Запечена картопля з сиром в духовці – універсальне блюдо, яке буде із захопленням прийнято їдцями за будь-яким столом і в будні, і в свята. Доповнюючи базовий компонент іншими овочами, м'ясом, ковбасними виробами або грибами, вдасться отримати ситне, живильне шалено смачне самостійне страву.
Як приготувати картоплю з сиром в духовці?
Картопля, запечена з сиром, найчастіше готується з сирих, нарізаних бульб, які попередньо збризкують маслом і приправляють за смаком.
При доповненні картопляної бази м'ясними продуктами або овочами, компоненти укладають у форму шарами, або попередньо перемішавши в загальній ємності. Щоб картопляна нарізка добре пропеклась, форму затягують фольгою або прикривають кришкою, яку знімають через 30 хвилин запікання. Форму поміщають в добре прогріту до 180-200 градусів духовку. Сиром притрушують поверхню страви за 15 хвилин до завершення приготування, збільшивши температуру до 220-250 градусів. Запіканка з сирої картоплі
Простий рецепт запеченої картоплі з сиром в духовці не вимагає безлічі додаткових інгредієнтів. Соковитість і приємний вершковий смак додасть страві сметана, замість якої можна взяти вершки або майонез. Гармонійно доповнить палітру смаку сушений чебрець, орегано, базилік або готовий мікс італійських трав.
Інгредієнти: картопля – 1 кг; сметана – 200 г; сир – 200 г; сухі трави – 2 щіпки; масло – 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Картопля дрібно шаткують. Промивають нарізку, зливають воду, дають стекти. Додають до картоплі сіль, перець, трави, сметану, перемішують і викладають у форму. Прикривають ємність фольгою, відправляють в духовку, через 30 хвилин посипають сиром. Ще через 15-20 хвилин запечена картопля в духовці з сиром буде готова. Картопля-гармошка в духовці з сиром
Картопля гармошка, запечена в духовці з сиром, відкриває перед господинями широкі можливості для експериментів. Крім сиру блюдо можна доповнювати беконом, шинкою, ковбасою, грибами перед запіканням або присмачувати картоплини піджаркою з цибулі, овочів або м'ясних компонентів перед подачею.
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; масло вершкове – 200 г; сир – 200 г; часник сушений – 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування Картоплю миють, очищають. Кожну картоплину надрізають поперек гармошкою, не дорізуючи до кінця 5 мм. Присмачують розрізи сіллю, перцем, часником, вставляють скибочки масла, відправляють на годину в духовку. Вставляють в розрізи сир. Картопля з сиром в духовці буде готова через 15 хвилин. Картопля в духовці з сиром і майонезом
Смачної, апетитно пахучою, соковитою і рум'яної буде картопля під сиром в духовці, приготовлена з цибулею, часником і майонезом. Отримане блюдо можна подавати самостійно, доповнивши овочами, салатом або використовувати в якості ситного гарніру. Майонез переважно використовувати домашній.
Інгредієнти: картопля – 1 кг; майонез – 200 г; сир – 150 г; часник – 2 зубки; цибуля – 1 шт.; рослинне масло – 20 мл; зелень або сухі трави; сіль, перець. Приготування Картоплини обчищають, шаткують кружальцями завтовшки 5 мм, приправляють сіллю, перцем, олією, травами, перемішують, викладають шаром у форму. Зверху розкладають цибулю і тертий сир. Майонез змішують з часником, зеленню, розподіляють зверху. Запікають картопля з сиром і часником в духовці 40 хвилин при 200 градусах. Картопля з беконом і сиром в духовці
Картопля з беконом і сиром в духовці готується швидше звичайного завдяки використанню вже відварених готових картоплин. Очищати і розрізати бульби слід після повного охолодження, так скибочки збережуть форму і не розпадуться. Бекон підійде свіжий або підкопчений, його необхідно тонко нарізати.
Інгредієнти: картопля – 1 кг; бекон – 250 г; сир – 250 г; часник – 2 зубки; цибуля зелена – 1 пучок; вершкове масло – 1 ст. ложка; сіль, перець. Приготування Картоплини відварюють, охолоджують, обчищають, розрізають. Бекон подрібнюють, обсмажують на олії, додають часник. Змішують піджарку з картоплею і цибулею, викладають у форму, приправляють. Посипають страву сиром і відправляють в прогріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Картопля з м'ясом і сиром в духовці
Мясоєдов вразить смаком і насиченістю картопля з сиром і м'ясом в духовці. Можна використовувати свинину, індичку або, як в даному рецепті, курятину. Підійде філе грудки або м'якоть з ніжок, стегон, яку потрібно замаринувати з додаванням часнику, майонезу, каррі або інших приправ на свій вибір.
Інгредієнти: картопля – 2 кг; яловичина (м'якоть) – 700 г; цибуля – 2-3 шт.; сир – 250 г; часник – 3 зубки; майонез – 300 г; масло – 1 ст. ложка; сіль, перець, каррі, сухі трави. Приготування Нарізають курятину і маринують з додаванням каррі, часнику, ложки майонезу. Картоплю очищають і шаткують гуртками як можна тонше. Приправляють картопляну масу сіллю, перцем, травами і змішують з майонезом. Розташовують шарами у формі картопля, м'ясо, цибулю і знову картопля, прикривають фольгою і відправляють на 50 хвилин в духовку. Притрушують блюдо сирної стружкою. Ще через 15 хвилин курка з картоплею і сиром в духовці буде готова. Картопля з грибами і сиром в духовці
Просто готується, а виходить по-святковому смачною картопля з грибами і сиром. Грибну піджарку при бажанні можна доповнити шматочками болгарського перцю морквою або свіжими помідорами, які додадуть страві приємну гармонійну кислинку. Вершки допускається замінювати жирним домашнім молоком.
