Пиріг з рибою і рисом – ароматна і ситна домашня випічка, яку можна створити для подачі до вечері, на обід або в якості частування гостям. Існує маса способів урізноманітнити підсумковий смак готового виробу, зробити його незвичайним, більш вишуканим та оригінальним.
Як приготувати пиріг з рибою і рисом?
Рибний пиріг з рисом готують з дріжджового, пісочного або листкового тіста. Для начинки підійде свіже рибне філе або готові консерви.
Дріжджове тісто для пирога з рибою і рисом можна замішувати на молоці, кефірі або воді, додаючи до складу різну кількість здоби або обмежившись порцією олії. Рис відварюють до повної готовності. Рибу при необхідності звільняють від кісток, а отримане філе нарізають скибочками і трохи припускають з обсмаженою на олії цибулею. Для начинки змішують рис і рибну масу, приправляють за бажанням зеленню, сухими травами і спеціями. Перед випіканням поверхню пирога змащують яйцем або жовтком. Рибний пиріг з рисом з дріжджового тіста
Простий пиріг з рибою і рисом буде особливо смачним, якщо взяти для начинки філе скумбрії і попередньо замаринувати його в суміші спецій і приправ. Крім перцевої суміші гармонійно доповнить палітру мелений коріандр, чебрець, естрагон або розмарин. Незмінним супроводом риби буде лимонний сік.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.; борошно – 450 г; молоко – 250 мл; цукор – 1 ч. ложка; маргарин – 200 г; дріжджі – 25 г; скумбрія – 700 г; рис – 100 г; цибуля – 2 шт.; лимонний сік – 1 ст. ложка; рослинне масло – 20 мл; сіль, перець, спеції. Приготування
Розчиняють в теплому молоці дріжджі і цукор, залишають на 10 хвилин. Додають маргарин, сіль, борошно, вимішують і залишають для підходу. Позбавляють скумбрію від кісток, нарізають, збризкують лимонним соком, приправляють сіллю, перцем, приправами, залишають на 30 хвилин. Відварюють рис, змішують з рибою і обсмаженою на олії цибулею. Оформляють пиріг зі скумбрією і рисом, доповнивши начинкою тісто. Печуть виріб 30-35 хвилин при 180 градусах. Пиріг з рибним фаршем і рисом
Ще простіше і швидше готується заливний пиріг з рибою і рисом. Для начинки в даному випадку використовується готовий рибний фарш, а тісто замішується без дріжджів. Замість сметани можна взяти кефір будь-якої жирності, а розпушувач замінити половиною чайної ложки соди, погашеної оцтом або лимонним соком.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.; борошно – 300 г; сметана і майонез – 200 г; розпушувач – 1 ч. ложка; фарш рибний – 400 г; рис – 100 г; цибуля зелена – 1 пучок; лимонний сік – 1 ч. ложка; сіль, перець. Приготування
Відварюють рис, змішують з фаршем, сіллю, перцем, соком лимона і зеленою цибулею. З інших компонентів замішують тісто як на оладки. Вилити половину тіста у форму, розподіляють начинку, покривають залишком заливки. Печуть заливний пиріг з фаршем і рисом 50 хвилин при 180 градусах. Пиріг з горбушею і рисом
Пиріг з горбушею свіжою і рисом славиться особливо вишуканим смаком. Філе горбуші при бажанні можна замінити більш жирним і соковитим лососем, виключивши при цьому з начинки вершкове масло. Не варто занадто довго тримати рибне філе на вогні в сковороді, а потрібно тільки дочекатися посвітління скибочок зі всіх сторін.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; борошно – 250 г; сметана – 3 ст. ложки; розпушувач – 1 ч. ложка; філе горбуші – 400 г; рис – 50 г; кріп – 05 пучка; масло вершкове – 30 г; сіль, перець. Приготування
Розтирають маргарин з борошном. Додають яйця, сметану, сіль, розпушувач, вимішують, залишають на годину в холоді. Припускають на маслі рибу, додавши кріп, масло, відварений рис. Оформляють пиріг з червоною рибою і рисом, розташувавши у формі начинку між двома шарами тіста. Випікають виріб 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з черевцями сьомги і рисом
Соковиті і занадто жирні при самостійному вживанні черевця сьомги прекрасно проявляють себе в начинку для пирогів. Особливо вдалим буде поєднання компонента з сухуватим рисом, який вбере в себе пікантні соки і стане від цього ще смачніше і насиченішим. Замість цибулі можна додати пір'я зеленого.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; борошно – 600 г; кефір – 250 мл; цукор – 20 г; масло – 50 г; дріжджі – 20 г; черевця сьомги – 700 г; рис – 200 г; цибуля – 250 г; сіль, перець, спеції. Приготування
З теплого кефіру, дріжджів, цукру, олії та борошна з сіллю замішують тісто, залишають на 2 години. Розкочують 2/3 тесту на деко, розподіляють зверху відварений рис, цибулю і черевця сьомги. Зверху розкладають смужки з тіста. Печуть пиріг з сьомгою і рисом 45 хвилин при 180 градусах. Пиріг з рисом і рибними консервами
Навіть у господинь з мінімальним кулінарним досвідом вийде смачним пиріг з консервованою рибою . Ідеальним вибором буде сайра або тунець, але через брак підійде і сардина, скумбрія. Додасть пікантності доданий в начинку зелений лук, який можна замінити нарізаним і обсмаженим на маслі ріпчастою.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.; борошно – 250 г; кефір – 05 л; цукор, сода і сіль – по 10 р; олія – 50 мл; сайра в олії – 1 банка; рис – 50 г; цибуля зелена – 1 пучок. Приготування
Розминають виделкою рибу і разом з олією і змішують з відвареним рисом і зеленим цибулею. З'єднують яйця з кефіром і борошном, додавши соду, сіль і цукор. Вилити половину тіста у форму, розподіляють зверху начинку, заливають рештою тестом. Печуть пиріг з сайрою і рисом 30 хвилин при 200 градусах. Пиріг з мойвою і рисом
Начинка для пирога з рисом виходить вельми бюджетної, якщо використовувати свіжу мойву. Очищення рибін від кісток займе деякий час, але чудовий підсумок компенсує всі трудовитрати. Тісто можна використовувати будь: дріжджове, готове листкове або приготоване пісочне за рекомендаціями даного рецепту.
