» » Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами
Запечена картопля з сиром в духовці – універсальне блюдо, яке буде із захопленням прийнято їдцями за будь-яким столом і в будні, і в свята. Доповнюючи базовий компонент іншими овочами, м'ясом, ковбасними виробами або грибами, вдасться отримати ситне, живильне шалено смачне самостійне страву.

Як приготувати картоплю з сиром в духовці?


Картопля, запечена з сиром, найчастіше готується з сирих, нарізаних бульб, які попередньо збризкують маслом і приправляють за смаком.

  • При доповненні картопляної бази м'ясними продуктами або овочами, компоненти укладають у форму шарами, або попередньо перемішавши в загальній ємності.

  • Щоб картопляна нарізка добре пропеклась, форму затягують фольгою або прикривають кришкою, яку знімають через 30 хвилин запікання.

  • Форму поміщають в добре прогріту до 180-200 градусів духовку.

  • Сиром притрушують поверхню страви за 15 хвилин до завершення приготування, збільшивши температуру до 220-250 градусів.


  • Запіканка з сирої картоплі

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Простий рецепт запеченої картоплі з сиром в духовці не вимагає безлічі додаткових інгредієнтів. Соковитість і приємний вершковий смак додасть страві сметана, замість якої можна взяти вершки або майонез. Гармонійно доповнить палітру смаку сушений чебрець, орегано, базилік або готовий мікс італійських трав.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • сметана – 200 г;

  • сир – 200 г;

  • сухі трави – 2 щіпки;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картопля дрібно шаткують.

  • Промивають нарізку, зливають воду, дають стекти.

  • Додають до картоплі сіль, перець, трави, сметану, перемішують і викладають у форму.

  • Прикривають ємність фольгою, відправляють в духовку, через 30 хвилин посипають сиром.

  • Ще через 15-20 хвилин запечена картопля в духовці з сиром буде готова.


  • Картопля-гармошка в духовці з сиром


    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Картопля гармошка, запечена в духовці з сиром, відкриває перед господинями широкі можливості для експериментів. Крім сиру блюдо можна доповнювати беконом, шинкою, ковбасою, грибами перед запіканням або присмачувати картоплини піджаркою з цибулі, овочів або м'ясних компонентів перед подачею.
    Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • масло вершкове – 200 г;

  • сир – 200 г;

  • часник сушений – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплю миють, очищають.

  • Кожну картоплину надрізають поперек гармошкою, не дорізуючи до кінця 5 мм.

  • Присмачують розрізи сіллю, перцем, часником, вставляють скибочки масла, відправляють на годину в духовку.

  • Вставляють в розрізи сир.

  • Картопля з сиром в духовці буде готова через 15 хвилин.


  • Картопля в духовці з сиром і майонезом

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Смачної, апетитно пахучою, соковитою і рум'яної буде картопля під сиром в духовці, приготовлена з цибулею, часником і майонезом. Отримане блюдо можна подавати самостійно, доповнивши овочами, салатом або використовувати в якості ситного гарніру. Майонез переважно використовувати домашній.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • майонез – 200 г;

  • сир – 150 г;

  • часник – 2 зубки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • зелень або сухі трави;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплини обчищають, шаткують кружальцями завтовшки 5 мм, приправляють сіллю, перцем, олією, травами, перемішують, викладають шаром у форму.

  • Зверху розкладають цибулю і тертий сир.

  • Майонез змішують з часником, зеленню, розподіляють зверху.

  • Запікають картопля з сиром і часником в духовці 40 хвилин при 200 градусах.


  • Картопля з беконом і сиром в духовці

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Картопля з беконом і сиром в духовці готується швидше звичайного завдяки використанню вже відварених готових картоплин. Очищати і розрізати бульби слід після повного охолодження, так скибочки збережуть форму і не розпадуться. Бекон підійде свіжий або підкопчений, його необхідно тонко нарізати.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • бекон – 250 г;

  • сир – 250 г;

  • часник – 2 зубки;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • вершкове масло – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Картоплини відварюють, охолоджують, обчищають, розрізають.

  • Бекон подрібнюють, обсмажують на олії, додають часник.

  • Змішують піджарку з картоплею і цибулею, викладають у форму, приправляють.

  • Посипають страву сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.


  • Картопля з м'ясом і сиром в духовці

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Мясоєдов вразить смаком і насиченістю картопля з сиром і м'ясом в духовці. Можна використовувати свинину, індичку або, як в даному рецепті, курятину. Підійде філе грудки або м'якоть з ніжок, стегон, яку потрібно замаринувати з додаванням часнику, майонезу, каррі або інших приправ на свій вибір.
    Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;

  • яловичина (м'якоть) – 700 г;

  • цибуля – 2-3 шт.;

  • сир – 250 г;

  • часник – 3 зубки;

  • майонез – 300 г;

  • масло – 1 ст. ложка;



  • сіль, перець, каррі, сухі трави.


  • Приготування

  • Нарізають курятину і маринують з додаванням каррі, часнику, ложки майонезу.

  • Картоплю очищають і шаткують гуртками як можна тонше.

  • Приправляють картопляну масу сіллю, перцем, травами і змішують з майонезом.

  • Розташовують шарами у формі картопля, м'ясо, цибулю і знову картопля, прикривають фольгою і відправляють на 50 хвилин в духовку.

  • Притрушують блюдо сирної стружкою.

  • Ще через 15 хвилин курка з картоплею і сиром в духовці буде готова.