Інгредієнти: картопля – 15 кг; гриби – 500 г; цибуля – 2 шт.; сир – 150 г; часник – 2 зубки; вершки – 250 мл; сметана – 200 г; майонез – 60 г; рослинне масло – 2 ст. ложки; сіль, перець, спеції. Приготування Картоплю чистять, шаткують тонкими слайсами. Обсмажують на олії цибулю, додають гриби, смажать до випаровування вологи. Закладають сметану, спеції тушкують 3 хвилини. Укладають у форму картопля, гриби з цибулею і знову картоплю. Заливають компоненти приправленою сумішшю з вершків та майонезу, відправляють на 50 хвилин в духовку. Притрушують страву тертим сиром і запікають ще 15 хвилин. Картопля в духовці з фаршем та сиром
Картопля з фаршем у духовці під сиром просочується м'ясними соками і вдається особливо смачним. Цибулю можна перекрутити разом з фаршем або додати проміжним шаром при укладанні компонентів у форму. Замість м'ясного бульйону допускається використання овочевого відвару, просто води, молока або вершків.
Інгредієнти: картопля – 15 кг; фарш 700 г; цибуля – 2 шт.; сир – 200 г; бульйон – 400 мл; майонез – 150 г; масло – 2 ст. ложки; сіль, перець, приправи. Приготування Тонко шаткують картопля, присмачують маслом, приправами, викладають шаром у форму. Зверху викладають цибулю і фарш, посипають всі сиром і покривають майонезом. Вливають у форму бульйон, відправляють запікати при 160 градусах. Через 1-15 години картопля з фаршем та сиром у духовці буде готова. Картопля з ковбасою і сиром в духовці
Приготовлена картопля з шинкою і сиром у духовці набуває особливу насиченість і аромат. Використовувати можна будь-які ковбасні вироби, які є в наявності, нарізавши їх невеликими скибочками, як і картоплю. Блюдо максимально гармонійно поєднується зі свіжими овочами або соліннями.
Інгредієнти: картопля – 15 кг; шинка або ковбаса – 250 г; цибуля – 2 шт.; сир – 150 г; майонез і сметана – 100 г; масло – 1 ст. ложка; сіль, перець, спеції. Приготування Картопля шаткують тонкими слайсами, лук часточками, а ковбасу соломкою або кубиками. Укладають в промаслений форму, приправлену і змішану зі сметаною і майонезом картоплю, потім цибулю, ковбасу і знову картоплю. Притрушують блюдо сиром, затягують фольгою і відправляють запікати при 180 градусах. Через 50 хвилин картопля з сиром в духовці буде готова. Картопля з помідорами і сиром в духовці
Пікантну соковитість набуває картопля, запечена з сиром, якщо приготувати його з помідорами. Базовий овочевий склад блюда можна доповнити м'ясом: курячої м'якоттю, свининою, індичкою, попередньо нарізавши філе невеликими скибочками і замаринувавши з додаванням пікантних спецій і приправ.
Інгредієнти: картопля – 15 кг; помідори – 05 кг; сир – 200 г; часник – 4-5 зубків; олія – 100 мл; сіль, перець, спеції. Приготування Шинкують очищену картоплю тонкими скибочками, а помідори гуртками. Змішують масло рослинне з часником, кропом, сіллю, перцем і спеціями. Укладають у форму картоплю і помідори шарами, посипаючи кожен тертим сиром і поливаючи соусом. Відправляють страву під фольгою запікатися на 40-50 хвилин. Свинина в духовці з картоплею і сиром
Максимально поживна і ситна версія страви – картопля, запечена в духовці з сиром і свининою. М'ясне філе попередньо нарізають скибочками сантиметрової товщини, відбивають за допомогою кулінарного молотка, після чого шаткують невеликими шматками. Для більш м'якого і пікантного смаку страви нарізку переважно замаринувати.
Інгредієнти: картопля – 15 кг; свинина – 600 г; цибуля – 2 шт.; сир – 200 г; бульйон – 100 мл; масло – 1 ст. ложка; гірчиця – 1 ст. ложка; сіль, перець, приправи. Приготування Готують м'ясо, приправляють сіллю, перцем, гірчицею, дають просочитися. Картоплю і цибулю шаткують, укладають шарами у форму, уклавши проміжним шаром свинину. Вливають бульйон, запікають блюдо 40 хвилин під фольгою. Поверхню посипають сиром і повертають ємність в духовку ще на 15 хвилин. Пиріг з картоплею і сиром
Любителі смачної домашньої випічки будуть раді продегустуємо пиріг з картоплею і сиром. Спекти виріб можна з готового листкового тіста, замішаного за перевіреним рецептом дріжджового тіста або з швидкою основи, зробленій за рекомендаціями даного рецепту. Твердий сир можна замінити ковбасних плавленим.
Інгредієнти: борошно – 4 склянки; кефір – 05 л; маргарин – 200 г; сода – 1 ч. ложка; картопля – 1 кг; масло вершкове – 100 г; цибуля – 2 шт.; сир – 100 г; масло рослинне – 40 мл; сіль, перець, зелень. Приготування Відварюють картоплю, розтирають товкачем з вершковим маслом. Додають обсмажену на олії цибулю, сіль, перець, остуджують. І кефіру, соди, дрібки солі і борошна замішують тісто, з якого формують 2 пирога, наповнивши розкачані пласти начинкою і прикривши пластами поменше. Печуть пиріг 30-40 хвилин при 180 градусах.