Давайте дізнаємося з вами сьогодні, чим корисна варена кукурудза і, як правильно його приготувати. Отже, володіючи цілющими властивостями, вона абсолютно не накопичує і не утримує в собі різні хімічні речовини, що надходять у вигляді добрив. Її корисні властивості зберігаються навіть після варіння. Введення вареної кукурудзи в раціон харчування запобігає розвитку онкологічних захворювань і гальмує процеси старіння тканин. Лікарі рекомендують її людям, страждаючим запорами, а також при захворюванні серця і печінки.
Рецепт вареної кукурудзи
Інгредієнти: кукурудза молода - 5 шт.; масло вершкове - 20 г; спеції - 15 р. Приготування Беремо качани молодої кукурудзи, звільняємо від листя і волосків. Потім складаємо їх в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб рідина повністю покрила качани. Варимо кукурудзу на середньому вогні, накривши кришкою і злегка підсолюємо за смаком. Приблизно через годину дістаємо 1 качан і пробуємо зернятко. Якщо воно легко виймається і не хрумтить на зубах, значить, кукурудза вже готова. Дістаємо її акуратно з каструлі, злегка охолоджуємо, натираємо сіллю і подаємо до столу з вершковим маслом.
Рецепт вареної кукурудзи в мікрохвильовій печі
Інгредієнти: качани кукурудзи - 5 шт.; молоко; масло вершкове; спеції. Приготування Для приготування вареної кукурудзи качани очищаємо і промиваємо. Потім викладаємо їх у спеціальну посуд, заливаємо молоком і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо каструльку в мікрохвильовку, закриваємо дверцята і готуємо на високій потужності приблизно 45 хвилин.
Існує ще один спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна качанів акуратно відокремлюємо від основи і варимо з додаванням вершкового масла до м'якого стану. По закінченні варіння зливаємо залишки молока, страва підсолюємо і подаємо на стіл.
Салат з ковбасою вареною кукурудзою
Інгредієнти: варена кукурудза - 400 г; цибулина - 1 шт.; сира ковбаса - 300 г; свіжа зелень; спеції; майонез; яйце - 2 шт. Приготування Сиру домашню ковбасу нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в миску. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо. Яйця відварюємо круто і натираємо на середній терочке, або рубаємо скибочками. Потім всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом і перекладаємо салат з вареною кукурудзою в салатницю. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.