Дане блюдо відмінно підходить, коли треба смачно і ситно нагодувати сім'ю. Зараз ми розповімо, як запекти курячі стегенця з картоплею в духовці.
Рецепт курячих ніжок з картоплею в духовці
Інгредієнти: гомілки курячі – 6 шт.; картопля – 6 шт.; цибуля – 1 шт.; велика морква – 1 шт.; часник – 2 зубчики; лимонний сік – 15 мл; соняшникова олія без запаху – 40 мл; приправа для курки; перець; сіль. Приготування Картоплю добре миємо і, не очищаючи, ріжемо навпіл. Очищену цибулю ділимо на 4 частини, зубчики часнику – навпіл. Морква також чистимо і ріжемо скибочками. Курячі гомілки посипаємо приправою для курки. У форму викладаємо овочі, солимо, перчимо, зверху кладемо курячі ніжки. З'єднуємо лимонний сік з рослинним маслом. Отриманою сумішшю поливаємо наші продукти і ставимо запікати в добре нагріту духовку. Приблизно через 40 хвилин блюдо буде готове до подачі.
Курячі стегенця з картоплею в рукаві
Інгредієнти: ніжки курячі – 8 шт; часник – 4 зубчики; картопля – 1 кг; перець; сіль; рослинна олія – 50 мл Приготування Гомілки курячі миємо, обсушуємо і поміщаємо в глибоку ємність. Вливаємо олію, кладемо дрібненько порізаний часник, перчимо і солимо. Картоплю чистимо, нарізаємо брусочками і також підсолюємо. Закладаємо картоплю в рукав для запікання, а зверху розміщуємо курячі гомілки. Краю рукава скріплюємо. Запікаємо нашу страву в помірно нагрітій духовці приблизно годину. Якщо хочеться отримати рум'яну скоринку, за 20 хвилин до закінчення процесу приготування рукав розрізаємо.
Курячі ніжки, запечені з картоплею
Інгредієнти: гомілки курячі – 6 шт.; картопля – 1 кг; сметана – 250 г; часник – 2 зубчики; сир – 300 г; сіль; спеції. Приготування Курячі гомілки солимо, приправляємо улюбленими спеціями, додаємо сметану і подрібнений часничок. Перемішуємо і на 30 хвилин залишаємо. Очищену картоплю ріжемо тоненькими скибочками. Також підсолюємо їх і поміщаємо в форму. Зверху розміщуємо курячі ніжки. Форму накриваємо фольгою й запікаємо 50 хвилин при 180 градусах. Потім форму дістаємо, знімаємо фольгу, посипаємо все тертим сирком і запікаємо, поки верх не зарум'яниться.
Приготування курячих ніжок з картоплею в духовці
Інгредієнти: ніжки курячі – 12 шт.; помідори – 2 шт.; цибуля – 2 шт.; картопля – 15 кг; каррі – щіпка; соус соєвий – 30 мл; майонез – 50 г; зіра – щіпка; сіль; перець. Приготування Змішуємо майонез, спеції і соєвий соус. Отриманим соусом заливаємо гомілки. Залишаємо їх мінімум години на 2 а ще краще – на ніч. Цибулю нарізаємо кубиками і пасеруємо до рум'яності. Картоплю чистимо і ріжемо тоненькими кільцями. Опускаємо її в окріп і проварюємо хвилинки 2. Потім воду зливаємо, а картоплю викладаємо у форму для запікання. Солимо, перчимо і збризкуємо рослинним маслом. Зверху розміщуємо цибулю, а на нього – нарізані кружечками помідори. Робимо сіточку з майонезу і кладемо курячі ніжки. Вливаємо приблизно 30 мл води і запікаємо в добре нагрітій духовці близько 40 хвилин.
Запікання курячих ніжок у духовці з картоплею
Інгредієнти: гомілки курячі – 9 шт.; майонез – 100 г; зубчики часнику – 3 шт.; картопля – 1 кг; сіль; перець. Приготування Вимиті курячі гомілки натираємо солимо і перчимо. Майонез змішати з подрібненим часником. Отриманим соусом обмазуємо ніжки і кладемо їх на 20 хвилин. Очищену картоплю ріжемо на 4 частини. Також солимо, перчимо і обмазуємо залишилися майонезом з часником. Кладемо картоплю на деко і зверху розміщуємо гомілки. В помірно нагрітій духовці запікаємо близько 50 хвилин. Всім приємного апетиту!