Кукурудза в мультиварці на пару
На відміну від інших овочів, кукурудза при варінні здатна максимально зберігати свої чудові корисні властивості, а чудовий смак варених молодих качанів заслужено здобув любов до цього продукту дорослих і особливо дітей.
Зварити кукурудзу можна як на плиті, так і скориставшись мультиварка, про що ми розповімо нижче в статті.
Інгредієнти:
молоді кукурудзяні качани – 7 шт.;
масло вершкове – 35 г;
вода – 1-2 л;
сіль – за смаком.
Приготування
Качани молодої кукурудзи позбавляємо від листя і кукурудзяних рилець (волосків) і промиваємо холодною водою. Половину зрізаних листя укладаємо на дно ємності мультиварки. Зверху укладаємо качани і, при необхідності, якщо кукурудза не поміщається, розламуємо її навпіл. Прикриваємо залишилися листям і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила вміст мультиварки. Додаємо сіль і вершкове масло, поділене на шматочки. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і вибираємо в залежності від ступеня зрілості кукурудзи і її сорти від тридцяти хвилин до півтора годин.
Готову кукурудзу витягуємо на тарілку за допомогою щипчиків на блюдо.
Інгредієнти:
молоді качани кукурудзи – 3 шт.;
вода – 500 мл;
вершкове масло – на смак;
зелень петрушки (за бажанням) – 2-3 гілочки;
сіль.
Приготування
Кукурудзу позбавляємо від листя і рилець, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
Потім в ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо пристосування для варіння на пару. Кожен качан натираємо вершковим маслом і за бажанням подрібненою петрушкою і викладаємо на решітку в один шар. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і встановлюємо час п'ятнадцять-тридцять хвилин в залежності від ступеня м'якості кукурудзи. Подаємо гарячу кукурудзу з сіллю.
Як і скільки варити кукурудзу в качанах в мультиварці ви тепер знаєте.
Наступний рецепт – варіант прекрасного гарніру з консервованої кукурудзи і рису.
Інгредієнти:
кукурудза консервована – 1 банка;
рис – 300 г;
морква – 150 г;
цибуля – 1 шт.;
солодкий болгарський перець – 1 шт.;
рослинна олія – 40 мл;
сіль – за смаком;
мелений перець – за смаком.
Приготування
Ріпчасту цибулю, моркву і солодкий перець очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою і підрум'янюємо в ємності мультиварки на рослинному маслі. Для цього вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на п'ятнадцять хвилин.
Потім всипаємо добре промитий рис, наливаємо очищену воду, щоб вона покрила поверхню інгредієнтів на один сантиметр. Перемикаємо прилад на режим «Плов» або «Рис» і готуємо тридцять хвилин. При необхідності, час приготування можна збільшити ще на п'ятнадцять хвилин.
Зварити кукурудзу можна як на плиті, так і скориставшись мультиварка, про що ми розповімо нижче в статті.
Варена кукурудза в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Качани молодої кукурудзи позбавляємо від листя і кукурудзяних рилець (волосків) і промиваємо холодною водою. Половину зрізаних листя укладаємо на дно ємності мультиварки. Зверху укладаємо качани і, при необхідності, якщо кукурудза не поміщається, розламуємо її навпіл. Прикриваємо залишилися листям і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила вміст мультиварки. Додаємо сіль і вершкове масло, поділене на шматочки. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і вибираємо в залежності від ступеня зрілості кукурудзи і її сорти від тридцяти хвилин до півтора годин.
Готову кукурудзу витягуємо на тарілку за допомогою щипчиків на блюдо.
Як приготувати кукурудзу в мультиварці на пару?
Інгредієнти:
Приготування
Кукурудзу позбавляємо від листя і рилець, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
Потім в ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо пристосування для варіння на пару. Кожен качан натираємо вершковим маслом і за бажанням подрібненою петрушкою і викладаємо на решітку в один шар. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і встановлюємо час п'ятнадцять-тридцять хвилин в залежності від ступеня м'якості кукурудзи. Подаємо гарячу кукурудзу з сіллю.
Як і скільки варити кукурудзу в качанах в мультиварці ви тепер знаєте.
Наступний рецепт – варіант прекрасного гарніру з консервованої кукурудзи і рису.
Рис з кукурудзою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Ріпчасту цибулю, моркву і солодкий перець очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою і підрум'янюємо в ємності мультиварки на рослинному маслі. Для цього вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на п'ятнадцять хвилин.
Потім всипаємо добре промитий рис, наливаємо очищену воду, щоб вона покрила поверхню інгредієнтів на один сантиметр. Перемикаємо прилад на режим «Плов» або «Рис» і готуємо тридцять хвилин. При необхідності, час приготування можна збільшити ще на п'ятнадцять хвилин.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Як варити кукурудзу в мультиварці?
Щоб приготувати кукурудзу, не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Єдиний недолік у цьому простому процесі - це тривалий час варіння. Але
Як консервувати кукурудзу в домашніх умовах?
З консервованої кукурудзи сьогодні готують досить багато різних цікавих страв. Її додають в супи і салати. І якщо ви зібрали великий урожай, то
Консервування кукурудзи в зернах в домашніх умовах
Багато хто любить готувати різні салатики або супи, у складі яких є кукурудза. Але, купивши її в магазині, можна сильно помилитися. Вона трапляється
Варена кукурудза
Варена кукурудза попереджає розвиток онкологічних захворювань і гальмує процес старіння тканин. Давайте розберемося, як її правильно і смачно варити,
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб