Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами
Запечена картопля з сиром в духовці – універсальне блюдо, яке буде із захопленням прийнято їдцями за будь-яким столом і в будні, і в свята. Доповнюючи базовий компонент іншими овочами, м'ясом, ковбасними виробами або грибами, вдасться отримати ситне, живильне шалено смачне самостійне страву.
Картопля, запечена з сиром, найчастіше готується з сирих, нарізаних бульб, які попередньо збризкують маслом і приправляють за смаком.
При доповненні картопляної бази м'ясними продуктами або овочами, компоненти укладають у форму шарами, або попередньо перемішавши в загальній ємності.
Щоб картопляна нарізка добре пропеклась, форму затягують фольгою або прикривають кришкою, яку знімають через 30 хвилин запікання.
Форму поміщають в добре прогріту до 180-200 градусів духовку.
Сиром притрушують поверхню страви за 15 хвилин до завершення приготування, збільшивши температуру до 220-250 градусів.
Простий рецепт запеченої картоплі з сиром в духовці не вимагає безлічі додаткових інгредієнтів. Соковитість і приємний вершковий смак додасть страві сметана, замість якої можна взяти вершки або майонез. Гармонійно доповнить палітру смаку сушений чебрець, орегано, базилік або готовий мікс італійських трав.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
сметана – 200 г;
сир – 200 г;
сухі трави – 2 щіпки;
масло – 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Картопля дрібно шаткують.
Промивають нарізку, зливають воду, дають стекти.
Додають до картоплі сіль, перець, трави, сметану, перемішують і викладають у форму.
Прикривають ємність фольгою, відправляють в духовку, через 30 хвилин посипають сиром.
Ще через 15-20 хвилин запечена картопля в духовці з сиром буде готова.
Картопля гармошка, запечена в духовці з сиром, відкриває перед господинями широкі можливості для експериментів. Крім сиру блюдо можна доповнювати беконом, шинкою, ковбасою, грибами перед запіканням або присмачувати картоплини піджаркою з цибулі, овочів або м'ясних компонентів перед подачею.
Інгредієнти:
картопля – 6 шт.;
масло вершкове – 200 г;
сир – 200 г;
часник сушений – 1 ч. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Картоплю миють, очищають.
Кожну картоплину надрізають поперек гармошкою, не дорізуючи до кінця 5 мм.
Присмачують розрізи сіллю, перцем, часником, вставляють скибочки масла, відправляють на годину в духовку.
Вставляють в розрізи сир.
Картопля з сиром в духовці буде готова через 15 хвилин.
Смачної, апетитно пахучою, соковитою і рум'яної буде картопля під сиром в духовці, приготовлена з цибулею, часником і майонезом. Отримане блюдо можна подавати самостійно, доповнивши овочами, салатом або використовувати в якості ситного гарніру. Майонез переважно використовувати домашній.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
майонез – 200 г;
сир – 150 г;
часник – 2 зубки;
цибуля – 1 шт.;
рослинне масло – 20 мл;
зелень або сухі трави;
сіль, перець.
Приготування
Картоплини обчищають, шаткують кружальцями завтовшки 5 мм, приправляють сіллю, перцем, олією, травами, перемішують, викладають шаром у форму.
Зверху розкладають цибулю і тертий сир.
Майонез змішують з часником, зеленню, розподіляють зверху.
Запікають картопля з сиром і часником в духовці 40 хвилин при 200 градусах.
Картопля з беконом і сиром в духовці готується швидше звичайного завдяки використанню вже відварених готових картоплин. Очищати і розрізати бульби слід після повного охолодження, так скибочки збережуть форму і не розпадуться. Бекон підійде свіжий або підкопчений, його необхідно тонко нарізати.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг;
бекон – 250 г;
сир – 250 г;
часник – 2 зубки;
цибуля зелена – 1 пучок;
вершкове масло – 1 ст. ложка;
сіль, перець.
Приготування
Картоплини відварюють, охолоджують, обчищають, розрізають.
Бекон подрібнюють, обсмажують на олії, додають часник.
Змішують піджарку з картоплею і цибулею, викладають у форму, приправляють.
Посипають страву сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
Мясоєдов вразить смаком і насиченістю картопля з сиром і м'ясом в духовці. Можна використовувати свинину, індичку або, як в даному рецепті, курятину. Підійде філе грудки або м'якоть з ніжок, стегон, яку потрібно замаринувати з додаванням часнику, майонезу, каррі або інших приправ на свій вибір.
Інгредієнти:
картопля – 2 кг;
яловичина (м'якоть) – 700 г;
цибуля – 2-3 шт.;
сир – 250 г;
часник – 3 зубки;
майонез – 300 г;
масло – 1 ст. ложка;
сіль, перець, каррі, сухі трави.
Приготування
Нарізають курятину і маринують з додаванням каррі, часнику, ложки майонезу.
Картоплю очищають і шаткують гуртками як можна тонше.
Приправляють картопляну масу сіллю, перцем, травами і змішують з майонезом.
Розташовують шарами у формі картопля, м'ясо, цибулю і знову картопля, прикривають фольгою і відправляють на 50 хвилин в духовку.
Притрушують блюдо сирної стружкою.
Ще через 15 хвилин курка з картоплею і сиром в духовці буде готова.
Просто готується, а виходить по-святковому смачною картопля з грибами і сиром. Грибну піджарку при бажанні можна доповнити шматочками болгарського перцю морквою або свіжими помідорами, які додадуть страві приємну гармонійну кислинку. Вершки допускається замінювати жирним домашнім молоком.
Інгредієнти:
картопля – 15 кг;
гриби – 500 г;
цибуля – 2 шт.;
сир – 150 г;
часник – 2 зубки;
вершки – 250 мл;
сметана – 200 г;
майонез – 60 г;
рослинне масло – 2 ст. ложки;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Картоплю чистять, шаткують тонкими слайсами.
Обсмажують на олії цибулю, додають гриби, смажать до випаровування вологи.
Закладають сметану, спеції тушкують 3 хвилини.
Укладають у форму картопля, гриби з цибулею і знову картоплю.
Заливають компоненти приправленою сумішшю з вершків та майонезу, відправляють на 50 хвилин в духовку.
Притрушують страву тертим сиром і запікають ще 15 хвилин.
Картопля з фаршем у духовці під сиром просочується м'ясними соками і вдається особливо смачним. Цибулю можна перекрутити разом з фаршем або додати проміжним шаром при укладанні компонентів у форму. Замість м'ясного бульйону допускається використання овочевого відвару, просто води, молока або вершків.
Інгредієнти:
картопля – 15 кг;
фарш 700 г;
цибуля – 2 шт.;
сир – 200 г;
бульйон – 400 мл;
майонез – 150 г;
масло – 2 ст. ложки;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Тонко шаткують картопля, присмачують маслом, приправами, викладають шаром у форму.
Зверху викладають цибулю і фарш, посипають всі сиром і покривають майонезом.
Вливають у форму бульйон, відправляють запікати при 160 градусах.
Через 1-15 години картопля з фаршем та сиром у духовці буде готова.
Приготовлена картопля з шинкою і сиром у духовці набуває особливу насиченість і аромат. Використовувати можна будь-які ковбасні вироби, які є в наявності, нарізавши їх невеликими скибочками, як і картоплю. Блюдо максимально гармонійно поєднується зі свіжими овочами або соліннями.
Інгредієнти:
картопля – 15 кг;
шинка або ковбаса – 250 г;
цибуля – 2 шт.;
сир – 150 г;
майонез і сметана – 100 г;
масло – 1 ст. ложка;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Картопля шаткують тонкими слайсами, лук часточками, а ковбасу соломкою або кубиками.
Укладають в промаслений форму, приправлену і змішану зі сметаною і майонезом картоплю, потім цибулю, ковбасу і знову картоплю.
Притрушують блюдо сиром, затягують фольгою і відправляють запікати при 180 градусах.
Через 50 хвилин картопля з сиром в духовці буде готова.
Пікантну соковитість набуває картопля, запечена з сиром, якщо приготувати його з помідорами. Базовий овочевий склад блюда можна доповнити м'ясом: курячої м'якоттю, свининою, індичкою, попередньо нарізавши філе невеликими скибочками і замаринувавши з додаванням пікантних спецій і приправ.
Інгредієнти:
картопля – 15 кг;
помідори – 05 кг;
сир – 200 г;
часник – 4-5 зубків;
олія – 100 мл;
сіль, перець, спеції.
Приготування
Шинкують очищену картоплю тонкими скибочками, а помідори гуртками.
Змішують масло рослинне з часником, кропом, сіллю, перцем і спеціями.
Укладають у форму картоплю і помідори шарами, посипаючи кожен тертим сиром і поливаючи соусом.
Відправляють страву під фольгою запікатися на 40-50 хвилин.
Максимально поживна і ситна версія страви – картопля, запечена в духовці з сиром і свининою. М'ясне філе попередньо нарізають скибочками сантиметрової товщини, відбивають за допомогою кулінарного молотка, після чого шаткують невеликими шматками. Для більш м'якого і пікантного смаку страви нарізку переважно замаринувати.
Інгредієнти:
картопля – 15 кг;
свинина – 600 г;
цибуля – 2 шт.;
сир – 200 г;
бульйон – 100 мл;
масло – 1 ст. ложка;
гірчиця – 1 ст. ложка;
сіль, перець, приправи.
Приготування
Готують м'ясо, приправляють сіллю, перцем, гірчицею, дають просочитися.
Картоплю і цибулю шаткують, укладають шарами у форму, уклавши проміжним шаром свинину.
Вливають бульйон, запікають блюдо 40 хвилин під фольгою.
Поверхню посипають сиром і повертають ємність в духовку ще на 15 хвилин.
Любителі смачної домашньої випічки будуть раді продегустуємо пиріг з картоплею і сиром. Спекти виріб можна з готового листкового тіста, замішаного за перевіреним рецептом дріжджового тіста або з швидкою основи, зробленій за рекомендаціями даного рецепту. Твердий сир можна замінити ковбасних плавленим.
Інгредієнти:
борошно – 4 склянки;
кефір – 05 л;
маргарин – 200 г;
сода – 1 ч. ложка;
картопля – 1 кг;
масло вершкове – 100 г;
цибуля – 2 шт.;
сир – 100 г;
масло рослинне – 40 мл;
сіль, перець, зелень.
Приготування
Відварюють картоплю, розтирають товкачем з вершковим маслом.
Додають обсмажену на олії цибулю, сіль, перець, остуджують.
І кефіру, соди, дрібки солі і борошна замішують тісто, з якого формують 2 пирога, наповнивши розкачані пласти начинкою і прикривши пластами поменше.
Печуть пиріг 30-40 хвилин при 180 градусах.
Як приготувати картоплю з сиром в духовці?
Картопля, запечена з сиром, найчастіше готується з сирих, нарізаних бульб, які попередньо збризкують маслом і приправляють за смаком.
