Як смачно зварити кукурудзу?
Кукурудза є однією з тих культур, які не поглинають в себе шкідливі домішки з добрив. Також вона не схильна до генних модифікацій і має безліч корисних властивостей. А який чудовий смак і аромат мають зварені разом з качанами молоді кукурудзяні зерна. Справжнє літнє ласощі для дітей і дорослих.
Приготувати кукурудзу в домашніх умовах не просто, а дуже просто. Ми розповімо вам як це зробити, і ви переконаєтеся в цьому самі.
Для того щоб зварена кукурудза порадувала вас своїм чудовим смаком і ніжною, м'якою структурою, дуже важливо правильно вибрати вихідний продукт. Це повинні бути молоденькі качани сорти Бондюель майже білого кольору, з ледь помітним кремовим відтінком. Перезрілі жовті зерна вже не дадуть очікуваного м'якого смаку, навіть при збільшенні часу термічної обробки. А від кормових сортів кукурудзи добитися м'якості практично неможливо. Хоча багатьом подобається смак жестковатых зерен, як кажуть «на зубок».
Особливих секретів для м'якості кукурудзи немає. Досить вдало вибрати качани і правильно їх зварити, про що розповідаємо далі.
Для приготування солодкої кукурудзи в мікрохвильовій печі позбавляємо качани від листя, кукурудзяних рилець і стрижня і промиваємо їх холодною водою. При бажанні приправляємо кукурудзу спеціями або топінгами на свій смак, але не солимо. Далі поміщаємо качани в посуд, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, наливаємо одну столову ложку води і прикриваємо кришкою.
При відсутності підходящої ємності можемо просто обернути кукурудзяні качани зволоженим паперовим рушником, яке при бажанні змочуємо для смаку в соку лайма чи лимона. Час приготування вибираємо в залежності від їх кількості. Як правило, на один качан необхідно дві-чотири хвилини, виходячи з його розміру і потужності печі. Обов'язково залишаємо проміжки між кукурудзою для рівномірного їх приготування.
Після закінчення виділеного часу приготування перевіряємо готовність кукурудзи дуже акуратно, щоб не обпектися. Краще для цієї мети скористатися виделкою, відщипнувши одне зернятко. Пам'ятайте, що страви, які готуються в мікрохвильовці дуже гарячі і, при необережності, можна отримати опік.
Якщо часу було достатньо, залишаємо страву ще на дві хвилини в печі, щоб тепло рівномірно перерозподілити. Потім готову гарячу кукурудзу солимо, промазуємо вершковим маслом або притрушиваем будь дрібно натертим сиром.
Якщо ви зірвали качани у себе на ділянці або просто впевнені у якості придбаного товару, то можна приготувати кукурудзу прямо в зеленій лушпинні, а вже готову акуратно очистити. Таким чином, вона як би пропарюється, зберігає максимум корисних властивостей і має просто приголомшливий аромат. Порядок і час приготування така ж, як і у вищеописаному способі.
Для прихильників традиційного приготування страв ми розповімо про приготування кукурудзи в каструлі.
Качани кукурудзи позбавляємо від листя, рилець і стрижнів, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
Складаємо кукурудзу в каструлю відповідного розміру, як можна щільніше один до одного і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила качани. Додаємо за смаком сіль і цукор з розрахунку одна чайна ложка на літр води. Можна також на дно укласти половину счищенных листя, а другою половиною прикрити кукурудзу зверху, так готові зернятка придбають особливий смак і аромат.
Час приготування залежить від сорту кукурудзи та її стиглості. Молоді качани столових і солодких сортів варимо п'ятнадцять хвилин. Для більш стиглої кукурудзи потрібно від тридцяти до сорока хвилин. А кормові сорти будуть придатні до вживання тільки через три-чотири години варіння.
Готові ароматні кукурудзяні качани традиційно подають з шматочком масла. При бажанні можна приправити їх перцем, різними спеціями і соусами на свій смак або присипавши сиром.
Приготувати кукурудзу в домашніх умовах не просто, а дуже просто. Ми розповімо вам як це зробити, і ви переконаєтеся в цьому самі.
Як зварити кукурудзу м'якою?
Для того щоб зварена кукурудза порадувала вас своїм чудовим смаком і ніжною, м'якою структурою, дуже важливо правильно вибрати вихідний продукт. Це повинні бути молоденькі качани сорти Бондюель майже білого кольору, з ледь помітним кремовим відтінком. Перезрілі жовті зерна вже не дадуть очікуваного м'якого смаку, навіть при збільшенні часу термічної обробки. А від кормових сортів кукурудзи добитися м'якості практично неможливо. Хоча багатьом подобається смак жестковатых зерен, як кажуть «на зубок».
