Курячі стегенця з картоплею в духовці - легендарне сімейне блюдо. Цілі покоління передають рецепти один одному, описуючи красу простої їжі, де один тільки спосіб приготування вже викликає апетит. Окремої згадки заслуговують спеції і соуси, які надають овочам і соковитість м'яса, м'якість і небувалий аромат і звуть негайно братися за роботу.
Як смачно приготувати курячі стегенця з картоплею?
Правильніше, простіше, корисніше і смачніше всього запекти ніжки з картоплею. Для цього пару бульб попередньо чистять, нарізають скибочками, змащують маслом і спеціями і укладають на деко. Зверху розміщують нашпиговані натерті часником і спеціями гомілки, і відправляють блюдо запікати приблизно на годину (температура 200 градусів).
Смачна картопля з ніжками на деку в духовці вийде, якщо всі компоненти змастити міксом з майонезу (або сметани) і спецій - ці деталі зроблять блюдо неповторним. Для того, щоб ніжки як слід зарум'янилися, їх необхідно змастити кетчупом або куркумою. Хрусткі курячі стегенця з картоплею в духовці можливі тільки при використанні гриля і картоплі із середнім утриманням крохмалю. При запіканні він стає хрустким. Ніжки з картоплею в духовці з майонезом
Курячі стегенця з картоплею в духовці з майонезом - перше, що приходить на розум, коли треба нагодувати домочадців смачною, простий і добротної їжею. У цьому випадку, майонез незамінний. Він чудово захищає продукти від пересихання, робить їх соковитими і рум'яними, а його харчові та смакові якості здатні замінити арсенал спецій і приправ.
Інгредієнти:
гомілки - 3 шт.; картопля - 500 г; майонез - 180 г; зубок часнику - 4 шт. Приготування
Картопля крупно наріжте. Замаринуйте картоплю і м'ясо в майонезі і часнику. Запікайте курячі стегенця з картоплею в духовці 60 хвилин при 180 градусах. Ніжки з картоплею в рукаві в духовці
Є маса приводів запекти стегенця з картоплею в рукаві. В герметичному рукаві продукти не підгорають, знемагають у власному соку, виходять ніжними і пропареними, а посуд, духовка залишаються чистими. Не обтяжує і саме приготування: від господинь потрібно тільки нарізати компоненти і помістити їх в рукав, а все інше зробить духовка.
Інгредієнти:
гомілки - 850 г; картопля - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; сметана - 40 г; гірчиця - 15 р. Приготування
Замаринуйте гомілки в гірчиці на 15 хвилин. Покладіть в рукав разом з картоплею і цибулею. Додайте сметану і затягніть рукав. Запікайте курячі стегенця з картоплею в духовці при 180 градусах 45 хвилин. Ніжки з картоплею в фользі
Курячі ніжки в фользі з картоплею - ще один варіант корисного і ситного страви, де можна запекти і гаряче, і гарнір в одному пакеті. При цьому не варто хвилюватися про якість їжі. Фольга герметична, чудово утримує вологу і рівномірно розподіляє температуру по поверхні, а від того, картопля і стегенця вийдуть соковитими, рум'яними і пропеченными.
Інгредієнти:
стегенця - 4 шт.; картопля - 7 шт.; цибуля - 2 шт.; зубок часнику - 4 шт.; петрушка - 20 г; приправа універсальна - 20 р. Приготування
Розріжте стегенця навпіл і нафаршируйте зубками часнику і приправою. Картопля очистіть і наріжте кубиками, а цибулю - кільцями. Викладіть на фольгу овочі і стегенця шарами. Полийте маслом, накрийте фольгою. Випікайте при 200 градусах 60 хвилин. Курячі стегенця з картоплею і сиром
Запечені курячі стегенця з картоплею в духовці - блюдо, яке допоможе проявити фантазію і наповнити їжу новими соками і ароматами. Далеко ходити не треба - в будинку завжди знайдеться сир. Він є ідеальним компонентом для того, щоб блюдо придбало ніжність і солонувату скоринку, а все, що необхідно зробити - просто натерти його на тертці і запекти під фольгою.
