Пісні святкові страви - смачні рецепти салатів, гарячого, закусок і торта
Уміло приготовані пісні святкові страви дозволять гідно відзначити урочисту подію навіть в період дотримання Великого посту. Холодні закуски або гарячі кулінарні композиції повинні бути не тільки смачними, але і ефектно поданими в красивою посуді з вишуканим декором.
Зовсім не обов'язково, щоб пісний святковий стіл ломився від великої кількості представлених страв, але помірне різноманітність закусок все ж вітається.
Будь-яке свято немислиме без канапе, тарталеток або міні-бутербродів. Як доповнення до скибочкам підсмаженого в тостері хліба використовують сир тофу, оливки, скибочки свіжих або запечених овочів, мариновані або смажені гриби, овочева або грибна ікра.
Завжди актуальні пісні закуски для свята, приготовлені у вигляді салатів. У складі можуть бути свіжі, або варені овочі, фрукти, гриби.
Для подачі на гаряче можна запекти овочі в духовці, приготувати плов.
Ідеальною кульмінацією торжества буде святковий пісний торт.
Пісна їжа на святковий стіл має бути смачно приготована і ефектно подана. Кращим прикрасою застілля стануть канапе з дозволених продуктів. Для оформлення закуски знадобляться зубочистки або шпажки, на які нанизують нарізані овочі або фрукти. Цілком використовують квасолю, оливки, невеликі гриби.
Інгредієнти:
хліб – 200 г;
сир тофу – 100 г;
маслини – 100 г;
огірок – 1 шт.;
квасоля – 15 ст. ложки;
часник – 1 зубок;
сіль перець, олія.
Приготування
Хліб підсмажують в тостері, натирають часником, збризкують маслом, розрізають на кубики по 2 див.
Шинкують огірок, тофу.
Нанизують на шпажки хліб, потім сир, оливку або квасолю і скибочку огірка.
Подають канапе, як і всі пісні закуски на святковий стіл, поклавши на блюді з салатними листям.
Не менш актуальні пісні закуски для свята, оформлені у вигляді тарталеток, які повинні бути приготовані з пісного тесту. Їх можна спекти власноруч або придбати готові. Наповненням може бути асорті зі свіжих або запечених овочів, фруктів, гриби або будь-яка рослинна паста.
Інгредієнти:
тарталетки – 10 шт.;
кабачок – 1 шт.;
болгарський перець – 2 шт.;
в'ялені томати – 3 шт.;
часник – 2 зубки;
листя салату – 1 пучок;
тофу – 150 г;
сіль, перець, олія, зелень.
Приготування
Шинкують кабачки, перець, збризкують маслом і запікають у духовці 15 хвилин.
Нарізують овочі кубиками, змішують з томатами і часником, укладають в тарталетки з листям салату і тофу.
Як і всі смачні пісні святкові страви декорують тарталетки зеленню.
Смачні пісні салати на святковий стіл готують з овочами або грибами. Останні використовують в свіжому, замороженому або маринованому вигляді, а в окремих випадках поєднують і ті і інші, доповнюючи продукт відвареною картоплею, цибулею та іншими овочами. Заправкою в даному випадку буде пісний майонез.
Інгредієнти:
гриби мариновані – 150 г;
гриби свіжі – 150 г;
картопля – 250 г;
морква – 150 г;
цибуля – 50 р;
цибуля зелена і кріп – по 05 пучка;
майонез, сіль, перець, олія.
Приготування
Відварюють і перетирають картоплю, моркву.
Гриби обсмажують з цибулею, нарізають зелений лук і кріп.
Укладають шарами грибну піджарку, картопля, зелений лук, морква, ще раз смажені гриби і картоплю.
Кожен шар змазують майонезом, обсипають поверхню салату кропом, а зверху розкладають мариновані гриби.
