» » Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв
Гусак в духовці – страва, якому завжди раді і за святковим столом, і в будні. Ефектно уклавши рум'яну птицю на блюдо, і вишукано прикрасивши, вдасться підкорити гостей, а приготувавши тушку з гречкою чи рисом, ситно і смачно нагодувати родина за вечерею.

Як приготувати гусака в духовці?


Гусак соковитий, запечений в духовці до рум'яної скоринки зовні, – бажаний підсумок виконання нескладної і нехитрої, але досить тривалої технології.

  • Тушку при необхідності обпалюють над вогнем, прибирають залишки пір'я, вирізують жировик.

  • Практично кожен рецепт запікання гусака в духовці передбачає маринування тушки в рідкому маринаді або шляхом натирання птиці пікантною сумішшю приправ і всіляких смакових добавок.

  • Для запікання птицю розташовують просто на деко, поміщають в рукав або обертають фольгою.

  • Час приготування буде залежати від розміру тушки. Двокілограмовий гусак буде готуватися 2 години. На кожні 500 г додаткової ваги додають ще за 30 хвилин до базового часу.


  • Як замаринувати гусака для запікання в духовці?

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Підібравши правильний маринад для гусака перед запіканням в духовці, вдасться надати м'ясу птиці бажані смакові ноти, зберегти і примножити його природну соковитість. Крім того маринування пом'якшить не завжди спочатку м'які волокна і дозволить насолодитися ніжним і тане в роті стравою.

  • Поліпшить смак вимочування гусака протягом 12 годин і більше в розчині яблучного оцту, додавши 2 ст. ложки продукту на 1 літр води.

  • Не менш ефективно почергове натирання птиці хересом, сіллю і медом кожні 12 годин протягом двох діб.

  • Приголомшливий смак набуває птах, якщо витримати кілька годин у свіжовичавленому соку з чорноплідної горобини, а потім натерти сумішшю приправ і прянощів.

  • Завжди актуальні всілякі варіації маринадів на основі гірчиці, майонезу, соєвого соусу, який за смаком додають всілякі спеції, часник, запашні сухі або свіжі трави.


  • Як приготувати гусака в духовці цілком?


    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Гусак в духовці – рецепт, який можна коригувати безмежно, змінюючи складу маринаду. Однак деякі базові моменти приготування завжди залишаються незмінними. У процесі запікання на відкритому листі чи у формі птаха слід регулярно поливати утвореними соками і кілька разів перевернути.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • часник – 5 зубків;

  • лимон – 05 шт.;

  • шавлія і орегано – 2 щіпки;

  • лавр – 1 шт.;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Птицю натирають сумішшю з солі, перцю, шавлії і орегано і залишають на ніч.

  • Нашпиговують з усіх боків гусака часником, змащують маслом, лимонним соком і поміщають у форму або на деко, вклавши всередину лавр.

  • Подальше приготування гусака в духовці здійснюють в прогрітій до 220 градусів духовці 2-25 години.


  • Гуска фарширована гречкою в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Гусак в духовці з гречкою може бути виготовлений без добавок або з участю додаткових компонентів, які значно збагатять смак страви, зроблять його ще виразніше і насиченішим. В даному випадку це – гриби, чорнослив і бекон. Можна додавати інші сухофрукти, обсмажені або свіжі овочі.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • гречка – 100 г;

  • гриби – 300 г;

  • бекон – 150 г;

  • чорнослив – 100 г;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • ягоди ялівцю – 5 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Гусака натирають зовні розтертим в ступі з сіллю ялівцем, а всередині часником і перцем.

  • Гриби обсмажують з цибулею, бекон і моркву, додають відварену гречку.

  • Наповнюють сумішшю тушку, зашивають.

  • Через пару годин запікання при 200 градусах гусак з гречкою в духовці буде готовий.


  • Гусак в духовці у фользі

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Гусак у фользі, запечений в духовці, вийде без сумнівів соковитим і смачним. Приготувати птицю можна з сумішшю з сухофруктів з яблуками, замість яких допускається використовувати апельсини зі шкіркою або без. Не зайвими будуть в складі злегка підсушені на сковороді до появи аромату волоські горіхи.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • яблука або апельсини – 2 шт.;

  • горіхи – 150 г;

  • курага – 150 г;

  • чорнослив – 150 г;

  • мед і гірчиця – по 1 ст. ложці;

  • часник – 2-4 зубчики;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Натирають гусака сіллю, перцем, залишають на 6-8 годин.