Запіканка з сирої картоплі
Простий рецепт запеченої картоплі з сиром в духовці не вимагає безлічі додаткових інгредієнтів. Соковитість і приємний вершковий смак додасть страві сметана, замість якої можна взяти вершки або майонез. Гармонійно доповнить палітру смаку сушений чебрець, орегано, базилік або готовий мікс італійських трав.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля-гармошка в духовці з сиром
Картопля гармошка, запечена в духовці з сиром, відкриває перед господинями широкі можливості для експериментів. Крім сиру блюдо можна доповнювати беконом, шинкою, ковбасою, грибами перед запіканням або присмачувати картоплини піджаркою з цибулі, овочів або м'ясних компонентів перед подачею.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля в духовці з сиром і майонезом
Смачної, апетитно пахучою, соковитою і рум'яної буде картопля під сиром в духовці, приготовлена з цибулею, часником і майонезом. Отримане блюдо можна подавати самостійно, доповнивши овочами, салатом або використовувати в якості ситного гарніру. Майонез переважно використовувати домашній.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля з беконом і сиром в духовці
Картопля з беконом і сиром в духовці готується швидше звичайного завдяки використанню вже відварених готових картоплин. Очищати і розрізати бульби слід після повного охолодження, так скибочки збережуть форму і не розпадуться. Бекон підійде свіжий або підкопчений, його необхідно тонко нарізати.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля з м'ясом і сиром в духовці
Мясоєдов вразить смаком і насиченістю картопля з сиром і м'ясом в духовці. Можна використовувати свинину, індичку або, як в даному рецепті, курятину. Підійде філе грудки або м'якоть з ніжок, стегон, яку потрібно замаринувати з додаванням часнику, майонезу, каррі або інших приправ на свій вибір.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля з грибами і сиром в духовці
Просто готується, а виходить по-святковому смачною картопля з грибами і сиром. Грибну піджарку при бажанні можна доповнити шматочками болгарського перцю морквою або свіжими помідорами, які додадуть страві приємну гармонійну кислинку. Вершки допускається замінювати жирним домашнім молоком.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля в духовці з фаршем та сиром
Картопля з фаршем у духовці під сиром просочується м'ясними соками і вдається особливо смачним. Цибулю можна перекрутити разом з фаршем або додати проміжним шаром при укладанні компонентів у форму. Замість м'ясного бульйону допускається використання овочевого відвару, просто води, молока або вершків.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля з ковбасою і сиром в духовці
Приготовлена картопля з шинкою і сиром у духовці набуває особливу насиченість і аромат. Використовувати можна будь-які ковбасні вироби, які є в наявності, нарізавши їх невеликими скибочками, як і картоплю. Блюдо максимально гармонійно поєднується зі свіжими овочами або соліннями.
Інгредієнти:
Приготування
Картопля з помідорами і сиром в духовці
Пікантну соковитість набуває картопля, запечена з сиром, якщо приготувати його з помідорами. Базовий овочевий склад блюда можна доповнити м'ясом: курячої м'якоттю, свининою, індичкою, попередньо нарізавши філе невеликими скибочками і замаринувавши з додаванням пікантних спецій і приправ.
Інгредієнти:
Приготування
Свинина в духовці з картоплею і сиром
Максимально поживна і ситна версія страви – картопля, запечена в духовці з сиром і свининою. М'ясне філе попередньо нарізають скибочками сантиметрової товщини, відбивають за допомогою кулінарного молотка, після чого шаткують невеликими шматками. Для більш м'якого і пікантного смаку страви нарізку переважно замаринувати.
Інгредієнти:
Приготування
Пиріг з картоплею і сиром
Любителі смачної домашньої випічки будуть раді продегустуємо пиріг з картоплею і сиром. Спекти виріб можна з готового листкового тіста, замішаного за перевіреним рецептом дріжджового тіста або з швидкою основи, зробленій за рекомендаціями даного рецепту. Твердий сир можна замінити ковбасних плавленим.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта
Пісні святкові страви дозволять провести торжество, що випало на період посту, на належному рівні. Застілля при наявності правильних закусок не
Пісні картопляні деруни без яєць з цибулею, грибами і кабачками - рецепти в духовці на сковороді
Пісні картопляні деруни не містять яєць, чим і привертають вегетаріанців, віруючих і прихильників більш ніжних за текстурою виробів. Страва має масу
Пиріг з капустою - рецепти в духовці, мультиварці і на сковороді з холодцю, листкового дріжджового тіста
Пиріг з капустою – класика домашньої випічки, має масу найрізноманітніших способів приготування. Варіюючи складом інгредієнтів наповнення або
Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею
Курячі стегенця з картоплею в духовці - домашня класика. Це і недільний обід і ситний вечеря для голодних домочадців. Така їжа ніколи не набридне від
Запіканка з куркою в духовці або в мультиварці - рецепти з фаршем, картоплею або з печінки
Запіканка з куркою – оригінальне блюдо для повсякденного меню, характеристики якого викликають захоплені відгуки домочадців. Деякі версії апетитного
Стегенця в духовці - рецепти запечених курячих та качиних ніжок з хрусткою скоринкою
Приготувати стегенця в духовці можна, застосовуючи на практиці доступні ідеї щодо використання всіляких маринадных сумішей і уместному супроводу до