» » Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою
Пиріг з рибою і рисом – ароматна і ситна домашня випічка, яку можна створити для подачі до вечері, на обід або в якості частування гостям. Існує маса способів урізноманітнити підсумковий смак готового виробу, зробити його незвичайним, більш вишуканим та оригінальним.

Як приготувати пиріг з рибою і рисом?


Рибний пиріг з рисом готують з дріжджового, пісочного або листкового тіста. Для начинки підійде свіже рибне філе або готові консерви.

  • Дріжджове тісто для пирога з рибою і рисом можна замішувати на молоці, кефірі або воді, додаючи до складу різну кількість здоби або обмежившись порцією олії.

  • Рис відварюють до повної готовності.

  • Рибу при необхідності звільняють від кісток, а отримане філе нарізають скибочками і трохи припускають з обсмаженою на олії цибулею.

  • Для начинки змішують рис і рибну масу, приправляють за бажанням зеленню, сухими травами і спеціями.

  • Перед випіканням поверхню пирога змащують яйцем або жовтком.


  • Рибний пиріг з рисом з дріжджового тіста

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Простий пиріг з рибою і рисом буде особливо смачним, якщо взяти для начинки філе скумбрії і попередньо замаринувати його в суміші спецій і приправ. Крім перцевої суміші гармонійно доповнить палітру мелений коріандр, чебрець, естрагон або розмарин. Незмінним супроводом риби буде лимонний сік.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 450 г;

  • молоко – 250 мл;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • маргарин – 200 г;

  • дріжджі – 25 г;

  • скумбрія – 700 г;

  • рис – 100 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • лимонний сік – 1 ст. ложка;

  • рослинне масло – 20 мл;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Розчиняють в теплому молоці дріжджі і цукор, залишають на 10 хвилин.

  • Додають маргарин, сіль, борошно, вимішують і залишають для підходу.

  • Позбавляють скумбрію від кісток, нарізають, збризкують лимонним соком, приправляють сіллю, перцем, приправами, залишають на 30 хвилин.

  • Відварюють рис, змішують з рибою і обсмаженою на олії цибулею.

  • Оформляють пиріг зі скумбрією і рисом, доповнивши начинкою тісто.

  • Печуть виріб 30-35 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з рибним фаршем і рисом


    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Ще простіше і швидше готується заливний пиріг з рибою і рисом. Для начинки в даному випадку використовується готовий рибний фарш, а тісто замішується без дріжджів. Замість сметани можна взяти кефір будь-якої жирності, а розпушувач замінити половиною чайної ложки соди, погашеної оцтом або лимонним соком.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • сметана і майонез – 200 г;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • фарш рибний – 400 г;

  • рис – 100 г;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • лимонний сік – 1 ч. ложка;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Відварюють рис, змішують з фаршем, сіллю, перцем, соком лимона і зеленою цибулею.

  • З інших компонентів замішують тісто як на оладки.

  • Вилити половину тіста у форму, розподіляють начинку, покривають залишком заливки.

  • Печуть заливний пиріг з фаршем і рисом 50 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з горбушею і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Пиріг з горбушею свіжою і рисом славиться особливо вишуканим смаком. Філе горбуші при бажанні можна замінити більш жирним і соковитим лососем, виключивши при цьому з начинки вершкове масло. Не варто занадто довго тримати рибне філе на вогні в сковороді, а потрібно тільки дочекатися посвітління скибочок зі всіх сторін.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • сметана – 3 ст. ложки;

  • розпушувач – 1 ч. ложка;

  • філе горбуші – 400 г;

  • рис – 50 г;

  • кріп – 05 пучка;

  • масло вершкове – 30 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Розтирають маргарин з борошном.

  • Додають яйця, сметану, сіль, розпушувач, вимішують, залишають на годину в холоді.

  • Припускають на маслі рибу, додавши кріп, масло, відварений рис.

  • Оформляють пиріг з червоною рибою і рисом, розташувавши у формі начинку між двома шарами тіста.

  • Випікають виріб 30 хвилин при 200 градусах.


  • Пиріг з черевцями сьомги і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Соковиті і занадто жирні при самостійному вживанні черевця сьомги прекрасно проявляють себе в начинку для пирогів. Особливо вдалим буде поєднання компонента з сухуватим рисом, який вбере в себе пікантні соки і стане від цього ще смачніше і насиченішим. Замість цибулі можна додати пір'я зеленого.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 600 г;

  • кефір – 250 мл;

  • цукор – 20 г;

  • масло – 50 г;

  • дріжджі – 20 г;

  • черевця сьомги – 700 г;

  • рис – 200 г;

  • цибуля – 250 г;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • З теплого кефіру, дріжджів, цукру, олії та борошна з сіллю замішують тісто, залишають на 2 години.

  • Розкочують 2/3 тесту на деко, розподіляють зверху відварений рис, цибулю і черевця сьомги.

  • Зверху розкладають смужки з тіста.

  • Печуть пиріг з сьомгою і рисом 45 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріг з рисом і рибними консервами

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Навіть у господинь з мінімальним кулінарним досвідом вийде смачним пиріг з консервованою рибою . Ідеальним вибором буде сайра або тунець, але через брак підійде і сардина, скумбрія. Додасть пікантності доданий в начинку зелений лук, який можна замінити нарізаним і обсмаженим на маслі ріпчастою.


    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • кефір – 05 л;

  • цукор, сода і сіль – по 10 р;

  • олія – 50 мл;

  • сайра в олії – 1 банка;

  • рис – 50 г;

  • цибуля зелена – 1 пучок.