Підбираючи смачні пісні страви на святковий стіл, не варто обходити стороною версії всіляких супів. Гості будуть не проти покуштувати гаряче з грибів, зварене у вигляді ніжного пюре. Замість печериць по можливості використовують лісові гриби, які попередньо відварюють до готовності.
Інгредієнти:
шампіньйони – 05 кг;
картопля – 1 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
чебрець, материнка, орегано;
сіль, перець, олія, зелень.
Приготування
Відварюють картоплю.
Додають обсмажені гриби і цибулю з морквою.
Приправляють суп, пюрируют блендером, подають, прикрасивши зеленню і скибочками смажених грибів.
Приготовлені гарячі пісні страви на святковий стіл повинні радувати прекрасним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. В ці рамки вписується плов з овочами, серед яких традиційно цибулю з морквою і болгарський солодкий перець різних кольорів. Замість квасолі можна взяти зелений горошок або кукурудзу.
Інгредієнти:
рис – 1 склянка;
вода – 1 склянка;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
червоний і жовтий перець – по 05 шт.;
квасоля стручкова – 1 жменя;
сіль, олію, спеції для плову.
Приготування
На маслі обсмажують цибулю і моркву.
Додають інші овочі, спеції, готують 5 хвилин.
Всипаємо рис, вливають воду і варять страву до вбирання вологи.
Подають подібні пісні святкові страви в гарячому вигляді, прикрасивши зеленню.
Особливо шановані їдцями пісні гарячі страви на святковий стіл , приготовлені в духовці. Можна просто підрум'янити скибочки картоплі, приправивши їх спеціями, маслом і часником, запекти інші овочі окремо або зробити чудовий апетитний рататуй, який, безумовно, вразить гостей.
Інгредієнти:
баклажани – 2 шт.;
болгарський перець – 3 шт.;
кабачок і цибулю – по 1 шт.;
помідори – 5 шт.;
часник – 2 зубки;
олія оливкова – 100 мл;
оцет – 2 ст. ложки;
сушені трави, сіль, перець, лавр, петрушка.
Приготування
Обсмажують цибулю і часник 2 хвилини.
Додають 2 нарізаних помідори, трави, лавр, тушкують 10 хвилин.
Закладають нарізані кубиками перець, приправляють, тушкують 10 хвилин, додають петрушку.
Шинкують кружальцями баклажани, кабачки і помідори, укладають у форму шарами, чергуючи з піджаркою з перцю.
Готують рататуй 2 години при 130 градусах, при подачі збризкують сумішшю з масла і оцту.
Вражають різноманітністю пісні святкові закусочні страви з лаваша . Начинкою може бути будь-овочеве асорті, яке доречно доповнити пісним майонезом або перетертим сиром тофу. Після формування рулетів дають просочитися або додатково прогрівають у духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Інгредієнти:
лаваш – 2 шт.;
картопля – 4 шт.;
цибуля – 2 шт.;
гриби – 400 р;
корнішони – 2 шт.;
сіль, перець, зелень, рослинна олія.
Приготування
Картоплю відварюють, розтирають в пюре, додають корнішони і зелень.
Гриби обсмажують.
Пасерують цибулю, половину додають до картоплі, що залишився в гриби.
Лаваш змащують картопляною масою, зверху розкладають гриби.
Згортають вироби рулетом, запікають в духовці.
Подається подібна пісна святкова їжа в гарячому або охолодженому вигляді.
Як правило, пісні гарніри на святковий стіл готують з картоплі. Овоч відварюють і подають з соусами скибочками або у вигляді пюре, запікають у духовці цілком або часточками з травами і спеціями, а за бажанням смажать у фритюрі, попередньо нарізавши соломкою. Вражають і оригінальні версії тушкованих коренеплодів.
Інгредієнти:
картопля – 2 кг;
цибуля – 2 шт.;
часник – 2 зубки;
цукор – 05 ч. ложки;
сіль, перець, олія, зелень.
Приготування
Чистять, нарізають картоплю, заливають водою до покриття і варять до готовності.