Інгредієнти:
сметана – 200 г; вершкове масло – 200 г; борошно – 400 г; мойва – 1 кг; рис – 100 г; олія – 50 мл; цибуля – 1 шт.; сіль, перець, мелений лавр. Приготування
Змішують борошно з вершковим маслом, сметаною і дрібкою солі. 2/3 тіста розподіляють у формі. Зверху розкладають відварений рис, обсмажений цибулю, а потім мойву без кісток. Солять рибний шар, перчать, посипають лавром, прикривають візерунками або смугами з тіста. Випікають пиріг з рибою мойвою і рисом 45 хвилин при 180 градусах. Листковий пиріг з рибою і рисом
Особливо швидко вийде приготувати рибний пиріг з рисом і яйцем, якщо взяти в якості борошняної основи листкове тісто. Виріб можна зробити відкритим, прикрасивши поверхню окремими смугами з тіста або закритим, розташувавши начинку між двома рівними шарами і зробивши кілька прорізів для виходу пари.
Інгредієнти:
листкове тісто – 500 г; філе риби – 600 г; рис – 100 г; яйця – 3 шт.; масло – 40 мл; цибуля – 3 шт.; сіль, перець, спеції. Приготування
Відварюють рис і яйця нарізають і приправляють рибне філе, обсмажують на олії цибулю. Розкачують тісто, доповнюють начинкою, розташувавши шарами рис, цибулю, яйця і рибу. Печуть пиріг з рибою і рисом 40 хвилин при 200 градусах. Пиріг зі шпротами і рисом
Здивує дегустаторів оригінальними нотами приготований пиріг зі шпротами. Подати таку випічку можна ще теплою, або вже остигнула, але переважно в першу добу після випікання. Це дозволить насолодитися винятковою балансом смаку, який кілька втрачається при більш тривалому зберіганні пирога.
Інгредієнти:
дріжджове тісто – 800 г; шпроти – 2 банки; рис – 150 г; яйця – 4 шт. Приготування
Замішують дріжджове тісто з будь перевіреного рецепту або використовують готову покупне, розділивши його на 2 нерівні частини. Порцію побільше розподіляють у формі, зверху розкладають відварений рис. Слідом викладають розім'яті виделкою шпроти разом з маслом, а потім відварені яйця. Прикривають начинку другим розкатаним пластом тіста, защипують краї. Випікають простий пиріг з рибою і рисом 25 хвилин при 200 градусах. Пісний пиріг з рибою і рисом
В дозволені дні Великого посту саме час приготувати смачний пісний пиріг . В даному випадку використовується для наповнення філе минтая, яке можна замінити будь-яким іншим сортом риби або зовсім взявши готові рибні консерви. Освіжить смак виробу і зробить його пікантніше додана до складу зелень.
Інгредієнти:
вода – 250 мл; рослинне масло – 120 мл; борошно – 500-600 г; дріжджі свіжі – 30 г; цукор – 2 ст. ложки; філе минтая – 700 г; рис – 100 г; цибуля – 3 шт.; сіль, перець, спеції, зелень. Приготування
Розчиняють у теплій воді цукор і дріжджі, залишають на 10 хвилин. Додають сіль, олію і борошно, замішують тісто, залишають на 2 години. Розподіляють 2/3 тіста у формі, викладають рис, обсмажений цибулю, зелень, а потім скибочки минтая. Прикривають пиріг з минтаєм і рисом другим пластом тіста, випікають при 200 градусах. Пиріг з рибою і рисом в мультиварці
З будь-якого тесту можна приготувати смачний пиріг з рибою в мультиварці , застосовуючи для наповнення нарізане філе або консерви. Використовуючи свіжу рибу, слід залишити рис трохи сируватим, проваріть його до стану al dente. Так надлишки вологи вбереться крупою і пиріг не буде надмірно вологим всередині.
Інгредієнти:
борошно – 500 г; яйце – 1 шт.; молоко – 200 мл; цукор і сіль – по 10 р; дріжджі сухі – 1 ч. ложка; масло – 50 г; сайра – 2 банки; рис – 70 г; цибуля – 1 шт.; перець. Приготування
З молока, дріжджів, цукру, борошна і яйця, замішують тісто, додавши сіль і масло. Через 15 години основу поділяють на 2 нерівні частини, розгортають. Пласт побільше укладають в чашу, розподіляють зверху рис, рибу і цибулю. Прикривають виріб другим пластом, защипують краї. Готують пиріг з сайрою і рисом в мультиварці на режимі «Випічка» 80 хвилин.