» » Варена ковбаса в домашніх умовах

Варена ковбаса в домашніх умовах

Варена ковбаса в домашніх умовах
Якщо ви дбаєте про натуральність і користь споживаних продуктів, то рецепт домашньої варенки стане незамінним у вашому арсеналі. Незважаючи на те, що зазвичай приготування домашньої ковбаси є досить трудомістким процесом і вимагає розвинених кулінарних навичок, готувати варенку простіше простого, а готовий продукт можна включати навіть в дитячий раціон.

Варена ковбаса в домашніх умовах – рецепт


Інгредієнти:

  • яловичина 450 г;

  • свинина - 11 кг;

  • яйце - 1 шт.;

  • вода - 75 мл;

  • сухе молоко - 35 г;

  • сушений часник, кардамон, мелений перець - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 30 р.


  • Приготування
    Обидва види м'яса дрібно порубайте або пропустіть через м'ясорубку пару-трійку разів, щоб на виході вийшов пастоподібний фарш. У готовий фарш вбийте яйце, додайте сіль і залишилися спеції. Розведіть сухе молоко у воді і, поступово вливаючи рідина у фарш, збивайте масу блендером. В'язкий м'ясний фарш расфасуйте за спеціальним готовим оболонок для ковбас або оберніть фольгою з харчовою плівкою/рукавом для запікання.
    Незважаючи на безліч існуючих рецептів, прийміть до уваги те, що варена ковбаса в домашніх умовах, приготована в пляшці небезпечна для здоров'я! Оскільки пляшковий пластик виділяє шкідливі для організму речовини, при впливі високих температур, а це зовсім не те, що нам потрібно під час приготування натурального продукту.
    Розмістіть батон ковбаси в наповненій водою каструлі і варити на мінімальному вогні близько двох годин. Вилучену з окропу варену ковбасу, приготовлену в домашніх умовах, обдайте холодною водою і дайте повністю охолонути.

    Куряча варена ковбаса в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • куряче м'ясо - 12 кг;

  • вершки - 110 мл;

  • яйце - 1 шт.;

  • часникові зубки - 2 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 45 г;

  • крохмаль - 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Варена ковбаса в домашніх умовах

    Перед тим, як зробити варену ковбасу в домашніх умовах, підготуйте саме м'ясо. Для курячої ковбаси краще брати суміш з білого м'яса філе і червоного м'яса стегон і гомілок. Наріжте м'ясо великими шматками і пюрируйте з допомогою блендера. До отриманого пюре вбийте яйце, влийте вершки, додайте розтертий в пюре часник і подрібнену цибулю. Всипте крохмаль з сіллю і знову збийте до утворення однорідної пасти. Викладіть суміш у рукав для випічки і затягніть краю джгутами. У фарші не повинні потрапляти бульбашки повітря, інакше оболонка вибухне. Варіть ковбасу на мінімальному вогні протягом півтора годин.
    Додав: admin | 20-09-2015, 12:02
    Переглядів: 528