  • Приготування

  • Розминають виделкою рибу і разом з олією і змішують з відвареним рисом і зеленим цибулею.

  • З'єднують яйця з кефіром і борошном, додавши соду, сіль і цукор.

  • Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тестом.

  • Печуть пиріг з сайрою і рисом 30 хвилин при 200 градусах.


  • Пиріг з мойвою і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Начинка для пирога з рисом виходить вельми бюджетної, якщо використовувати свіжу мойву. Очищення рибін від кісток займе деякий час, але чудовий підсумок компенсує всі трудовитрати. Тісто можна використовувати будь: дріжджове, готове листкове або приготоване пісочне за рекомендаціями даного рецепту.
    Інгредієнти:

  • сметана – 200 г;

  • вершкове масло – 200 г;

  • борошно – 400 г;

  • мойва – 1 кг;

  • рис – 100 г;

  • олія – 50 мл;

  • цибуля – 1 шт.;

  • сіль, перець, мелений лавр.


  • Приготування

  • Змішують борошно з вершковим маслом, сметаною і дрібкою солі.

  • 2/3 тіста розподіляють у формі.

  • Зверху розкладають відварений рис, обсмажений цибулю, а потім мойву без кісток.

  • Солять рибний шар, перчать, посипають лавром, прикривають візерунками або смугами з тіста.

  • Випікають пиріг з рибою мойвою і рисом 45 хвилин при 180 градусах.


  • Листковий пиріг з рибою і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Особливо швидко вийде приготувати рибний пиріг з рисом і яйцем, якщо взяти в якості борошняної основи листкове тісто. Виріб можна зробити відкритим, прикрасивши поверхню окремими смугами з тіста або закритим, розташувавши начинку між двома рівними шарами і зробивши кілька прорізів для виходу пари.
    Інгредієнти:

  • листкове тісто – 500 г;

  • філе риби – 600 г;

  • рис – 100 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло – 40 мл;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Відварюють рис і яйця нарізають і приправляють рибне філе, обсмажують на олії цибулю.

  • Розкачують тісто, доповнюють начинкою, розташувавши шарами рис, цибулю, яйця і рибу.

  • Печуть пиріг з рибою і рисом 40 хвилин при 200 градусах.


  • Пиріг зі шпротами і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    Здивує дегустаторів оригінальними нотами приготований пиріг зі шпротами. Подати таку випічку можна ще теплою, або вже остигнула, але переважно в першу добу після випікання. Це дозволить насолодитися винятковою балансом смаку, який кілька втрачається при більш тривалому зберіганні пирога.
    Інгредієнти:

  • дріжджове тісто – 800 г;

  • шпроти – 2 банки;

  • рис – 150 г;

  • яйця – 4 шт.


  • Приготування

  • Замішують дріжджове тісто з будь перевіреного рецепту або використовують готову покупне, розділивши його на 2 нерівні частини.

  • Порцію побільше розподіляють у формі, зверху розкладають відварений рис.

  • Слідом викладають розім'яті виделкою шпроти разом з маслом, а потім відварені яйця.

  • Прикривають начинку другим розкатаним пластом тіста, защипують краї.

  • Випікають простий пиріг з рибою і рисом 25 хвилин при 200 градусах.


  • Пісний пиріг з рибою і рисом

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    В дозволені дні Великого посту саме час приготувати смачний пісний пиріг . В даному випадку використовується для наповнення філе минтая, яке можна замінити будь-яким іншим сортом риби або зовсім взявши готові рибні консерви. Освіжить смак виробу і зробить його пікантніше додана до складу зелень.
    Інгредієнти:

  • вода – 250 мл;

  • рослинне масло – 120 мл;

  • борошно – 500-600 г;

  • дріжджі свіжі – 30 г;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • філе минтая – 700 г;

  • рис – 100 г;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль, перець, спеції, зелень.


  • Приготування

  • Розчиняють у теплій воді цукор і дріжджі, залишають на 10 хвилин.

  • Додають сіль, олію і борошно, замішують тісто, залишають на 2 години.

  • Розподіляють 2/3 тіста у формі, викладають рис, обсмажений цибулю, зелень, а потім скибочки минтая.

  • Прикривають пиріг з минтаєм і рисом другим пластом тіста, випікають при 200 градусах.


  • Пиріг з рибою і рисом в мультиварці

    Пиріг з рибою і рисом - рецепти з консервованою сайрою, горбушею, минтаєм і сьомгою

    З будь-якого тесту можна приготувати смачний пиріг з рибою в мультиварці , застосовуючи для наповнення нарізане філе або консерви. Використовуючи свіжу рибу, слід залишити рис трохи сируватим, проваріть його до стану al dente. Так надлишки вологи вбереться крупою і пиріг не буде надмірно вологим всередині.
    Інгредієнти:

  • борошно – 500 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • молоко – 200 мл;

  • цукор і сіль – по 10 р;

  • дріжджі сухі – 1 ч. ложка;

  • масло – 50 г;

  • сайра – 2 банки;

  • рис – 70 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • перець.


  • Приготування

  • З молока, дріжджів, цукру, борошна і яйця, замішують тісто, додавши сіль і масло.

  • Через 15 години основу поділяють на 2 нерівні частини, розгортають.

  • Пласт побільше укладають в чашу, розподіляють зверху рис, рибу і цибулю.

  • Прикривають виріб другим пластом, защипують краї.

  • Готують пиріг з сайрою і рисом в мультиварці на режимі «Випічка» 80 хвилин.
    Додав: admin | 30-03-2018, 19:24
    Переглядів: 96