Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?

Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?

10-08-2015, 20:05
2 055
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
Кукурудза у свіжому вигляді зберігається, на жаль, не довго. Ми розповімо вам сьогодні, як консервувати кукурудзу в домашніх умови.

Як консервувати солодку кукурудзу в домашніх умовах?


Інгредієнти:

  • кукурудзяні зерна – 700 г;

  • вода – 1 л;

  • цукор – 15 г;

  • сіль дрібна – 1 ст. ложка.


  • Приготування
    Отже, спочатку готуємо баночки для консервації: ретельно їх моєму гарячою водою і стерилізуємо. Від молодих кукурудзяних качанів акуратно відокремлюємо всі зерна і бланшируем їх в друшляку хвилинки 3. Потім готуємо заливку: у каструлю з окропом кидаємо сіль і висипаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Гарячі банки заповнюємо кукурудзяними зернами і заливаємо підготовленим розсолом практично до «плічок». Після цього закриваємо баночки кришками і ставимо стерилізувати приблизно на 3 години. Далі банки відразу ж закатуємо і акуратно перевертаємо кришками вниз.

    Як консервувати кукурудзу в качанах?


    Інгредієнти:

  • молоді качани кукурудзи;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • сіль – 20 р.


  • Приготування
    Кукурудзу обробляємо, звільняємо від лушпиння і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5 на слабенькому вогні. Далі качани акуратно виймаємо на тарілку і охолодити. В іншу каструльку наливаємо літр фільтрованої води, додаємо сіль і кип'ятимо до повного розчинення. Потім розсіл охолоджуємо, а кукурудзяні качани розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо солоною водою. Банки накриваємо кришками і зверху встановлюємо у глибоку каструлю з водою. Після закипання стерилізуємо їх протягом години, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.

    Як консервувати кукурудзу на зиму?


    Інгредієнти:

  • кукурудза – 600 г;

  • оцет столовий – 1 ч. ложка;

  • лавровий листочок – 30 г;

  • сіль велика – 1 ст. ложка;
  • Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?

  • вода очищена – 1 л.


  • Приготування
    Кукурудзяні качани обробляємо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з каструлі і залишаємо остигати. Окремо робимо маринад: кип'ятимо воду з сіллю. В чисту банку кидаємо на дно лавровий листочок, наливаємо оцет і укладаємо качани верхівками вгору. Після цього заливаємо все гарячим маринадом, накриваємо зверху кришками і стерилізуємо протягом години, а потім зафарбовуємо. Зберігаємо таку заготовку всю зиму в погребі чи холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Консервування кукурудзи в зернах в домашніх умовах
    Консервування кукурудзи в зернах в домашніх умовах
    Багато хто любить готувати різні салатики або супи, у складі яких є кукурудза. Але, купивши її в магазині, можна сильно помилитися. Вона трапляється
    Компот з абрикосів на зиму
    Компот з абрикосів на зиму
    Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
    Компот із червоної смородини на зиму
    Компот із червоної смородини на зиму
    Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
    Вишня у власному соку
    Вишня у власному соку
    Вишня у власному соку повинна бути в арсеналі заготовок у кожної господині, адже з такою вишнею в зимовий період можна готувати безліч чудових страв,
    Як зберігати кукурудзу?
    Як зберігати кукурудзу?
    Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
    Компоти на зиму
    Компоти на зиму
    Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок