Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як варити кукурудзу в мультиварці?

Як варити кукурудзу в мультиварці?

10-08-2015, 20:14
1 461
Як варити кукурудзу в мультиварці?
Молода кукурудза, зварена в качанах, дуже корисна для людського організму. Оболонка зерен, що залишається недоторканою після варіння, повністю зберігає всі властивості, вітаміни, макро - і мікроелементи. Приготовлені шляхом варіння молоді зернятка очищають організм від токсинів і шлаків, а також сприяють відновленню метаболізму .
Власникам чудового приладу під назвою мультиварка набагато простіше і швидше приготувати молоді кукурудзяні качани в домашніх умовах. Одного разу відваривши кукурудзу за допомогою кухонного помічниці, ви вже ні за що не повернетеся до традиційного способу. Смак готового блюда при такому приготуванні виходить соковитіше і ароматні. А сам процес займає небагато часу і зовсім необтяжлива. Не потрібно стежити за силою кипіння і часом варіння. Досить натиснути пару кнопочок і мультиварка зробить все сама. Просто казка для зайнятих господинь.
Нижче ми докладно розповімо вам, як правильно варити кукурудзу в мультиварці, скільки часу для цього знадобиться і запропонуємо кілька варіантів приготування страви.

Як варити молоду кукурудзу в качанах в мультиварці?


Необхідний мінімум для приготування вареної кукурудзи в мультиварці це її молоді качани і фільтрована вода, в яку за бажанням можна додавати сіль, цукровий пісок, а також різні ароматні компоненти, що надають страві зовсім інший смак. Але це на любителя. Найчастіше споживачі воліють звичну для нас класику - варені качани з сіллю і вершковим маслом.
Існує два основних способи варіння кукурудзи в мультиварці - у воді і на пару, які кожен підлаштовує під свої потреби і переваги.
Зупинимося спочатку на першому варіанті і розглянемо, як приготувати страву у воді. Для цього молоді кукурудзяні качани цукрових сортів очищаємо від зеленої лушпиння, рилець і стрижнів і промиваємо холодною проточною водою. Потім визначаємо в ємність кухонного приладу і наливаємо фільтровану воду. Її повинно бути стільки, щоб вистачило покрити повністю блюдо, але не перевищити гранично допустимий верхній рівень ємності мультиварки.
За бажанням і смаком додаємо сіль та цукровий пісок. Як варіант, можна додати зелену лушпиння і рильця, які ми очистили спочатку, проклавши половину на дно, а другою половиною покрити качани зверху. Це додасть кукурузке додаткових смакових якостей і більш насичений аромат.
Далі встановлюємо режим «Бобові», «Суп» або «Варіння» в залежності від марки вашої мультиварки. Час, необхідний для приготування, вибираємо в залежності від ступеня стиглості кукурудзи. Для молочних качанів достатньо п'ятнадцяти хвилин, а молочно-воскові необхідно готувати тридцять, а то й сорок хвилин.
Готові качани можна приправити сіллю, вершковим маслом, посипати натертим сиром або полити соусом або топінгом.

Як варити кукурудзу в мультиварці на пару?

Як варити кукурудзу в мультиварці?

Для приготування молодої цукрової кукурудзи на пару, очищаємо його від лушпиння, рилець і стрижнів і промиваємо холодною водою.
У ємність мультиварки вливаємо трохи води і встановлюємо підставку з отворами для приготування на пару. При необхідності, розрізаємо качани на бруски і викладаємо на решітку в один шар на невеликій відстані один від одного. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» або «Пара» і вибираємо час тридцять хвилин для кукурудзи молочної стиглості і п'ятдесят хвилин для більш зрілих качанів.
Можна присипати качани сіллю і за бажанням перцем як до, так і після приготування.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Кукурудза в мікрохвильовці
Кукурудза в мікрохвильовці
Для того, щоб приготувати молоденьку кукурудзу, не потрібно бути віртуозним кулінаром. А щоб прискорити цей досить простий процес, пропонуємо зварити
Кукурудза в мультиварці на пару
Кукурудза в мультиварці на пару
Найпростіше, що можна зробити зі свіжої кукурудзи - це зварити її і посолити. Правда, чекати треба довго і стежити, щоб вода не википіла. Але
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
З консервованої кукурудзи сьогодні готують досить багато різних цікавих страв. Її додають в супи і салати. І якщо ви зібрали великий урожай, то
Як зберігати кукурудзу?
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
Як правильно варити кукурудзу?
Як правильно варити кукурудзу?
Хочеться здивувати сім'ю дуже простим, але незвичайним блюдом? Спробуйте зварити качани кукурудзи! Для того щоб таке блюдо вийшло дуже смачним,