» » Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта
Уміло приготовані пісні святкові страви дозволять гідно відзначити урочисту подію навіть в період дотримання Великого посту. Холодні закуски або гарячі кулінарні композиції повинні бути не тільки смачними, але і ефектно поданими в красивою посуді з вишуканим декором.

Що приготувати на пісний святковий стіл?


Зовсім не обов'язково, щоб пісний святковий стіл ломився від великої кількості представлених страв, але помірне різноманітність закусок все ж вітається.

  • Будь-яке свято немислиме без канапе, тарталеток або міні-бутербродів. Як доповнення до скибочкам підсмаженого в тостері хліба використовують сир тофу, оливки, скибочки свіжих або запечених овочів, мариновані або смажені гриби, овочева або грибна ікра.

  • Завжди актуальні пісні закуски для свята, приготовлені у вигляді салатів. У складі можуть бути свіжі, або варені овочі, фрукти, гриби.

  • Для подачі на гаряче можна запекти овочі в духовці, приготувати плов.

  • Ідеальною кульмінацією торжества буде святковий пісний торт.


  • Пісні канапе на святковий стіл

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Пісна їжа на святковий стіл має бути смачно приготована і ефектно подана. Кращим прикрасою застілля стануть канапе з дозволених продуктів. Для оформлення закуски знадобляться зубочистки або шпажки, на які нанизують нарізані овочі або фрукти. Цілком використовують квасолю, оливки, невеликі гриби.
    Інгредієнти:

  • хліб – 200 г;

  • сир тофу – 100 г;

  • маслини – 100 г;

  • огірок – 1 шт.;

  • квасоля – 15 ст. ложки;

  • часник – 1 зубок;

  • сіль перець, олія.


  • Приготування

  • Хліб підсмажують в тостері, натирають часником, збризкують маслом, розрізають на кубики по 2 див.

  • Шинкують огірок, тофу.

  • Нанизують на шпажки хліб, потім сир, оливку або квасолю і скибочку огірка.

  • Подають канапе, як і всі пісні закуски на святковий стіл, поклавши на блюді з салатними листям.


  • Пісні тарталетки на святковий стіл


    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Не менш актуальні пісні закуски для свята, оформлені у вигляді тарталеток, які повинні бути приготовані з пісного тесту. Їх можна спекти власноруч або придбати готові. Наповненням може бути асорті зі свіжих або запечених овочів, фруктів, гриби або будь-яка рослинна паста.
    Інгредієнти:

  • тарталетки – 10 шт.;

  • кабачок – 1 шт.;

  • болгарський перець – 2 шт.;

  • в'ялені томати – 3 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • листя салату – 1 пучок;

  • тофу – 150 г;

  • сіль, перець, олія, зелень.


  • Приготування

  • Шинкують кабачки, перець, збризкують маслом і запікають у духовці 15 хвилин.

  • Нарізують овочі кубиками, змішують з томатами і часником, укладають в тарталетки з листям салату і тофу.

  • Як і всі смачні пісні святкові страви декорують тарталетки зеленню.


  • Пісний святковий салат з грибами

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Смачні пісні салати на святковий стіл готують з овочами або грибами. Останні використовують в свіжому, замороженому або маринованому вигляді, а в окремих випадках поєднують і ті і інші, доповнюючи продукт відвареною картоплею, цибулею та іншими овочами. Заправкою в даному випадку буде пісний майонез.
    Інгредієнти:

  • гриби мариновані – 150 г;

  • гриби свіжі – 150 г;

  • картопля – 250 г;

  • морква – 150 г;

  • цибуля – 50 р;

  • цибуля зелена і кріп – по 05 пучка;

  • майонез, сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Відварюють і перетирають картоплю, моркву.

  • Гриби обсмажують з цибулею, нарізають зелений лук і кріп.

  • Укладають шарами грибну піджарку, картопля, зелений лук, морква, ще раз смажені гриби і картоплю.

  • Кожен шар змазують майонезом, обсипають поверхню салату кропом, а зверху розкладають мариновані гриби.


  • Смачний пісний суп до свята

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Підбираючи смачні пісні страви на святковий стіл, не варто обходити стороною версії всіляких супів. Гості будуть не проти покуштувати гаряче з грибів, зварене у вигляді ніжного пюре. Замість печериць по можливості використовують лісові гриби, які попередньо відварюють до готовності.
    Інгредієнти:

  • шампіньйони – 05 кг;

  • картопля – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • чебрець, материнка, орегано;

  • сіль, перець, олія, зелень.


  • Приготування

  • Відварюють картоплю.

  • Додають обсмажені гриби і цибулю з морквою.

  • Приправляють суп, пюрируют блендером, подають, прикрасивши зеленню і скибочками смажених грибів.


  • Пісне гаряче блюдо на свято

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Приготовлені гарячі пісні страви на святковий стіл повинні радувати прекрасним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. В ці рамки вписується плов з овочами, серед яких традиційно цибулю з морквою і болгарський солодкий перець різних кольорів. Замість квасолі можна взяти зелений горошок або кукурудзу.
    Інгредієнти:

  • рис – 1 склянка;

  • вода – 1 склянка;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • червоний і жовтий перець – по 05 шт.;

  • квасоля стручкова – 1 жменя;

  • сіль, олію, спеції для плову.


  • Приготування



  • На маслі обсмажують цибулю і моркву.

  • Додають інші овочі, спеції, готують 5 хвилин.