  • Картопля з грибами і сиром в духовці

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Просто готується, а виходить по-святковому смачною картопля з грибами і сиром. Грибну піджарку при бажанні можна доповнити шматочками болгарського перцю морквою або свіжими помідорами, які додадуть страві приємну гармонійну кислинку. Вершки допускається замінювати жирним домашнім молоком.


    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • гриби – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сир – 150 г;

  • часник – 2 зубки;

  • вершки – 250 мл;

  • сметана – 200 г;

  • майонез – 60 г;

  • рослинне масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Картоплю чистять, шаткують тонкими слайсами.

  • Обсмажують на олії цибулю, додають гриби, смажать до випаровування вологи.

  • Закладають сметану, спеції тушкують 3 хвилини.

  • Укладають у форму картопля, гриби з цибулею і знову картоплю.

  • Заливають компоненти приправленою сумішшю з вершків та майонезу, відправляють на 50 хвилин в духовку.

  • Притрушують страву тертим сиром і запікають ще 15 хвилин.


  • Картопля в духовці з фаршем та сиром

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Картопля з фаршем у духовці під сиром просочується м'ясними соками і вдається особливо смачним. Цибулю можна перекрутити разом з фаршем або додати проміжним шаром при укладанні компонентів у форму. Замість м'ясного бульйону допускається використання овочевого відвару, просто води, молока або вершків.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • фарш 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сир – 200 г;

  • бульйон – 400 мл;

  • майонез – 150 г;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Тонко шаткують картопля, присмачують маслом, приправами, викладають шаром у форму.

  • Зверху викладають цибулю і фарш, посипають всі сиром і покривають майонезом.

  • Вливають у форму бульйон, відправляють запікати при 160 градусах.

  • Через 1-15 години картопля з фаршем та сиром у духовці буде готова.


  • Картопля з ковбасою і сиром в духовці

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Приготовлена картопля з шинкою і сиром у духовці набуває особливу насиченість і аромат. Використовувати можна будь-які ковбасні вироби, які є в наявності, нарізавши їх невеликими скибочками, як і картоплю. Блюдо максимально гармонійно поєднується зі свіжими овочами або соліннями.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • шинка або ковбаса – 250 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сир – 150 г;

  • майонез і сметана – 100 г;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Картопля шаткують тонкими слайсами, лук часточками, а ковбасу соломкою або кубиками.

  • Укладають в промаслений форму, приправлену і змішану зі сметаною і майонезом картоплю, потім цибулю, ковбасу і знову картоплю.

  • Притрушують блюдо сиром, затягують фольгою і відправляють запікати при 180 градусах.

  • Через 50 хвилин картопля з сиром в духовці буде готова.


  • Картопля з помідорами і сиром в духовці

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Пікантну соковитість набуває картопля, запечена з сиром, якщо приготувати його з помідорами. Базовий овочевий склад блюда можна доповнити м'ясом: курячої м'якоттю, свининою, індичкою, попередньо нарізавши філе невеликими скибочками і замаринувавши з додаванням пікантних спецій і приправ.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • помідори – 05 кг;

  • сир – 200 г;

  • часник – 4-5 зубків;

  • олія – 100 мл;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Шинкують очищену картоплю тонкими скибочками, а помідори гуртками.

  • Змішують масло рослинне з часником, кропом, сіллю, перцем і спеціями.

  • Укладають у форму картоплю і помідори шарами, посипаючи кожен тертим сиром і поливаючи соусом.

  • Відправляють страву під фольгою запікатися на 40-50 хвилин.


  • Свинина в духовці з картоплею і сиром

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Максимально поживна і ситна версія страви – картопля, запечена в духовці з сиром і свининою. М'ясне філе попередньо нарізають скибочками сантиметрової товщини, відбивають за допомогою кулінарного молотка, після чого шаткують невеликими шматками. Для більш м'якого і пікантного смаку страви нарізку переважно замаринувати.
    Інгредієнти:

  • картопля – 15 кг;

  • свинина – 600 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сир – 200 г;

  • бульйон – 100 мл;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • гірчиця – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, приправи.


  • Приготування

  • Готують м'ясо, приправляють сіллю, перцем, гірчицею, дають просочитися.

  • Картоплю і цибулю шаткують, укладають шарами у форму, уклавши проміжним шаром свинину.

  • Вливають бульйон, запікають блюдо 40 хвилин під фольгою.

  • Поверхню посипають сиром і повертають ємність в духовку ще на 15 хвилин.


  • Пиріг з картоплею і сиром

    Картопля з сиром в духовці - рецепти з фаршем, беконом, шинкою і грибами

    Любителі смачної домашньої випічки будуть раді продегустуємо пиріг з картоплею і сиром. Спекти виріб можна з готового листкового тіста, замішаного за перевіреним рецептом дріжджового тіста або з швидкою основи, зробленій за рекомендаціями даного рецепту. Твердий сир можна замінити ковбасних плавленим.
    Інгредієнти:

  • борошно – 4 склянки;

  • кефір – 05 л;

  • маргарин – 200 г;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • картопля – 1 кг;

  • масло вершкове – 100 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сир – 100 г;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють картоплю, розтирають товкачем з вершковим маслом.

  • Додають обсмажену на олії цибулю, сіль, перець, остуджують.

  • І кефіру, соди, дрібки солі і борошна замішують тісто, з якого формують 2 пирога, наповнивши розкачані пласти начинкою і прикривши пластами поменше.

  • Печуть пиріг 30-40 хвилин при 180 градусах.
    Додав: admin | 31-03-2018, 16:49
    Переглядів: 194