На відміну від інших овочів, кукурудза при варінні здатна максимально зберігати свої чудові корисні властивості, а чудовий смак варених молодих качанів заслужено здобув любов до цього продукту дорослих і особливо дітей.
Зварити кукурудзу можна як на плиті, так і скориставшись мультиварка, про що ми розповімо нижче в статті.
Варена кукурудза в мультиварці
Інгредієнти: молоді кукурудзяні качани – 7 шт.; масло вершкове – 35 г; вода – 1-2 л; сіль – за смаком. Приготування Качани молодої кукурудзи позбавляємо від листя і кукурудзяних рилець (волосків) і промиваємо холодною водою. Половину зрізаних листя укладаємо на дно ємності мультиварки. Зверху укладаємо качани і, при необхідності, якщо кукурудза не поміщається, розламуємо її навпіл. Прикриваємо залишилися листям і вливаємо воду в такій кількості, щоб вона повністю покрила вміст мультиварки. Додаємо сіль і вершкове масло, поділене на шматочки. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і вибираємо в залежності від ступеня зрілості кукурудзи і її сорти від тридцяти хвилин до півтора годин.
Готову кукурудзу витягуємо на тарілку за допомогою щипчиків на блюдо.
Як приготувати кукурудзу в мультиварці на пару?
Інгредієнти: молоді качани кукурудзи – 3 шт.; вода – 500 мл; вершкове масло – на смак; зелень петрушки (за бажанням) – 2-3 гілочки; сіль. Приготування Кукурудзу позбавляємо від листя і рилець, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
Потім в ємність мультиварки наливаємо воду, встановлюємо пристосування для варіння на пару. Кожен качан натираємо вершковим маслом і за бажанням подрібненою петрушкою і викладаємо на решітку в один шар. Налаштовуємо прилад на режим «Варка на пару» і встановлюємо час п'ятнадцять-тридцять хвилин в залежності від ступеня м'якості кукурудзи. Подаємо гарячу кукурудзу з сіллю.
Як і скільки варити кукурудзу в качанах в мультиварці ви тепер знаєте.
Наступний рецепт – варіант прекрасного гарніру з консервованої кукурудзи і рису.
Рис з кукурудзою в мультиварці
Інгредієнти: кукурудза консервована – 1 банка; рис – 300 г; морква – 150 г; цибуля – 1 шт.; солодкий болгарський перець – 1 шт.; рослинна олія – 40 мл; сіль – за смаком; мелений перець – за смаком. Приготування Ріпчасту цибулю, моркву і солодкий перець очищаємо, нарізаємо півкільцями і соломкою і підрум'янюємо в ємності мультиварки на рослинному маслі. Для цього вибираємо режим «Випічка» або «Смаження» і встановлюємо час на п'ятнадцять хвилин.
Потім всипаємо добре промитий рис, наливаємо очищену воду, щоб вона покрила поверхню інгредієнтів на один сантиметр. Перемикаємо прилад на режим «Плов» або «Рис» і готуємо тридцять хвилин. При необхідності, час приготування можна збільшити ще на п'ятнадцять хвилин.