Прекрасним варіантом для ситного обіду або вечері буде рагу , приготоване з яловичини з додаванням картоплі і найрізноманітніших овочів. Спочатку обсмажені, а потім протушкувалися шматочки м'яса в кисло-солодкому соусі, доповнені овочами створюють неповторний смаковий букет. Овочевий набір для цього блюда може видозмінюватися залежно від вашого бажання, або наявності продуктів в холодильнику. Одні овочі можна замінювати іншими, або доповнювати ними блюдо. Набір спецій теж не принципове. У будь-якому випадку результат неодмінно порадує вас і ваших близьких.
Нижче в нашому рецепті ми докладно розповімо вам, як правильно готувати це приголомшливе блюдо.
Рецепт рагу з яловичини з овочами і картоплею
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 550 г; картопля – 500 г; молодий кабачок середнього розміру – 1 шт.; солодкий болгарський перець середнього розміру – 3 шт.; помідори середнього розміру – 4 шт.; моркву невеликого розміру – 2 шт.; цибуля ріпчаста середнього розміру – 3 шт.; часник – 5 зубків; свіжа зелень кропу – 1 пучок; свіжа зелень петрушки – 1 пучок; паста томатна – 70 г; мелений коріандр – за смаком; лаврове листя – 2-3 штуки; мелений чорний перець – за смаком; сіль – за смаком; рослинна олія для обсмажування. Приготування М'якоть яловичини промиваємо, обсушуємо за допомогою паперових рушників або серветок, нарізаємо невеликими брусочками і обсмажуємо на сковороді з рослинною олією до рум'яності. Потім закладаємо очищений і нарізаний кубиками ріпчасту цибулю і пластинами або соломкою моркву, смажимо ще три-п'ять хвилин.
Солодкий болгарський і гіркий перець очищаємо від хвостиків і насіння, нарізаємо кубиками і невеликою соломкою відповідно., часник подрібнюємо тонкими пластинками і кидаємо все в сковороду з м'ясом, цибулею і морквою. Смажимо дві хвилини, додаємо томатну пасту, перемішуємо і припускаємо ще п'ять хвилин, періодично помішуючи.
Вимитий кабачок нарізаємо невеликими кубиками і закладаємо в казанок відповідного розміру. Туди ж відправляємо
очищену і нарізану картоплю. Помідори ошпарюємо окропом, знімаємо шкірку, нарізаємо не дуже крупно, кидаємо до інших овочів і перемішуємо. Перекладаємо сюди ж вміст сковороди, додаємо спеції і сіль, вливаємо дві склянки води, перемішуємо, прикриваємо кришкою і ставимо на плиту на сильний вогонь. Після закипання робимо вогонь трохи нижче середнього і готуємо тридцять-сорок хвилин. За одну хвилину до кінця приготування кидаємо нарізану свіжу зелень кропу і петрушки і перемішуємо.
Подаємо рагу з яловичини з картоплею і овочами у гарячому вигляді, як самостійне блюдо, прикрасивши гілочками свіжої зелені.