Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
Кукурудза у свіжому вигляді зберігається, на жаль, не довго. Ми розповімо вам сьогодні, як консервувати кукурудзу в домашніх умови.
Інгредієнти:
кукурудзяні зерна – 700 г;
вода – 1 л;
цукор – 15 г;
сіль дрібна – 1 ст. ложка.
Приготування
Отже, спочатку готуємо баночки для консервації: ретельно їх моєму гарячою водою і стерилізуємо. Від молодих кукурудзяних качанів акуратно відокремлюємо всі зерна і бланшируем їх в друшляку хвилинки 3. Потім готуємо заливку: у каструлю з окропом кидаємо сіль і висипаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Гарячі банки заповнюємо кукурудзяними зернами і заливаємо підготовленим розсолом практично до «плічок». Після цього закриваємо баночки кришками і ставимо стерилізувати приблизно на 3 години. Далі банки відразу ж закатуємо і акуратно перевертаємо кришками вниз.
Інгредієнти:
молоді качани кукурудзи;
вода фільтрована – 1 л;
сіль – 20 р.
Приготування
Кукурудзу обробляємо, звільняємо від лушпиння і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5 на слабенькому вогні. Далі качани акуратно виймаємо на тарілку і охолодити. В іншу каструльку наливаємо літр фільтрованої води, додаємо сіль і кип'ятимо до повного розчинення. Потім розсіл охолоджуємо, а кукурудзяні качани розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо солоною водою. Банки накриваємо кришками і зверху встановлюємо у глибоку каструлю з водою. Після закипання стерилізуємо їх протягом години, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Інгредієнти:
кукурудза – 600 г;
оцет столовий – 1 ч. ложка;
лавровий листочок – 30 г;
сіль велика – 1 ст. ложка;
вода очищена – 1 л.
Приготування
Кукурудзяні качани обробляємо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з каструлі і залишаємо остигати. Окремо робимо маринад: кип'ятимо воду з сіллю. В чисту банку кидаємо на дно лавровий листочок, наливаємо оцет і укладаємо качани верхівками вгору. Після цього заливаємо все гарячим маринадом, накриваємо зверху кришками і стерилізуємо протягом години, а потім зафарбовуємо. Зберігаємо таку заготовку всю зиму в погребі чи холодильнику.
Як консервувати солодку кукурудзу в домашніх умовах?
Інгредієнти:
Приготування
Отже, спочатку готуємо баночки для консервації: ретельно їх моєму гарячою водою і стерилізуємо. Від молодих кукурудзяних качанів акуратно відокремлюємо всі зерна і бланшируем їх в друшляку хвилинки 3. Потім готуємо заливку: у каструлю з окропом кидаємо сіль і висипаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Гарячі банки заповнюємо кукурудзяними зернами і заливаємо підготовленим розсолом практично до «плічок». Після цього закриваємо баночки кришками і ставимо стерилізувати приблизно на 3 години. Далі банки відразу ж закатуємо і акуратно перевертаємо кришками вниз.
Як консервувати кукурудзу в качанах?
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзу обробляємо, звільняємо від лушпиння і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5 на слабенькому вогні. Далі качани акуратно виймаємо на тарілку і охолодити. В іншу каструльку наливаємо літр фільтрованої води, додаємо сіль і кип'ятимо до повного розчинення. Потім розсіл охолоджуємо, а кукурудзяні качани розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо солоною водою. Банки накриваємо кришками і зверху встановлюємо у глибоку каструлю з водою. Після закипання стерилізуємо їх протягом години, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Як консервувати кукурудзу на зиму?
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзяні качани обробляємо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з каструлі і залишаємо остигати. Окремо робимо маринад: кип'ятимо воду з сіллю. В чисту банку кидаємо на дно лавровий листочок, наливаємо оцет і укладаємо качани верхівками вгору. Після цього заливаємо все гарячим маринадом, накриваємо зверху кришками і стерилізуємо протягом години, а потім зафарбовуємо. Зберігаємо таку заготовку всю зиму в погребі чи холодильнику.
Рекомендуємо добрі рецепти
Консервування кукурудзи в зернах в домашніх умовах
Багато хто любить готувати різні салатики або супи, у складі яких є кукурудза. Але, купивши її в магазині, можна сильно помилитися. Вона трапляється
Компот з абрикосів на зиму
Справжній компот з абрикосів відрізняється насиченим, яскравим смаком. Він здатний втамувати спрагу спекотного літа. А якщо додати додатково,
Компот із червоної смородини на зиму
Неймовірно корисна ягода червона смородина містить колосальну кількість вітамінів. Якщо ваш урожай цієї чудової ягоди перевершив всі очікування -
Вишня у власному соку
Вишня у власному соку повинна бути в арсеналі заготовок у кожної господині, адже з такою вишнею в зимовий період можна готувати безліч чудових страв,
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
Компоти на зиму
Домашні заготовки на зиму не тільки смачні, але й корисні. І компоти в цьому плані не виняток. Пропонуємо вашій увазі декілька цікавих заготовок