато можуть приготувати її смачно. Використовуючи наші рекомендації, ви дізнаєтеся, як зварити
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Кукурудза в мультиварці на пару
Кукурудза в мультиварці на пару
Найпростіше, що можна зробити зі свіжої кукурудзи - це зварити її і посолити. Правда, чекати треба довго і стежити, щоб вода не википіла. Але
Як варити кукурудзу в мультиварці?
Як варити кукурудзу в мультиварці?
Щоб приготувати кукурудзу, не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Єдиний недолік у цьому простому процесі - це тривалий час варіння. Але
Як правильно варити кукурудзу?
Як правильно варити кукурудзу?
Хочеться здивувати сім'ю дуже простим, але незвичайним блюдом? Спробуйте зварити качани кукурудзи! Для того щоб таке блюдо вийшло дуже смачним,