» » Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею
Курячі стегенця з картоплею в духовці - легендарне сімейне блюдо. Цілі покоління передають рецепти один одному, описуючи красу простої їжі, де один тільки спосіб приготування вже викликає апетит. Окремої згадки заслуговують спеції і соуси, які надають овочам і соковитість м'яса, м'якість і небувалий аромат і звуть негайно братися за роботу.

Як смачно приготувати курячі стегенця з картоплею?


Правильніше, простіше, корисніше і смачніше всього запекти ніжки з картоплею. Для цього пару бульб попередньо чистять, нарізають скибочками, змащують маслом і спеціями і укладають на деко. Зверху розміщують нашпиговані натерті часником і спеціями гомілки, і відправляють блюдо запікати приблизно на годину (температура 200 градусів).

  • Смачна картопля з ніжками на деку в духовці вийде, якщо всі компоненти змастити міксом з майонезу (або сметани) і спецій - ці деталі зроблять блюдо неповторним.

  • Для того, щоб ніжки як слід зарум'янилися, їх необхідно змастити кетчупом або куркумою.

  • Хрусткі курячі стегенця з картоплею в духовці можливі тільки при використанні гриля і картоплі із середнім утриманням крохмалю. При запіканні він стає хрустким.


  • Ніжки з картоплею в духовці з майонезом

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Курячі стегенця з картоплею в духовці з майонезом - перше, що приходить на розум, коли треба нагодувати домочадців смачною, простий і добротної їжею. У цьому випадку, майонез незамінний. Він чудово захищає продукти від пересихання, робить їх соковитими і рум'яними, а його харчові та смакові якості здатні замінити арсенал спецій і приправ.
    Інгредієнти:

  • гомілки - 3 шт.;

  • картопля - 500 г;

  • майонез - 180 г;

  • зубок часнику - 4 шт.


  • Приготування

  • Картопля крупно наріжте.

  • Замаринуйте картоплю і м'ясо в майонезі і часнику.

  • Запікайте курячі стегенця з картоплею в духовці 60 хвилин при 180 градусах.


  • Ніжки з картоплею в рукаві в духовці


    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Є маса приводів запекти стегенця з картоплею в рукаві. В герметичному рукаві продукти не підгорають, знемагають у власному соку, виходять ніжними і пропареними, а посуд, духовка залишаються чистими. Не обтяжує і саме приготування: від господинь потрібно тільки нарізати компоненти і помістити їх в рукав, а все інше зробить духовка.
    Інгредієнти:

  • гомілки - 850 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сметана - 40 г;

  • гірчиця - 15 р.


  • Приготування

  • Замаринуйте гомілки в гірчиці на 15 хвилин.

  • Покладіть в рукав разом з картоплею і цибулею.

  • Додайте сметану і затягніть рукав.

  • Запікайте курячі стегенця з картоплею в духовці при 180 градусах 45 хвилин.


  • Ніжки з картоплею в фользі

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Курячі ніжки в фользі з картоплею - ще один варіант корисного і ситного страви, де можна запекти і гаряче, і гарнір в одному пакеті. При цьому не варто хвилюватися про якість їжі. Фольга герметична, чудово утримує вологу і рівномірно розподіляє температуру по поверхні, а від того, картопля і стегенця вийдуть соковитими, рум'яними і пропеченными.
    Інгредієнти:

  • стегенця - 4 шт.;

  • картопля - 7 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • зубок часнику - 4 шт.;

  • петрушка - 20 г;

  • приправа універсальна - 20 р.


  • Приготування

  • Розріжте стегенця навпіл і нафаршируйте зубками часнику і приправою.

  • Картопля очистіть і наріжте кубиками, а цибулю - кільцями.

  • Викладіть на фольгу овочі і стегенця шарами.

  • Полийте маслом, накрийте фольгою.

  • Випікайте при 200 градусах 60 хвилин.


  • Курячі стегенця з картоплею і сиром

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Запечені курячі стегенця з картоплею в духовці - блюдо, яке допоможе проявити фантазію і наповнити їжу новими соками і ароматами. Далеко ходити не треба - в будинку завжди знайдеться сир. Він є ідеальним компонентом для того, щоб блюдо придбало ніжність і солонувату скоринку, а все, що необхідно зробити - просто натерти його на тертці і запекти під фольгою.
    Інгредієнти:

  • стегенця - 4 шт.;

  • сир - 150 г;

  • картопля - 8 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • прованські трави - 20 р.


  • Приготування



  • Наріжте стегенця порційно.

  • Приправити олією і спеціями і викладіть на деко разом з овочами.

  • Посипте сиром і запікайте під фольгою 45 хвилин при 200 градусах.


