Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Варена кукурудза

Варена кукурудза

17-03-2015, 21:32
3 261
Варена кукурудза
Давайте дізнаємося з вами сьогодні, чим корисна варена кукурудза і, як правильно його приготувати. Отже, володіючи цілющими властивостями, вона абсолютно не накопичує і не утримує в собі різні хімічні речовини, що надходять у вигляді добрив. Її корисні властивості зберігаються навіть після варіння. Введення вареної кукурудзи в раціон харчування запобігає розвитку онкологічних захворювань і гальмує процеси старіння тканин. Лікарі рекомендують її людям, страждаючим запорами, а також при захворюванні серця і печінки.

Рецепт вареної кукурудзи


Інгредієнти:

  • кукурудза молода - 5 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • спеції - 15 р.


  • Приготування
    Беремо качани молодої кукурудзи, звільняємо від листя і волосків. Потім складаємо їх в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб рідина повністю покрила качани. Варимо кукурудзу на середньому вогні, накривши кришкою і злегка підсолюємо за смаком. Приблизно через годину дістаємо 1 качан і пробуємо зернятко. Якщо воно легко виймається і не хрумтить на зубах, значить, кукурудза вже готова. Дістаємо її акуратно з каструлі, злегка охолоджуємо, натираємо сіллю і подаємо до столу з вершковим маслом.

    Рецепт вареної кукурудзи в мікрохвильовій печі


    Інгредієнти:

  • качани кукурудзи - 5 шт.;

  • молоко;

  • масло вершкове;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування вареної кукурудзи качани очищаємо і промиваємо. Потім викладаємо їх у спеціальну посуд, заливаємо молоком і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо каструльку в мікрохвильовку, закриваємо дверцята і готуємо на високій потужності приблизно 45 хвилин.
    Існує ще один спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна качанів акуратно відокремлюємо від основи і варимо з додаванням вершкового масла до м'якого стану. По закінченні варіння зливаємо залишки молока, страва підсолюємо і подаємо на стіл.

    Салат з ковбасою вареною кукурудзою


    Інгредієнти:

  • варена кукурудза - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сира ковбаса - 300 г;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • Варена кукурудза

  • майонез;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Сиру домашню ковбасу нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в миску. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо. Яйця відварюємо круто і натираємо на середній терочке, або рубаємо скибочками. Потім всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом і перекладаємо салат з вареною кукурудзою в салатницю. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Салат з огірком і кукурудзою
    Салат з огірком і кукурудзою
    Якщо ви дуже любите солодку кукурудзу, але традиційний рецепт салату вам трохи набрид, то пропонуємо приготувати чудову альтернативу - салатик з
    Салат з кукурудзи й квасолі
    Салат з кукурудзи й квасолі
    Салат з кукурудзи й квасолі - прекрасний варіант для подачі на фуршеті або святковому торжестві. Варіантів його приготування може бути безліч, все
    Салат з м'ясом і кукурудзою
    Салат з м'ясом і кукурудзою
    Салати - невід'ємний атрибут будь-якого столу. Варіацій їх створення безліч, все залежить від ваших уподобань і фантазії. І сьогодні ми поговоримо з
    Салат з кукурудзи і печериць
    Салат з кукурудзи і печериць
    Гриби відмінно поєднуються з багатьма продуктами. І сьогодні ми поговоримо про салати з кукурудзи і печериць. Така оригінальна закуска неодмінно
    Як зберігати кукурудзу?
    Як зберігати кукурудзу?
    Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
    Як правильно варити кукурудзу?
    Як правильно варити кукурудзу?
    Хочеться здивувати сім'ю дуже простим, але незвичайним блюдом? Спробуйте зварити качани кукурудзи! Для того щоб таке блюдо вийшло дуже смачним,