Інгредієнти:
стегенця - 4 шт.; сир - 150 г; картопля - 8 шт.; цибуля - 2 шт.; прованські трави - 20 р. Приготування
Наріжте стегенця порційно. Приправити олією і спеціями і викладіть на деко разом з овочами. Посипте сиром і запікайте під фольгою 45 хвилин при 200 градусах. Картопля по-французьки з курячими ніжками
Курячі стегенця з картоплею в духовці - рецепт, який стане основою для приготування
різних страв. Не стало винятком і «м'ясо по-французьки» , де свинину замінили на більш ніжну і соковиту курятину, від чого страва виграло і фінансово, і за смаком. Рецепт не зазнав змін. Компоненти так само укладають шарами (м'ясо, цибуля, картопля) і запікають під сиром.
Інгредієнти:
гомілки - 800 г; картопля - 600 г; морква - 1 шт.; цибуля - 3 шт.; майонез - 400 г; сир - 250 р. Приготування
Замаринуйте м'ясо птиці у 80 г майонезу на 2 години. Картоплю наріжте слайсами, а цибулю - кільцями. Укладіть компоненти шарами, змащуючи кожен майонезом: гомілки, цибуля, картопля. Готуйте курячі стегенця з картоплею і сиром в духовці під сиром 45 хвилин при 180 градусах. Курячі ніжки в горщику з картоплею
Саме апетитне печеня з курячими ніжками і картоплею виходить у горщиках. У цій кухонного начиння навіть прості компоненти завжди набувають особливий смак і колорит. Потомившись в глиняному посуді разом з овочевою заправкою, вони набувають ніжність, соковитість, благородний смак, апетитний вигляд і радують гостей порційній подачею.
Інгредієнти:
гомілки - 2 шт.; картопля - 6 шт.; перець - 1 шт.; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; окріп - 280 мл; зубок часнику - 4 шт.; зелень - 40 г; приправа для картоплі - 10 р. Приготування
Замаринуйте гомілки в спеціях. Обсмажте перець, цибулю, часник і моркву. Картоплю наріжте кубиками. Розкладіть компоненти по горщикам. Налийте в кожен горщик по 70 мл окропу, накрийте кришкою і запікайте в духовці 60 хвилин при 180 градусах. Курячі стегенця з картоплею в кефірі
Бажаючі зробити рецепт курячих ніжок з картоплею більш дієтичним можуть замаринувати м'ясо в кефірі. Такий маринад розм'якшить жорсткі волокна ніжок і допоможе їм потрапити на стіл смачними і корисними, адже м'ясо і картопля запікається без жиру в маринаді з кефіру, який вбирається, не залишаючи жодного сліду.
Інгредієнти:
ніжки - 12 кг; картопля - 800 г; кефір - 700 мл; цибуля - 2 шт.; зубок часнику - 6 шт.; зелень - 40 р. Приготування
Порційні шматочки ніжок замаринуйте в кефірі з цибулею, часником і зеленню на годину. Запікайте в кефирном маринаді разом з картоплею при 200 градусах годину. Курячі стегенця з картоплею і грибами
Урізноманітнити приготування курячих ніжок у духовці з картоплею можна за допомогою грибів. Тим більше, що таке тріо давно визнано класичним і завжди є безпрограшним варіантом ситного обіду. Щоб гриби привнесли хрусткость і максимально розкрили аромат, краще підрум'янити їх на сковороді, навіть якщо мова йде про печерицях.
Інгредієнти:
ніжки - 900 г; картопля - 6 шт.; цибуля - 1 шт.; печериці - 200 г; олія - 60 мл; приправа для картоплі - 10 р. Приготування
Підрум'яньте гриби разом з цибулею. Натріть картоплю і ніжки спеціями. Покладіть на деко всі компоненти під фольгою і випікайте 45 хвилин при 190 градусах. Стегенця з картоплею та квасолею в духовці
Навіть запечені ніжки з картоплею, при правильних доповнення, можуть стати чудовим підмогою в дні дієт. Замість масла в рецептах можна використовувати низькокалорійний томатний соус, а для користі і поживності - додати зелену квасолю. Тим більше, що остання розширює смакові кордону страви і надає можливість вибору.
Інгредієнти:
стегенця - 3 шт.; картопля - 8 шт.; зелена квасоля - 250 г; вода - 300 мл; томатна паста - 60 г; зубок часнику - 5 шт. Приготування
Замаринуйте стегенця в олії і часнику на 30 хвилин. Прогрійте воду і томатну пасту. Залийте часточки картоплі, стегенця і зелену квасолю соусом під фольгою і випікайте при 200 градусах 50 хвилин.