  • Нарізають сухофрукти, яблука, змішують з часником і горіхами, наповнюють сумішшю тушку

  • Поміщають птицю між двома отрезами фольги, відправляють в прогріту до 240 градусів духовку.

  • Запікають гусака 3 години, знижуючи кожні 30 хвилин температуру на 30 градусів.

  • Змішують мед з гірчицею, відвертають фольгу, змащують сумішшю тушку.

  • Ще через 15 хвилин приготування при температурі 220 градусах гусак в духовці буде готовий.


  • Гусак в рукаві в духовці – рецепт

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Гусак в духовці в рукаві вийде смачним з начинкою або без. Доповненням до птиці може стати суміш із сухофруктів, яблука, цитрусові або наповнення з гречки або рису, яка буде одночасно ситним гарніром. Додасть пікантності стеблової селера, який слід обсмажити разом з цибулею і грибами.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • рис – 100 г;

  • гриби – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • стебло селери – 1 шт.;

  • горіхи – 50 г;

  • соєвий соус, гірчиця і аджика – по 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Натирають гусака сумішшю соєвого соусу, гірчиці і аджики, солі і перцю.

  • Відварюють рис, змішують з обсмаженими грибами, цибулею і селерою.

  • Наповнюють начинкою птицю, поміщають тушку в рукав, проколюють зверху.

  • Через 3 години запікання при 180 градусах гусак в рукаві в духовці буде готовий.


  • Гусак шматочками в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Гусак, запечений в духовці, смачний і при приготуванні шматочками. Птицю зручно томити в глибокому сотейнику під кришкою, помістити у форму, затягнуту фольгою, або розташувавши в рукаві. З приправ можна додати мелену корицю, імбир, паприку, карі, базилік, свіжий або сушений лук, часник, трохи меду і лимонного соку.


    Інгредієнти:

  • гусак – 2 кг;

  • масло, лимонний сік і мед – по 1 ст. ложці;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Гусака розрізають на скибочки, солять, перчать, присмачують сумішшю з соку лимона, меду та олії, додавши прянощі і спеції.

  • Через 25 години томління при 180 градусах гусак в духовці буде готовий до вживання.


  • Гусак з картоплею в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Рецепт гусака , запеченого в духовці, можна виконати з картоплею. Невеликі бульби використовують цілком, а більш великі після очищення розрізають на декілька частин. Якщо не хочеться додавати в начинку часник, його замінюють цибулею, поєднуючи його з скибочками моркви. В якості приправ підійде ароматний мікс прованських трав.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • картопля – 1-15 кг;

  • часник – 4-5 зубків;

  • прованські трави – 1-2 щіпки;

  • сіль, перець, спеції для птиці, олія.


  • Приготування

  • Натирають тушку сіллю, перцем, спеціями, залишають на ніч.

  • Очищають картоплю, приправляють сіллю, травами, змішують з часником.

  • Наповнюють картопляної масою гусака, зашивають, змащують маслом.

  • Відправляють птицю у формі, на деку, в рукаві або фользі запікатися на 3 години при 180 градусах.


  • Гусак з яблуками запечений в духовці – рецепт

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Запечений гусак з яблуками в духовці не дарма є завсідником урочистого застілля. Блюдо надає відчуття свята і завжди приймається гостями із захопленням. Переважно вибирати яблучні плоди кислих сортів. Ідеальний варіант – Антонівка. Їли в наявності тільки солодкий фрукт, його доповнюють скибочками лимона.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • яблука – 700 г;

  • часник – 3 зубки;

  • чебрець і майоран – 2 щіпки;

  • сік лимона і олію – по 1 ст. ложці;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Змішують масло, сік лимона, трави, сіль і перець, натирають сумішшю гусака, залишають на 5 годин.

  • Готують яблука, приправляють, змішують з часником і травами, закладають всередину тушки.

