» » Курячі стегенця з картоплею в духовці

Курячі стегенця з картоплею в духовці

Курячі стегенця з картоплею в духовці
Дане блюдо відмінно підходить, коли треба смачно і ситно нагодувати сім'ю. Зараз ми розповімо, як запекти курячі стегенця з картоплею в духовці.

Рецепт курячих ніжок з картоплею в духовці


Інгредієнти:

  • гомілки курячі – 6 шт.;

  • картопля – 6 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • велика морква – 1 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • лимонний сік – 15 мл;

  • соняшникова олія без запаху – 40 мл;

  • приправа для курки;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування
    Картоплю добре миємо і, не очищаючи, ріжемо навпіл. Очищену цибулю ділимо на 4 частини, зубчики часнику – навпіл. Морква також чистимо і ріжемо скибочками. Курячі гомілки посипаємо приправою для курки. У форму викладаємо овочі, солимо, перчимо, зверху кладемо курячі ніжки. З'єднуємо лимонний сік з рослинним маслом. Отриманою сумішшю поливаємо наші продукти і ставимо запікати в добре нагріту духовку. Приблизно через 40 хвилин блюдо буде готове до подачі.

    Курячі стегенця з картоплею в рукаві


    Інгредієнти:

  • ніжки курячі – 8 шт;

  • часник – 4 зубчики;

  • картопля – 1 кг;

  • перець;

  • сіль;

  • рослинна олія – 50 мл


  • Приготування
    Гомілки курячі миємо, обсушуємо і поміщаємо в глибоку ємність. Вливаємо олію, кладемо дрібненько порізаний часник, перчимо і солимо. Картоплю чистимо, нарізаємо брусочками і також підсолюємо. Закладаємо картоплю в рукав для запікання, а зверху розміщуємо курячі гомілки. Краю рукава скріплюємо. Запікаємо нашу страву в помірно нагрітій духовці приблизно годину. Якщо хочеться отримати рум'яну скоринку, за 20 хвилин до закінчення процесу приготування рукав розрізаємо.

    Курячі ніжки, запечені з картоплею


    Інгредієнти:

  • гомілки курячі – 6 шт.;

  • картопля – 1 кг;

  • сметана – 250 г;

  • часник – 2 зубчики;

  • сир – 300 г;

  • сіль;

  • спеції.


  • Приготування
    Курячі гомілки солимо, приправляємо улюбленими спеціями, додаємо сметану і подрібнений часничок. Перемішуємо і на 30 хвилин залишаємо. Очищену картоплю ріжемо тоненькими скибочками. Також підсолюємо їх і поміщаємо в форму. Зверху розміщуємо курячі ніжки. Форму накриваємо фольгою й запікаємо 50 хвилин при 180 градусах. Потім форму дістаємо, знімаємо фольгу, посипаємо все тертим сирком і запікаємо, поки верх не зарум'яниться.

    Приготування курячих ніжок з картоплею в духовці


    Інгредієнти:

  • ніжки курячі – 12 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • картопля – 15 кг;

  • каррі – щіпка;

  • соус соєвий – 30 мл;

  • майонез – 50 г;

  • зіра – щіпка;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Змішуємо майонез, спеції і соєвий соус. Отриманим соусом заливаємо гомілки. Залишаємо їх мінімум години на 2 а ще краще – на ніч. Цибулю нарізаємо кубиками і пасеруємо до рум'яності. Картоплю чистимо і ріжемо тоненькими кільцями. Опускаємо її в окріп і проварюємо хвилинки 2. Потім воду зливаємо, а картоплю викладаємо у форму для запікання. Солимо, перчимо і збризкуємо рослинним маслом. Зверху розміщуємо цибулю, а на нього – нарізані кружечками помідори. Робимо сіточку з майонезу і кладемо курячі ніжки. Вливаємо приблизно 30 мл води і запікаємо в добре нагрітій духовці близько 40 хвилин.

    Запікання курячих ніжок у духовці з картоплею


    Інгредієнти:

  • гомілки курячі – 9 шт.;

  • майонез – 100 г;

  • зубчики часнику – 3 шт.;
  • Курячі стегенця з картоплею в духовці

  • картопля – 1 кг;

  • сіль;

  • перець.


  • Приготування
    Вимиті курячі гомілки натираємо солимо і перчимо. Майонез змішати з подрібненим часником. Отриманим соусом обмазуємо ніжки і кладемо їх на 20 хвилин. Очищену картоплю ріжемо на 4 частини. Також солимо, перчимо і обмазуємо залишилися майонезом з часником. Кладемо картоплю на деко і зверху розміщуємо гомілки. В помірно нагрітій духовці запікаємо близько 50 хвилин. Всім приємного апетиту!
    Додав: admin | 8-11-2015, 15:04
    Переглядів: 1185