Якщо ви дбаєте про натуральність і користь споживаних продуктів, то рецепт домашньої варенки стане незамінним у вашому арсеналі. Незважаючи на те, що зазвичай приготування домашньої ковбаси є досить трудомістким процесом і вимагає розвинених кулінарних навичок, готувати варенку простіше простого, а готовий продукт можна включати навіть в дитячий раціон.
Варена ковбаса в домашніх умовах – рецепт
Інгредієнти: яловичина 450 г; свинина - 11 кг; яйце - 1 шт.; вода - 75 мл; сухе молоко - 35 г; сушений часник, кардамон, мелений перець - 1/2 ч. ложки; сіль - 30 р. Приготування Обидва види м'яса дрібно порубайте або пропустіть через м'ясорубку пару-трійку разів, щоб на виході вийшов пастоподібний фарш. У готовий фарш вбийте яйце, додайте сіль і залишилися спеції. Розведіть сухе молоко у воді і, поступово вливаючи рідина у фарш, збивайте масу блендером. В'язкий м'ясний фарш расфасуйте за спеціальним готовим оболонок для ковбас або оберніть фольгою з харчовою плівкою/рукавом для запікання.
Незважаючи на безліч існуючих рецептів, прийміть до уваги те, що варена ковбаса в домашніх умовах, приготована в пляшці небезпечна для здоров'я! Оскільки пляшковий пластик виділяє шкідливі для організму речовини, при впливі високих температур, а це зовсім не те, що нам потрібно під час приготування натурального продукту.
Розмістіть батон ковбаси в наповненій водою каструлі і варити на мінімальному вогні близько двох годин. Вилучену з окропу варену ковбасу, приготовлену в домашніх умовах, обдайте холодною водою і дайте повністю охолонути.
Куряча варена ковбаса в домашніх умовах
Інгредієнти: куряче м'ясо - 12 кг; вершки - 110 мл; яйце - 1 шт.; часникові зубки - 2 шт.; ріпчаста цибуля - 45 г; крохмаль - 1 ч. ложка. Приготування Перед тим, як зробити варену ковбасу в домашніх умовах, підготуйте саме м'ясо. Для курячої ковбаси краще брати суміш з білого м'яса філе і червоного м'яса стегон і гомілок. Наріжте м'ясо великими шматками і пюрируйте з допомогою блендера. До отриманого пюре вбийте яйце, влийте вершки, додайте розтертий в пюре часник і подрібнену цибулю. Всипте крохмаль з сіллю і знову збийте до утворення однорідної пасти. Викладіть суміш у рукав для випічки і затягніть краю джгутами. У фарші не повинні потрапляти бульбашки повітря, інакше оболонка вибухне. Варіть ковбасу на мінімальному вогні протягом півтора годин.