Молода кукурудза, зварена в качанах, дуже корисна для людського організму. Оболонка зерен, що залишається недоторканою після варіння, повністю зберігає всі властивості, вітаміни, макро - і мікроелементи. Приготовлені шляхом варіння молоді зернятка очищають організм від токсинів і шлаків, а також сприяють відновленню метаболізму .
Власникам чудового приладу під назвою мультиварка набагато простіше і швидше приготувати молоді кукурудзяні качани в домашніх умовах. Одного разу відваривши кукурудзу за допомогою кухонного помічниці, ви вже ні за що не повернетеся до традиційного способу. Смак готового блюда при такому приготуванні виходить соковитіше і ароматні. А сам процес займає небагато часу і зовсім необтяжлива. Не потрібно стежити за силою кипіння і часом варіння. Досить натиснути пару кнопочок і мультиварка зробить все сама. Просто казка для зайнятих господинь.
Нижче ми докладно розповімо вам, як правильно варити кукурудзу в мультиварці, скільки часу для цього знадобиться і запропонуємо кілька варіантів приготування страви.
Як варити молоду кукурудзу в качанах в мультиварці?
Необхідний мінімум для приготування вареної кукурудзи в мультиварці це її молоді качани і фільтрована вода, в яку за бажанням можна додавати сіль, цукровий пісок, а також різні ароматні компоненти, що надають страві зовсім інший смак. Але це на любителя. Найчастіше споживачі воліють звичну для нас класику - варені качани з сіллю і вершковим маслом.
Існує два основних способи варіння кукурудзи в мультиварці - у воді і на пару, які кожен підлаштовує під свої потреби і переваги.
Зупинимося спочатку на першому варіанті і розглянемо, як приготувати страву у воді. Для цього молоді кукурудзяні качани цукрових сортів очищаємо від зеленої лушпиння, рилець і стрижнів і промиваємо холодною проточною водою. Потім визначаємо в ємність кухонного приладу і наливаємо фільтровану воду. Її повинно бути стільки, щоб вистачило покрити повністю блюдо, але не перевищити гранично допустимий верхній рівень ємності мультиварки.
За бажанням і смаком додаємо сіль та цукровий пісок. Як варіант, можна додати зелену лушпиння і рильця, які ми очистили спочатку, проклавши половину на дно, а другою половиною покрити качани зверху. Це додасть кукурузке додаткових смакових якостей і більш насичений аромат.
Далі встановлюємо режим «Бобові», «Суп» або «Варіння» в залежності від марки вашої мультиварки. Час, необхідний для приготування, вибираємо в залежності від ступеня стиглості кукурудзи. Для молочних качанів достатньо п'ятнадцяти хвилин, а молочно-воскові необхідно готувати тридцять, а то й сорок хвилин.
Готові качани можна приправити сіллю, вершковим маслом, посипати натертим сиром або полити соусом або топінгом.
Як варити кукурудзу в мультиварці на пару?
Для приготування молодої цукрової кукурудзи на пару, очищаємо його від лушпиння, рилець і стрижнів і промиваємо холодною водою.
У ємність мультиварки вливаємо трохи води і встановлюємо підставку з отворами для приготування на пару. При необхідності, розрізаємо качани на бруски і викладаємо на решітку в один шар на невеликій відстані один від одного. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» або «Пара» і вибираємо час тридцять хвилин для кукурудзи молочної стиглості і п'ятдесят хвилин для більш зрілих качанів.
Можна присипати качани сіллю і за бажанням перцем як до, так і після приготування.