  • Картопля по-французьки з курячими ніжками

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Курячі стегенця з картоплею в духовці - рецепт, який стане основою для приготування
    різних страв. Не стало винятком і «м'ясо по-французьки» , де свинину замінили на більш ніжну і соковиту курятину, від чого страва виграло і фінансово, і за смаком. Рецепт не зазнав змін. Компоненти так само укладають шарами (м'ясо, цибуля, картопля) і запікають під сиром.
    Інгредієнти:

  • гомілки - 800 г;

  • картопля - 600 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 3 шт.;

  • майонез - 400 г;

  • сир - 250 р.


  • Приготування

  • Замаринуйте м'ясо птиці у 80 г майонезу на 2 години.

  • Картоплю наріжте слайсами, а цибулю - кільцями.

  • Укладіть компоненти шарами, змащуючи кожен майонезом: гомілки, цибуля, картопля.

  • Готуйте курячі стегенця з картоплею і сиром в духовці під сиром 45 хвилин при 180 градусах.


  • Курячі ніжки в горщику з картоплею

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Саме апетитне печеня з курячими ніжками і картоплею виходить у горщиках. У цій кухонного начиння навіть прості компоненти завжди набувають особливий смак і колорит. Потомившись в глиняному посуді разом з овочевою заправкою, вони набувають ніжність, соковитість, благородний смак, апетитний вигляд і радують гостей порційній подачею.
    Інгредієнти:

  • гомілки - 2 шт.;

  • картопля - 6 шт.;

  • перець - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • окріп - 280 мл;

  • зубок часнику - 4 шт.;

  • зелень - 40 г;

  • приправа для картоплі - 10 р.


  • Приготування

  • Замаринуйте гомілки в спеціях.

  • Обсмажте перець, цибулю, часник і моркву.

  • Картоплю наріжте кубиками.

  • Розкладіть компоненти по горщикам.

  • Налийте в кожен горщик по 70 мл окропу, накрийте кришкою і запікайте в духовці 60 хвилин при 180 градусах.


  • Курячі стегенця з картоплею в кефірі

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Бажаючі зробити рецепт курячих ніжок з картоплею більш дієтичним можуть замаринувати м'ясо в кефірі. Такий маринад розм'якшить жорсткі волокна ніжок і допоможе їм потрапити на стіл смачними і корисними, адже м'ясо і картопля запікається без жиру в маринаді з кефіру, який вбирається, не залишаючи жодного сліду.
    Інгредієнти:

  • ніжки - 12 кг;

  • картопля - 800 г;

  • кефір - 700 мл;

  • цибуля - 2 шт.;

  • зубок часнику - 6 шт.;

  • зелень - 40 р.


  • Приготування

  • Порційні шматочки ніжок замаринуйте в кефірі з цибулею, часником і зеленню на годину.

  • Запікайте в кефирном маринаді разом з картоплею при 200 градусах годину.


  • Курячі стегенця з картоплею і грибами

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Урізноманітнити приготування курячих ніжок у духовці з картоплею можна за допомогою грибів. Тим більше, що таке тріо давно визнано класичним і завжди є безпрограшним варіантом ситного обіду. Щоб гриби привнесли хрусткость і максимально розкрили аромат, краще підрум'янити їх на сковороді, навіть якщо мова йде про печерицях.
    Інгредієнти:

  • ніжки - 900 г;

  • картопля - 6 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • печериці - 200 г;

  • олія - 60 мл;

  • приправа для картоплі - 10 р.


  • Приготування

  • Підрум'яньте гриби разом з цибулею.

  • Натріть картоплю і ніжки спеціями.

  • Покладіть на деко всі компоненти під фольгою і випікайте 45 хвилин при 190 градусах.


  • Стегенця з картоплею та квасолею в духовці

    Курячі стегенця з картоплею в духовці в рукаві, фользі і в горщику - рецепти з майонезом, грибами та квасолею

    Навіть запечені ніжки з картоплею, при правильних доповнення, можуть стати чудовим підмогою в дні дієт. Замість масла в рецептах можна використовувати низькокалорійний томатний соус, а для користі і поживності - додати зелену квасолю. Тим більше, що остання розширює смакові кордону страви і надає можливість вибору.
    Інгредієнти:

  • стегенця - 3 шт.;

  • картопля - 8 шт.;

  • зелена квасоля - 250 г;

  • вода - 300 мл;

  • томатна паста - 60 г;

  • зубок часнику - 5 шт.


  • Приготування

  • Замаринуйте стегенця в олії і часнику на 30 хвилин.

  • Прогрійте воду і томатну пасту.

  • Залийте часточки картоплі, стегенця і зелену квасолю соусом під фольгою і випікайте при 200 градусах 50 хвилин.
    Додав: admin | 21-03-2018, 18:49
    Переглядів: 19