Часник подрібнюють, обсмажують на олії хвилину, додавши цукор, викладають до картоплі, слив половину відвару, тушкують під кришкою 10 хвилин.
Додають обсмажену цибулю, зелень і тушкують ще 5 хвилин.
Піст – не привід відмовлятися від приготування урочистого торта. Часто пісні святкові десертні страви не поступаються виробам з участю скоромних продуктів і разом з тим виходять менш калорійними. Чайну заварку в рецепті допускається замінювати соком або компотом, а коричневий цукор звичайним.
Інгредієнти:
борошно – 2 склянки;
коричневий цукор і горіхи – 05 склянки;
чай чорний – 1 склянка;
масло рослинне – 40 мл;
мед – 1 ст. ложка;
сіль – щіпка;
сода – 1 ч. ложка;
банани – 2 шт.;
апельсини – 3 шт.
Приготування
Змішують половину банана з цукром, медом, маслом, теплою заваркою і склянкою борошна.
Борошно з'єднують із сіллю і содою, додають в тісто.
Випікають при 180 градусах бісквіт 40 хвилин, охолоджують, розрізають.
Очищають апельсини, закладають в чашу блендера разом з бананами і цедрою одного цитруса, подрібнюють.
Промащують кремом коржі, дають просочитися.
Подають пісний торт на свято, прикрасивши за смаком.
Пісна святкова випічка відрізняється від повсякденної вишуканістю подачі. По суті приготувати пиріг можна з будь-яким наповненням, яке є максимально очікуваним серед їдців і гармонійно впишеться в загальну палітру урочистого меню. Далі представлений варіант з грибами, який можна підкоригувати за смаком.
Інгредієнти:
борошно – 400 г;
вода – 240 мл;
олія оливкова – 2 ст. ложки;
цукор і сіль – по 1 ч. ложці;
дріжджі – 20 г;
гриби – 700 г;
цибуля – 2 шт.;
зелену цибулю і зелень – по 1 пучку;
часник – 3 зубки;
олія рослинна, паприка, сіль, перець, чебрець.
Приготування
З теплої води, дріжджів, цукру, солі, оливкової олії і борошна замішують тісто, залишають на 2 години.
Розкочують основу і розподіляють на деку.
Гриби обсмажують з цибулею, додавши часник, приправи, зелений лук і зелень.
Викладають начинку на тісто.
Печуть пиріг до рум'янцю в прогрітій до 180 градусів духовці.
Що приготувати на пісний святковий стіл?
Зовсім не обов'язково, щоб пісний святковий стіл ломився від великої кількості представлених страв, але помірне різноманітність закусок все ж вітається.
Пісні канапе на святковий стіл
Пісна їжа на святковий стіл має бути смачно приготована і ефектно подана. Кращим прикрасою застілля стануть канапе з дозволених продуктів. Для оформлення закуски знадобляться зубочистки або шпажки, на які нанизують нарізані овочі або фрукти. Цілком використовують квасолю, оливки, невеликі гриби.
Інгредієнти:
Приготування
Пісні тарталетки на святковий стіл
Не менш актуальні пісні закуски для свята, оформлені у вигляді тарталеток, які повинні бути приготовані з пісного тесту. Їх можна спекти власноруч або придбати готові. Наповненням може бути асорті зі свіжих або запечених овочів, фруктів, гриби або будь-яка рослинна паста.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний святковий салат з грибами
Смачні пісні салати на святковий стіл готують з овочами або грибами. Останні використовують в свіжому, замороженому або маринованому вигляді, а в окремих випадках поєднують і ті і інші, доповнюючи продукт відвареною картоплею, цибулею та іншими овочами. Заправкою в даному випадку буде пісний майонез.