  • Готують страву в духовці, прогрітій до 200 градусів 25-3 години.


  • Качка з апельсинами запечений в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Ще один святковий варіант страви – гусак в духовці з апельсинами. Можна використовувати одні тільки цитрусові або доповнити їх кисло-солодкими яблуками в рівних пропорціях. Замість розмарину підійде свіжий або сушений чебрець, гілочки базиліка, а соєвий соус якісно замінить суміш з меду і гірчиці.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • апельсини – 4 шт.;

  • яблука – 4 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • гілочка розмарину – 1 шт.;

  • соус соєвий – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Натирають тушку сумішшю з солі і перцю всередині і зовні.

  • Наповнюють птицю четвертинками яблук, цибулі, апельсина.

  • Закладають гусака в форму або гусятницю, наливають води на сантиметр і відправляють на 30 хвилин готуватися при максимальній температурі.

  • Прикривають ємність фольгою або кришкою, зменшують температуру до 180 градусів і готують страву 2 години.

  • Знімають фольгу і підрум'янюють її птаха ще 30 хвилин, періодично змащуючи соєвим соусом.


  • Гусак в тесті запечений в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Приготування гусака в домашніх умовах в духовці в тесті дозволить отримати максимально соковитий смак м'яса. Начинкою можуть бути яблука, апельсини, суміш з сухофруктами, відварена гречка з грибами або, як в даному випадку асорті з картоплі, цибулі, моркви і часнику, приправлене італійськими травами.
    Інгредієнти:

  • гусак – 1 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • тісто пельменний – 1 кг;

  • італійські трави – 2 щіпки;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Присмачують гусака сіллю, перцем, приправами, залишають на 5 годин.

  • Заповнюють птицю скибочками картоплі, цибулі, моркви і часнику, приправивши травами.

  • Замішують тісто, як на пельмені, через 40 міну розкочують і упаковують в нього тушку гусака, зробивши кілька проколів.

  • Запікають страву при 200 градусах 25 години.


  • Філе гусака в духовці

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Приголомшливо соковитий і рум'яний гусак з медом і гірчицею в духовці стане стравою ресторанного рівня, якщо використовувати для його приготування гусячу грудку на шкірі. Обсмажування м'яса на сковороді запечатает його з усіх боків і збереже всі соки всередині, а подальше запікання стане запорукою внутрішньої м'якості і ніжності смаку.
    Інгредієнти:

  • гусяча грудка (філе) – 2 шт.;

  • мед і гірчиця – по 1 ч. ложці;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, паприка, часник сушений, масло.


  • Приготування

  • Надрізають шкіру грудки по всьому периметру хрест-навхрест до м'яса.

  • Втирають в м'якоть птиці суміш з перцю, солі, паприки і сушеного часнику, викладають м'ясо шкірою вниз в розпечене масло.

  • Після підрум'янення перевертають грудки і обсмажують з іншого боку, виклавши поруч роздавлений часник.

  • Перекладають м'ясо в форму, змащують сумішшю з меду і гірчиці, прикривають фольгою і готувати в духовці при 180 градусах 20-30 хвилин.


  • Як приготувати дикого гусака в духовці?

    Гусак в духовці у фользі, рукаві, цілком і шматочками - рецепти маринаду і різних страв

    Дикий гусак в духовці – рецепт, що вимагає попереднього вимочування і маринування. У холодній воді слід розчинити сіль за смаком, додати оцет, нарізану цибулю і замочити в суміші дичину на добу. Після вимочування можна приступати до маринування в суміші з меду з вином або в будь-який інший на вибір.
    Інгредієнти:

  • дикий гусак – 1 шт.;

  • сухе вино – 100 мл;

  • мед – 100 г;

  • часник – 3-4 зубки;

  • сіль, перець, цибулю, оцет, спеції.


  • Приготування

  • Вимочену дичину натирають сумішшю з меду з вином, часником, сіллю і перцем, залишають на добу.

  • Запікають гусака в гусятниці, у формі з кришкою або в рукаві 25–3 години при 190 градусах.

  • Дають підрум'янитися птиці під грилем 10 хвилин, підвищивши жар.
    Додав: admin | 16-04-2018, 17:22
    Переглядів: 6