Вернуться назад Распечатать

Варена кукурудза

Варена кукурудза
Давайте дізнаємося з вами сьогодні, чим корисна варена кукурудза і, як правильно його приготувати. Отже, володіючи цілющими властивостями, вона абсолютно не накопичує і не утримує в собі різні хімічні речовини, що надходять у вигляді добрив. Її корисні властивості зберігаються навіть після варіння. Введення вареної кукурудзи в раціон харчування запобігає розвитку онкологічних захворювань і гальмує процеси старіння тканин. Лікарі рекомендують її людям, страждаючим запорами, а також при захворюванні серця і печінки.

Рецепт вареної кукурудзи


Інгредієнти:

  • кукурудза молода - 5 шт.;

  • масло вершкове - 20 г;

  • спеції - 15 р.


  • Приготування
    Беремо качани молодої кукурудзи, звільняємо від листя і волосків. Потім складаємо їх в глибоку каструлю і заливаємо холодною водою так, щоб рідина повністю покрила качани. Варимо кукурудзу на середньому вогні, накривши кришкою і злегка підсолюємо за смаком. Приблизно через годину дістаємо 1 качан і пробуємо зернятко. Якщо воно легко виймається і не хрумтить на зубах, значить, кукурудза вже готова. Дістаємо її акуратно з каструлі, злегка охолоджуємо, натираємо сіллю і подаємо до столу з вершковим маслом.

    Рецепт вареної кукурудзи в мікрохвильовій печі


    Інгредієнти:

  • качани кукурудзи - 5 шт.;

  • молоко;

  • масло вершкове;

  • спеції.


  • Приготування
    Для приготування вареної кукурудзи качани очищаємо і промиваємо. Потім викладаємо їх у спеціальну посуд, заливаємо молоком і кидаємо шматочок вершкового масла. Ставимо каструльку в мікрохвильовку, закриваємо дверцята і готуємо на високій потужності приблизно 45 хвилин.
    Існує ще один спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна качанів акуратно відокремлюємо від основи і варимо з додаванням вершкового масла до м'якого стану. По закінченні варіння зливаємо залишки молока, страва підсолюємо і подаємо на стіл.

    Салат з ковбасою вареною кукурудзою


    Інгредієнти:

  • варена кукурудза - 400 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • сира ковбаса - 300 г;

  • свіжа зелень;

  • спеції;

  • Варена кукурудза

  • майонез;

  • яйце - 2 шт.


  • Приготування
    Сиру домашню ковбасу нарізаємо невеликими кубиками і перекладаємо в миску. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо. Яйця відварюємо круто і натираємо на середній терочке, або рубаємо скибочками. Потім всі інгредієнти змішуємо, заправляємо майонезом і перекладаємо салат з вареною кукурудзою в салатницю. Перед подачею на стіл прикрашаємо блюдо свіжою зеленню.