Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно варити кукурудзу?

Як правильно варити кукурудзу?

16-03-2015, 15:23
1 254
Як правильно варити кукурудзу?
Варена кукурудза - прекрасне доповнення практично до будь-якої страви. Дуже поживна і смачна, вона вже давно займає своє почесне місце на нашому столі в літній період. Як правильно варити качани кукурудзи, щоб вони вийшли дійсно смачними?

Скільки потрібно варити качан кукурудзи?


Для початку потрібно дізнатися, до якого сорту відноситься куплена на ринку кукурудза. Існують спеціальні сорти для вживання в їжу, а є кормові для тварин. Скільки часу треба варити кукурудзу харчового сорту? Вона більш м'яка і цілком досить півгодини, а ось більш грубу кормову доведеться варити набагато довше - від двох до трьох годин.
Якщо ви купили на ринку кукурудзу і вже вдома виявили на качані дрібні різнокольорові зерна, залиште її. Цей сорт призначений для приготування попкорну.
Найголовніша порада, як правильно варити кукурудзу, звучить наступним чином: качани варяться близько 20 хвилин і за цей час вони розм'якшуються для вживання в їжу. Якщо ви пропустите цей момент, кукурудза знову стає жорсткою і тоді час готування істотно збільшується.
Любителям експериментувати можна запропонувати цікавий спосіб приготування в духовці. Натираємо вершковим маслом качани і загортаємо їх у фольгу з гілочкою кропу. Для додання пікантного смаку можна трохи натерти часником.

Як варити свіжу кукурудзу?


З часом варіння визначилися, тепер потрібно вибрати спосіб приготування. Найкраще при очищенні качанів не викидати листя. Листя потрібно промити під струменем теплої води і укласти на дно каструлі, зверху вже укладати кукурудзу і все залити водою.
Ставимо каструлю на вогонь. Після того як вода закипить, потрібно підсолити її. Для додання більш насиченого смаку у воду з сіллю можна відправити трохи спецій, наприклад запашний перець горошком - це додасть пряний і дуже апетитний аромат.
Правильно варити кукурудзу в товстостінній каструлі, так як час приготування займає тривалий час. Щільно закривайте кришку. Дуже добре варити в чавунній каструлі. Цілком допустимо варити кукурудзу в пароварці або в мікрохвильовій печі. Дуже просто варити кукурудзу і в скороварці, так як це економить час і сили. Це займе всього 5-10 хвилин.
Майте на увазі, що після остигання кукурудза відразу почне тверднути, що стане неприємним сюрпризом для ваших зубів. Краще всього подавати на стіл варену кукурудзу відразу після її приготування, ще гарячою. Щоб качани довше зберегли свій аромат і м'якість, змастіть їх маслом. Це ще і смак значно посилить.
Для гурманів можна подати кукурудзу, посипану тертим сиром. Щоб не помилитися при купівлі і вибрати м'яку кукурудзу, зверніть увагу на качани і листя: вони повинні бути не пошкодженими і яскраво-зеленими.

Як варити стару кукурудзу?


Якщо ви виявили в центрі зерен ямочки, то качани точно старі. Варити їх можна, але вони будуть більш жорсткими, незалежно від часу і способу приготування.
Як правильно варити кукурудзу?

Варити свіжу кукурудзу набагато простіше, так як вона ніжна і дуже швидко готується. Але трапляється, що свіжа і соковита кукурудза з часом починає старіти. Як варити стару кукурудзу? Якщо викинути не піднімається рука, можна виправити становище, використовуючи маленькі хитрощі.
Варити стару кукурудзу потрібно таким же чином, як і молоду. Різниця тільки в часі варіння. Якщо качани пролежали тільки пару-трійку днів, достатньо збільшити час готування на 20 хвилин. Але для качанів, які лежали тиждень, доведеться збільшити час варіння на годину-півтора.
Рекомендуємо добрі рецепти
Варена кукурудза
Варена кукурудза
Варена кукурудза попереджає розвиток онкологічних захворювань і гальмує процес старіння тканин. Давайте розберемося, як її правильно і смачно варити,
Як зберігати кукурудзу?
Як зберігати кукурудзу?
Якщо вам пощастило зібрати великий урожай кукурудзи, звичайно ж, необхідно знати способи, щоб зберегти її як можна довше. І бажано так, щоб
Як правильно варити кальмари?
Як правильно варити кальмари?
Далеко не кожна господиня знає, як приготувати такий досить незвичний для нас морепродукт, як кальмар. І хоча досвідчені кухарі стверджують, що
Як правильно варити креветки?
Як правильно варити креветки?
Здавалося б, нічого складного в тому, щоб кинути креветки в киплячу воду і проварити кілька хвилин немає. Тим не менше, питання про те, як правильно
Скільки варити капусту?
Скільки варити капусту?
Капуста - універсальний, дієтичний і корисний продукт, який широко використовують в різних кухнях світу: її варять на пару, готують супи і салати,
Салат з крабовими паличками
Салат з крабовими паличками
Крабовий салат Крабові палички, в яких, як всім відомо, немає нічого від крабів, потрапили на наші столи не так давно - всього пару десятиліть тому.