Особливих секретів для м'якості кукурудзи немає. Досить вдало вибрати качани і правильно їх зварити, про що розповідаємо далі.
Як смачно зварити солодку кукурудзу в качанах в мікрохвильовці?
Для приготування солодкої кукурудзи в мікрохвильовій печі позбавляємо качани від листя, кукурудзяних рилець і стрижня і промиваємо їх холодною водою. При бажанні приправляємо кукурудзу спеціями або топінгами на свій смак, але не солимо. Далі поміщаємо качани в посуд, придатну для приготування в мікрохвильовій печі, наливаємо одну столову ложку води і прикриваємо кришкою.
При відсутності підходящої ємності можемо просто обернути кукурудзяні качани зволоженим паперовим рушником, яке при бажанні змочуємо для смаку в соку лайма чи лимона. Час приготування вибираємо в залежності від їх кількості. Як правило, на один качан необхідно дві-чотири хвилини, виходячи з його розміру і потужності печі. Обов'язково залишаємо проміжки між кукурудзою для рівномірного їх приготування.
Після закінчення виділеного часу приготування перевіряємо готовність кукурудзи дуже акуратно, щоб не обпектися. Краще для цієї мети скористатися виделкою, відщипнувши одне зернятко. Пам'ятайте, що страви, які готуються в мікрохвильовці дуже гарячі і, при необережності, можна отримати опік.
Якщо часу було достатньо, залишаємо страву ще на дві хвилини в печі, щоб тепло рівномірно перерозподілити. Потім готову гарячу кукурудзу солимо, промазуємо вершковим маслом або притрушиваем будь дрібно натертим сиром.
Якщо ви зірвали качани у себе на ділянці або просто впевнені у якості придбаного товару, то можна приготувати кукурудзу прямо в зеленій лушпинні, а вже готову акуратно очистити. Таким чином, вона як би пропарюється, зберігає максимум корисних властивостей і має просто приголомшливий аромат. Порядок і час приготування така ж, як і у вищеописаному способі.
Для прихильників традиційного приготування страв ми розповімо про приготування кукурудзи в каструлі.
Як смачно зварити кукурудзу в каструлі?
Качани кукурудзи позбавляємо від листя, рилець і стрижнів, промиваємо холодною водою та, при необхідності, замочуємо в ній на одну годину. Цей крок необхідний, якщо качани були куплені в магазині або на ринку, і ви не впевнені в їх свіжості і якості.
Складаємо кукурудзу в каструлю відповідного розміру, як можна щільніше один до одного і заливаємо водою, щоб вона повністю покрила качани. Додаємо за смаком сіль і цукор з розрахунку одна чайна ложка на літр води. Можна також на дно укласти половину счищенных листя, а другою половиною прикрити кукурудзу зверху, так готові зернятка придбають особливий смак і аромат.
Час приготування залежить від сорту кукурудзи та її стиглості. Молоді качани столових і солодких сортів варимо п'ятнадцять хвилин. Для більш стиглої кукурудзи потрібно від тридцяти до сорока хвилин. А кормові сорти будуть придатні до вживання тільки через три-чотири години варіння.
Готові ароматні кукурудзяні качани традиційно подають з шматочком масла. При бажанні можна приправити їх перцем, різними спеціями і соусами на свій смак або присипавши сиром.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити молоду кукурудзу?
Молоденька кукурудза ще дуже м'яка і соковита, тому не потребує боргом приготуванні. Далі у статті розповімо, як правильно вибрати качани і смачно
Як зварити кукурудзу?
Зварити кукурудзу - справа не хитра. Однак, не багато можуть приготувати її смачно. Використовуючи наші рекомендації, ви дізнаєтеся, як зварити
Як варити кукурудзу в мікрохвильовці?
Щоб зварити кукурудзу, не потрібно бути талановитим кулінаром. У цьому простому процесі є одна складність - вариться качани довго. Пропонуємо
Кукурудза в мікрохвильовці
Для того, щоб приготувати молоденьку кукурудзу, не потрібно бути віртуозним кулінаром. А щоб прискорити цей досить простий процес, пропонуємо зварити
Кукурудза в мультиварці на пару
Найпростіше, що можна зробити зі свіжої кукурудзи - це зварити її і посолити. Правда, чекати треба довго і стежити, щоб вода не википіла. Але
Як варити кукурудзу в мультиварці?
Щоб приготувати кукурудзу, не обов'язково бути досвідченим кулінаром. Єдиний недолік у цьому простому процесі - це тривалий час варіння. Але