Варена кукурудза – нехитра, але дуже корисне блюдо, в якому міститься багато вітамінів і мікроелементів. Її трохи солодкуватий смак і дражливий аромат подобається багатьом. Ми розповімо вам сьогодні, як зварити кукурудзу різними способами.
Як швидко зварити кукурудзу в качанах?
Інгредієнти: кукурудза молода в качанах – 3 шт.; масло вершкове ; вода – 3 л; сіль дрібна – за смаком. Приготування Насамперед, необхідно правильно вибрати кукурудзу. Запам'ятайте, що для варіння краще використовувати молоді качани зі світло-жовтенькими зернами, які повинні бути трохи м'яким, але в теж час і пружними. Отже, початки очищаємо від листя, волосків, промиваємо, акуратно опускаємо в каструлю з гарячою водою і доводимо до закипання. Після цього зменшуємо вогонь, накриваємо посуд кришкою і варимо ще 5-10 хвилин. Потім обережно виймаємо кукурудзу з води, викладаємо на тарілку, збризкуємо розтопленим маслом і посипаємо дрібною сіллю.
Як смачно зварити кукурудзу в каструлі?
Інгредієнти: вода фільтрована – 3 л; кукурудза – 3 шт.; масло вершкове; сіль. Приготування Кукурудзу обробляємо від листя, замочуємо в крижаній воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім ретельно промиваємо і витираємо насухо рушником. У каструлю наливаємо воду, ставимо на плиту і доводимо до кипіння. Опускаємо в неї половину листя, а потім викладаємо качани і знову доводимо до кипіння. Після цього накриваємо каструлю кришкою, зменшуємо вогонь до помірного і варимо 50 хвилин. В самому кінці підсолюємо за смаком, викладаємо ще листя і тушкуємо 20 хвилин. Готову кукурудзу відразу подаємо до столу, обсушивши, полив маслом і підсолюємо.
Як зварити кукурудзу в пароварці?
Інгредієнти: кукурудза в качанах; масло вершкове – 15 г; горіх волоський – 50 г; кардамон мелений; сіль дрібна – за смаком. Приготування З кукурудзи знімаємо листя і викладаємо в контейнер пароварки, промазанный вершковим маслом. Варимо її 30 хвилин до готовності. Окремо в сотейнику розтоплюємо шматочок вершкового масла, додаємо подрібнені волоські горіхи, мелений кардамон і знімаємо з плити. Гарячі качани викладаємо на блюдо і поллємо горіховим маслом, а сіль подаємо окремо.
Як зварити кукурудзу в мікрохвильовці?
Інгредієнти: кукурудза молода – 4 шт.; вода – 2 ст. ложки; сіль дрібна; масло топлене. Приготування Кукурудзяні качани, не очищаючи, замочуємо у воді і залишаємо приблизно на 1 годину. Потім викладаємо їх в целофановий пакет і вливаємо кілька ложок води. Щільно зав'язуємо пакет, робимо в ньому декілька отворів і запікаємо кукурудзу 15 хвилин у мікрохвильовій печі при повній потужності. Після цього перекладаємо її на блюдо, очищаємо, змащуємо топленим маслом і підсолюємо.
Як зварити кукурудзу в молоці?
Інгредієнти: качани кукурудзи; молоко – 1 л; сіль – за смаком; масло вершкове. Приготування Качани очищаємо і гарненько промиваємо. Потім укладаємо їх у каструлю, заливаємо молоком і додаємо шматочок вершкового масла. Ставимо посуд в мікрохвильовку, закриваємо дверцята приладу і варимо на високій потужності 45 хвилин. Після
цього викладаємо кукурудзу на тарілку, підсолюємо за смаком і подаємо до столу.
Існує також другий спосіб приготування кукурудзи в молоці. Для цього зерна акуратно відокремлюємо від очищених качанів, промиваємо й варимо до м'якого стану з додаванням масла. Потім залишки молока обережно зливаємо, страва підсолюємо і подаємо на стіл.
Ми розповіли вам, як смачно і правильно варити кукурудзу, а ви вибирайте для себе більш зручний спосіб і радуйте домашніх таким прекрасним літнім стравою!