» » Кукурудза в мультиварці на пару

Кукурудза в мультиварці на пару

Кукурудза в мультиварці на пару
На відміну від інших овочів, кукурудза при варінні здатна максимально зберігати свої чудові корисні властивості, а чудовий смак варених молодих качанів заслужено здобув любов до цього продукту дорослих і особливо дітей.
Зварити кукурудзу можна як на плиті, так і скориставшись мультиварка, про що ми розповімо нижче в статті.

Варена кукурудза в мультиварці


Інгредієнти:

  • молоді кукурудзяні качани – 7 шт.;

  • масло вершкове – 35 г;

  • вода – 1-2 л;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Качани молодої кукурудзи позбавляємо від листя і кукурудзяних рилець (волосків) і промиваємо холодною водою. Половину зрізаних листя укладаємо на дно ємності мультиварки. Зверху укладаємо качани і, при необхідності, якщо кукурудза не поміщається, розламуємо її навпіл. Прикриваємо залишилися листям і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила вміст мультиварки. Додаємо сіль і вершкове масло, поділене на шматочки. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і вибираємо в залежності від ступеня зрілості кукурудзи і її сорти від тридцяти хвилин до півтора годин.
    Готову кукурудзу витягуємо на тарілку за допомогою щипчиків на блюдо.

    Як приготувати кукурудзу в мультиварці на пару?


    Інгредієнти:

  • молоді качани кукурудзи – 3 шт.;

  • вода – 500 мл;

  • вершкове масло – на смак;

  • зелень петрушки (за бажанням) – 2-3 гілочки;

  • сіль.


  • Приготування
    Кукурудзу позбавляємо від листя і рилець, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
    Потім в ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо пристосування для варіння на пару. Кожен качан натираємо вершковим маслом і за бажанням подрібненою петрушкою і викладаємо на решітку в один шар. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і встановлюємо час п'ятнадцять-тридцять хвилин в залежності від ступеня м'якості кукурудзи. Подаємо гарячу кукурудзу з сіллю.
    Як і скільки варити кукурудзу в качанах в мультиварці ви тепер знаєте.
    Наступний рецепт – варіант прекрасного гарніру з консервованої кукурудзи і рису.

    Рис з кукурудзою в мультиварці


    Інгредієнти:

  • кукурудза консервована – 1 банка;

  • рис – 300 г;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • солодкий болгарський перець – 1 шт.;

  • рослинна олія – 40 мл;

  • сіль – за смаком;
  • Кукурудза в мультиварці на пару

  • мелений перець – за смаком.


  • Приготування
    Ріпчасту цибулю, моркву і солодкий перець очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою і підрум'янюємо в ємності мультиварки на рослинному маслі. Для цього вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на п'ятнадцять хвилин.
    Потім всипаємо добре промитий рис, наливаємо очищену воду, щоб вона покрила поверхню інгредієнтів на один сантиметр. Перемикаємо прилад на режим «Плов» або «Рис» і готуємо тридцять хвилин. При необхідності, час приготування можна збільшити ще на п'ятнадцять хвилин.
    Додав: admin | 10-08-2015, 20:15
    Переглядів: 1194