Кукурудза у свіжому вигляді зберігається, на жаль, не довго. Ми розповімо вам сьогодні, як консервувати кукурудзу в домашніх умови.
Як консервувати солодку кукурудзу в домашніх умовах?
Інгредієнти: кукурудзяні зерна – 700 г; вода – 1 л; цукор – 15 г; сіль дрібна – 1 ст. ложка. Приготування Отже, спочатку готуємо баночки для консервації: ретельно їх моєму гарячою водою і стерилізуємо. Від молодих кукурудзяних качанів акуратно відокремлюємо всі зерна і бланшируем їх в друшляку хвилинки 3. Потім готуємо заливку: у каструлю з окропом кидаємо сіль і висипаємо цукор. Все ретельно перемішуємо до повного розчинення всіх кристалів. Гарячі банки заповнюємо кукурудзяними зернами і заливаємо підготовленим розсолом практично до «плічок». Після цього закриваємо баночки кришками і ставимо стерилізувати приблизно на 3 години. Далі банки відразу ж закатуємо і акуратно перевертаємо кришками вниз.
Як консервувати кукурудзу в качанах?
Інгредієнти: молоді качани кукурудзи; вода фільтрована – 1 л; сіль – 20 р. Приготування Кукурудзу обробляємо, звільняємо від лушпиння і гарненько промиваємо. Потім викладаємо в каструлю з окропом і проварюємо хвилин 5 на слабенькому вогні. Далі качани акуратно виймаємо на тарілку і охолодити. В іншу каструльку наливаємо літр фільтрованої води, додаємо сіль і кип'ятимо до повного розчинення. Потім розсіл охолоджуємо, а кукурудзяні качани розкладаємо в стерилізовані банки і заливаємо солоною водою. Банки накриваємо кришками і зверху встановлюємо у глибоку каструлю з водою. Після закипання стерилізуємо їх протягом години, а потім зафарбовуємо і залишаємо остигати при кімнатній температурі.
Як консервувати кукурудзу на зиму?
Інгредієнти: кукурудза – 600 г; оцет столовий – 1 ч. ложка; лавровий листочок – 30 г; сіль велика – 1 ст. ложка; вода очищена – 1 л. Приготування Кукурудзяні качани обробляємо і відварюємо в киплячій воді 20 хвилин. Потім акуратно виймаємо їх з каструлі і залишаємо остигати. Окремо робимо маринад: кип'ятимо воду з сіллю. В чисту банку кидаємо на дно лавровий листочок, наливаємо оцет і укладаємо качани верхівками вгору. Після цього заливаємо все гарячим маринадом, накриваємо зверху кришками і стерилізуємо протягом години, а потім зафарбовуємо. Зберігаємо таку заготовку всю зиму в погребі чи холодильнику.