Інгредієнти:
Приготування
Смачний пісний суп до свята
Підбираючи смачні пісні страви на святковий стіл, не варто обходити стороною версії всіляких супів. Гості будуть не проти покуштувати гаряче з грибів, зварене у вигляді ніжного пюре. Замість печериць по можливості використовують лісові гриби, які попередньо відварюють до готовності.
Інгредієнти:
Приготування
Пісне гаряче блюдо на свято
Приготовлені гарячі пісні страви на святковий стіл повинні радувати прекрасним смаком і яскравим зовнішнім виглядом. В ці рамки вписується плов з овочами, серед яких традиційно цибулю з морквою і болгарський солодкий перець різних кольорів. Замість квасолі можна взяти зелений горошок або кукурудзу.
Інгредієнти:
Приготування
Святкове пісне страву в духовці
Особливо шановані їдцями пісні гарячі страви на святковий стіл , приготовлені в духовці. Можна просто підрум'янити скибочки картоплі, приправивши їх спеціями, маслом і часником, запекти інші овочі окремо або зробити чудовий апетитний рататуй, який, безумовно, вразить гостей.
Інгредієнти:
Приготування
Лаваш з пісною начинкою на святковий стіл
Вражають різноманітністю пісні святкові закусочні страви з лаваша . Начинкою може бути будь-овочеве асорті, яке доречно доповнити пісним майонезом або перетертим сиром тофу. Після формування рулетів дають просочитися або додатково прогрівають у духовці при 200 градусах 10 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Пісне святкове блюдо з картоплі
Як правило, пісні гарніри на святковий стіл готують з картоплі. Овоч відварюють і подають з соусами скибочками або у вигляді пюре, запікають у духовці цілком або часточками з травами і спеціями, а за бажанням смажать у фритюрі, попередньо нарізавши соломкою. Вражають і оригінальні версії тушкованих коренеплодів.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний святковий торт
Піст – не привід відмовлятися від приготування урочистого торта. Часто пісні святкові десертні страви не поступаються виробам з участю скоромних продуктів і разом з тим виходять менш калорійними. Чайну заварку в рецепті допускається замінювати соком або компотом, а коричневий цукор звичайним.
Інгредієнти:
Приготування
Пісний святковий пиріг
Пісна святкова випічка відрізняється від повсякденної вишуканістю подачі. По суті приготувати пиріг можна з будь-яким наповненням, яке є максимально очікуваним серед їдців і гармонійно впишеться в загальну палітру урочистого меню. Далі представлений варіант з грибами, який можна підкоригувати за смаком.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісні страви швидко і смачно - рецепти простого пирога, дріжджових млинців, випічки до чаю та інших страв
Приготувати пісні страви швидко і смачно, рецепти не потрібні, все вийде з першого разу у кожного кухаря. Освоївши прості технології, вдасться
Пісний сніданок на швидку руку - рецепти каші, бутербродів, запіканки і салату
Вміло приготований пісний сніданок не поступається класичної трапези з участю скоромних продуктів. При цьому важливо зробити страви для ранкового
Пісна вечеря на швидку руку - рецепти котлет з кальмарів, горохового пюре і легкого салату
Пісна вечеря – це зовсім не щось прісне і несмачне. Зрази, паста з волоськими горіхами, плов, тушкована картопля – ситні і апетитні страви, які
Пісні котлети з гречки з грибами, картоплею, капустою - рецепти з каші і пластівців
Пісні котлети з гречки дозволять якісно урізноманітнити меню під час Великого Посту або стануть частим гостем в раціоні вегетаріанців і прихильників
Пісні страви - рецепти на кожен день щів, супу з квасолею, печива на швидку руку і котлет
Щоб приготувати пісні страви, рецепти на кожен день і для свят допоможуть з правитися із завданням без клопоту. Знаючи секрети отримання чудових і
Страви без м'яса - рецепт горохового супу, салату, борщу, плову і підливи
Страви без м'яса затребувані під час посту, включаються в раціоні вегетаріанців або застосовуються в дієтичному меню, де потрібно знизити