  • Всипаємо рис, вливають воду і варять страву до вбирання вологи.

  • Подають подібні пісні святкові страви в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.


  • Святкове пісне страву в духовці

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Особливо шановані їдцями пісні гарячі страви на святковий стіл , приготовлені в духовці. Можна просто підрум'янити скибочки картоплі, приправивши їх спеціями, маслом і часником, запекти інші овочі окремо або зробити чудовий апетитний рататуй, який, безумовно, вразить гостей.
    Інгредієнти:

  • баклажани – 2 шт.;

  • болгарський перець – 3 шт.;

  • кабачок і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 5 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • оцет – 2 ст. ложки;

  • сушені трави, сіль, перець, лавр, петрушка.


  • Приготування

  • Обсмажують цибулю і часник 2 хвилини.

  • Додають 2 нарізаних помідори, трави, лавр, тушкують 10 хвилин.

  • Закладають нарізані кубиками перець, приправляють, тушкують 10 хвилин, додають петрушку.

  • Шинкують кружальцями баклажани, кабачки і помідори, укладають у форму шарами, чергуючи з піджаркою з перцю.

  • Готують рататуй 2 години при 130 градусах, при подачі збризкують сумішшю з масла і оцту.


  • Лаваш з пісною начинкою на святковий стіл

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Вражають різноманітністю пісні святкові закусочні страви з лаваша . Начинкою може бути будь-овочеве асорті, яке доречно доповнити пісним майонезом або перетертим сиром тофу. Після формування рулетів дають просочитися або додатково прогрівають у духовці при 200 градусах 10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • лаваш – 2 шт.;

  • картопля – 4 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • гриби – 400 р;

  • корнішони – 2 шт.;

  • сіль, перець, зелень, рослинна олія.


  • Приготування

  • Картоплю відварюють, розтирають в пюре, додають корнішони і зелень.

  • Гриби обсмажують.

  • Пасерують цибулю, половину додають до картоплі, що залишився в гриби.

  • Лаваш змащують картопляною масою, зверху розкладають гриби.

  • Згортають вироби рулетом, запікають в духовці.

  • Подається подібна пісна святкова їжа в гарячому або охолодженому вигляді.


  • Пісне святкове блюдо з картоплі

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Як правило, пісні гарніри на святковий стіл готують з картоплі. Овоч відварюють і подають з соусами скибочками або у вигляді пюре, запікають у духовці цілком або часточками з травами і спеціями, а за бажанням смажать у фритюрі, попередньо нарізавши соломкою. Вражають і оригінальні версії тушкованих коренеплодів.
    Інгредієнти:

  • картопля – 2 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • цукор – 05 ч. ложки;

  • сіль, перець, олія, зелень.


  • Приготування

  • Чистять, нарізають картоплю, заливають водою до покриття і варять до готовності.

  • Часник подрібнюють, обсмажують на олії хвилину, додавши цукор, викладають до картоплі, слив половину відвару, тушкують під кришкою 10 хвилин.

  • Додають обсмажену цибулю, зелень і тушкують ще 5 хвилин.


  • Пісний святковий торт

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Піст – не привід відмовлятися від приготування урочистого торта. Часто пісні святкові десертні страви не поступаються виробам з участю скоромних продуктів і разом з тим виходять менш калорійними. Чайну заварку в рецепті допускається замінювати соком або компотом, а коричневий цукор звичайним.
    Інгредієнти:

  • борошно – 2 склянки;

  • коричневий цукор і горіхи – 05 склянки;

  • чай чорний – 1 склянка;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • мед – 1 ст. ложка;

  • сіль – щіпка;

  • сода – 1 ч. ложка;

  • банани – 2 шт.;

  • апельсини – 3 шт.


  • Приготування

  • Змішують половину банана з цукром, медом, маслом, теплою заваркою і склянкою борошна.

  • Борошно з'єднують із сіллю і содою, додають в тісто.

  • Випікають при 180 градусах бісквіт 40 хвилин, охолоджують, розрізають.

  • Очищають апельсини, закладають в чашу блендера разом з бананами і цедрою одного цитруса, подрібнюють.

  • Промащують кремом коржі, дають просочитися.

  • Подають пісний торт на свято, прикрасивши за смаком.


  • Пісний святковий пиріг

    Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта

    Пісна святкова випічка відрізняється від повсякденної вишуканістю подачі. По суті приготувати пиріг можна з будь-яким наповненням, яке є максимально очікуваним серед їдців і гармонійно впишеться в загальну палітру урочистого меню. Далі представлений варіант з грибами, який можна підкоригувати за смаком.
    Інгредієнти:

  • борошно – 400 г;

  • вода – 240 мл;

  • олія оливкова – 2 ст. ложки;

  • цукор і сіль – по 1 ч. ложці;

  • дріжджі – 20 г;

  • гриби – 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • зелену цибулю і зелень – по 1 пучку;

  • часник – 3 зубки;

  • олія рослинна, паприка, сіль, перець, чебрець.


  • Приготування

  • З теплої води, дріжджів, цукру, солі, оливкової олії і борошна замішують тісто, залишають на 2 години.

  • Розкочують основу і розподіляють на деку.

  • Гриби обсмажують з цибулею, додавши часник, приправи, зелений лук і зелень.

  • Викладають начинку на тісто.

  • Печуть пиріг до рум'янцю в прогрітій до 180 градусів духовці.
  • Додав: admin | 27-03-2018, 18:58
    Переглядів: 114