Рагу з яловичини з овочами і картоплею
Прекрасним варіантом для ситного обіду або вечері буде рагу , приготоване з яловичини з додаванням картоплі і найрізноманітніших овочів. Спочатку обсмажені, а потім протушкувалися шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі, доповнені овочами створюють неповторний смаковий букет. Овочевий набір для цього блюда може видозмінюватися залежно від вашого бажання, або наявності продуктів в холодильнику. Одні овочі можна замінювати іншими, або доповнювати ними блюдо. Набір спецій теж не принципове. У будь-якому випадку результат неодмінно порадує вас і ваших близьких.
Нижче в нашому рецепті ми докладно розповімо вам, як правильно готувати це приголомшливе блюдо.
Інгредієнти:
м'якоть яловичини – 550 г;
картопля – 500 г;
молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.;
солодкий болгарський перець середнього розміру – 3 шт.;
помідори середнього розміру – 4 шт.;
моркву невеликого розміру – 2 шт.;
цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.;
часник – 5 зубків;
свіжа зелень кропу – 1 пучок;
свіжа зелень петрушки – 1 пучок;
паста томатна – 70 г;
мелений коріандр – за смаком;
лаврове листя – 2-3 штуки;
мелений чорний перець – за смаком;
сіль – за смаком;
рослинна олія для обсмажування.
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників або серветок, нарізаємо невеликими брусочками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Потім закладаємо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і пластинами або соломкою моркву, смажимо ще три-п'ять хвилин.
Солодкий болгарський і гіркий перець очищаємо від хвостиків і насіння, нарізаємо кубиками і невеликою соломкою відповідно., часник подрібнюємо тонкими пластинками і кидаємо все в сковороду з м'ясом, цибулею і морквою. Смажимо дві хвилини, додаємо томатну пасту, перемішуємо і припускаємо ще п'ять хвилин, періодично помішуючи.
Вимитий кабачок нарізаємо невеликими кубиками і закладаємо в казанок відповідного розміру. Туди ж відправляємо очищену і нарізану картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо не дуже крупно, кидаємо до інших овочів і перемішуємо. Перекладаємо сюди ж вміст сковороди, додаємо спеції і сіль, вливаємо дві склянки води, перемішуємо, прикриваємо кришкою і ставимо на плиту на сильний вогонь. Після закипання робимо вогонь трохи нижче середнього і готуємо тридцять-сорок хвилин. За одну хвилину до кінця приготування кидаємо нарізану свіжу зелень кропу і петрушки і перемішуємо.
Подаємо рагу з яловичини з картоплею і овочами у гарячому вигляді, як самостійне блюдо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Нижче в нашому рецепті ми докладно розповімо вам, як правильно готувати це приголомшливе блюдо.
Рецепт рагу з яловичини з овочами і картоплею
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників або серветок, нарізаємо невеликими брусочками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Потім закладаємо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і пластинами або соломкою моркву, смажимо ще три-п'ять хвилин.
Солодкий болгарський і гіркий перець очищаємо від хвостиків і насіння, нарізаємо кубиками і невеликою соломкою відповідно., часник подрібнюємо тонкими пластинками і кидаємо все в сковороду з м'ясом, цибулею і морквою. Смажимо дві хвилини, додаємо томатну пасту, перемішуємо і припускаємо ще п'ять хвилин, періодично помішуючи.
Вимитий кабачок нарізаємо невеликими кубиками і закладаємо в казанок відповідного розміру. Туди ж відправляємо очищену і нарізану картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо не дуже крупно, кидаємо до інших овочів і перемішуємо. Перекладаємо сюди ж вміст сковороди, додаємо спеції і сіль, вливаємо дві склянки води, перемішуємо, прикриваємо кришкою і ставимо на плиту на сильний вогонь. Після закипання робимо вогонь трохи нижче середнього і готуємо тридцять-сорок хвилин. За одну хвилину до кінця приготування кидаємо нарізану свіжу зелень кропу і петрушки і перемішуємо.
Подаємо рагу з яловичини з картоплею і овочами у гарячому вигляді, як самостійне блюдо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.
Рекомендуємо добрі рецепти
Овочеве рагу з картоплею
По суті, рагу може бути і гарніром до гарячого, і самостійною стравою. Готується воно дуже просто, багато часу на приготування не потрібно. У статті
Овочеве рагу з кабачками і картоплею
Напевно, у кожної господині є перевірений рецепт ситного страви, яке любить вся сім'я. Пропонуємо урізноманітнити повсякденне меню овочевим рагу, в
М'ясне рагу
При приготуванні м'ясного рагу немає чітких встановлених правил, тому господині готують його по-різному, змінюючи набір інгредієнтів і форми нарізки.
Рагу з кабачків і картоплі в мультиварці
Влітку немає бажання навантажувати організм важкою їжею, а на салатах довго не протягнути. До того ж, у цей час багато свіжих овочів, з яких можна
Як приготувати овочеве рагу в мультиварці?
Овочеве рагу - це «рятівне» блюдо, яке приготувати просто і виходить дуже ситно. А, щоб не проводити біля плити багато часу, його можна приготувати,
Рецепт овочевого рагу з картоплею і капустою
Овочеве рагу - страва дуже корисне і популярний. Для його приготування підходять практично всі дари городу. Головне достоїнство цього ласощі -