» » Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту
Пиріжки з капустою і яйцем – один з найбільш ходових і вдалих варіантів домашньої випічки, багатьом досвідченим кулінарам цей рецепт відомий ще з дитинства. Можна до капусти і яйцю додати різні овочі, рис, гриби, різні види капусти, що урізноманітнює блюдо. Тісто може бути різним – від дріжджового до листкового.

Як приготувати пиріжки з капустою і яйцем?


Начинка для пиріжків з капустою і яйцем – це капуста, яка може бути свіжою, квашеної, попередньо тушкованою, і куряче яйце. Тісто можна зробити листковим, класичним дріжджовим, бездріжджовим. Інші поради для приготування пирогів:

  • Для замішування дріжджового тіста на молоці молоко краще брати саме жирне.

  • Тісто на кефірі або сметані ідеально, якщо робиться велику кількість випічки. Таке тісто довго не псується, пиріжки залишаються як тільки що спечені до чотирьох днів.

  • Рекомендується духові пиріжки з капустою і яйцем змастити жовтком при укладанні їх у піч.

  • Листкове тісто розкачати слід тільки в одному напрямку, щоб не порвалося.


  • Пиріжки з капустою і яйцем в духовці

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Смак, відомий і улюблений з дитинства, мають печені пиріжки з капустою і яйцем. Вони робляться на класичному дріжджовому тесті, що можна зробити самому, а можна навіть купити в магазинах. Заготовки для випічки можна вирізати блюдцем, так вийдуть рівні кругляшки. До капусти можна додати одну невелику цибулину. Ще апетитніше будуть виглядати пиріжки з капустою і яйцем, якщо після випікання змастити їх зверху білком.
    Інгредієнти:

  • капуста – 230-260 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • молоко – 1 стакан;

  • дріжджі сухі – 1/2 пакета;

  • масло вершкове – 120-140 г;

  • цукор – 60-80 г;

  • борошно – 650-670 р.


  • Приготування

  • Розтоплене масло змішати з цукром, молоком і сіллю. Остудити.

  • Розбити 2 яйця, 2 склянки борошна і дріжджі, збивати міксером.

  • Поступово ввести решту борошно. Залишити підніматися.

  • Капусту нашаткувати і відварити. Злегка обсмажити.

  • Додати до капусти зварені круто і дрібно нарізані яйця.

  • Тісто розкачати і розділити на кружечки. Класти в центр кожного гуртка начинку і скріплювати краю.

  • Викласти отримані заготовки для пиріжків на деко швом вниз.

  • Випікати до появи рум'яної скоринки при 175-180 градусів.


  • Смажені пиріжки з капустою і яйцем


    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Пиріжки з капустою і яйцем на сковороді зробити простіше простого, так і духовку не треба розігрівати. Випічка виходить ніжною, якщо зробити її на бездрожжевом сметанному тесті. Замість сметани можна використовувати і кефір в таких же пропорціях. За смаком можна додати до овочевої складової тертий сир, петрушку, кріп.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1/3 вилка;

  • яйце – 3 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • борошно – 600-700 г;

  • сметана – 5-6 ст. л.;

  • масло вершкове – 65-85 г;

  • цукор, сіль – 1 ч. л.;

  • сода – 1/2 ч. л.


  • Приготування

  • Капусту і цибулю тушкувати до м'якості в сковороді з додаванням 25-30 г масла і води. Додати до овочів нарізані варені яйця і сіль.

  • В тарілці з'єднати сметану, розтоплені залишки масла, цукор, соду і сіль.

  • Додати повільно борошно. Замісити тісто.

  • Сформувати пиріжки.

  • Смажити пиріжки з капустою і яйцем по 5-6 хвилин з кожного боку.


  • Пиріжки з квашеною капустою і яйцем

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Пиріжки з квашеною капустою і яйцем смажені і стануть відмінною закускою, і основною стравою. Тісто краще робити на сметані або кефірі. Капусту перед тим як покласти в миску потрібно віджати, щоб вона не давала соку і зайвої рідини. Якщо вона не надто свіжа, то її слід промити водою попередньо.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1/4 вилка;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 2 шт.;

  • тісто – 750-800 р.


  • Приготування

  • Замісити бездріжджове тісто на кефірі.

  • Моркву і цибулю обсмажити.

  • Квашену капусту віджати, покласти до овочів, пасерувати 12-15 хвилин.

  • Розкачати тісто, зліпити пиріжки. Смажити з великою кількості олії.


  • Листкові пиріжки з капустою і яйцем

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Рецепт пиріжків з капустою і яйцем з листковим тестом – один з найпростіших. Тісто можна купити в магазині, так і випікати доведеться менше півгодини. Додавши томатну пасту в овочеву складову, можна цікавим чином урізноманітнити блюдо. Зверху готову страву можна посипати насінням кунжуту, а з капустою добре поєднуватися будуть насіння кінзи.


    Інгредієнти:

  • капуста – 1/2 качана;

  • яйце – 3 шт.;

  • тісто листкове – 1 пласт;

  • масло і зелень – за смаком;

  • насіння кінзи – 15 р.


  • Приготування

  • Капусту нарізати і тушкувати до м'якості з додаванням насіння кінзи і зелені.

  • Остудити. Додати нарізані яйця круто.

  • Тісто акуратно розкачати. Сформувати пиріжки.

  • Випікати ці смачні пиріжки з капустою і яйцем всього 20 хвилин при 180 градусах.


  • Пиріжки з пекінською капустою і яйцем

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Пиріжки з капустою, цибулею і яйцем готувати можна не тільки з традиційної білокачанної капустою, дуже цікавим варіантом буде пекінська капуста. Для начинки овочі рекомендується готувати окремо від рису і яєць: спочатку обсмажити цибулю в оливковій олії, потім додати моркву, а після капусту. Начинку слід гасити до м'якості на середньому вогні.
    Інгредієнти:

  • капуста пекінська – 1 качан;

  • яйце – 3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1-2 шт.;

  • оливкова олія – 2 ст. л.;

  • тісто на дрожжах – 1 пласт.


  • Приготування

  • Замісити дріжджове тісто.

  • Підготувати овочеву начинку.

  • Яйця відварити, додати до овочів.

  • Начинку викладати на розкатане тісто. Защипнути краю.

  • Пиріжки з пекінською капустою і яйцем обсмажувати по 5-6 хвилин з кожного боку.


  • Пиріжки з кольоровою капустою і яйцями

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Соковиті пиріжки з капустою і яйцем на кефірі виходять дуже ніжними як за рахунок легкого кефіру тесту, так і з-за нежирної дієтичної капусти. Цвітну капусту можна брати заморожену, тоді не доведеться її промивати і розділити на суцвіття. У вже замішане тісто на кефірі можна додати пару ложок рослинного масла – воно стане м'якше і еластичнішою.
    Інгредієнти:

  • капуста кольорова – 350 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • тісто бездріжджове – 580 г;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Капусту проварити в підсоленій воді 5-8 хвилин.

  • Обсмажити шматочки кольорової капусти в рослинному маслі.

  • Додати яйця.

  • Замістити тісто без дріжджів на кефірі.

  • Розділити тісто на однакові коржі. Сформувати пиріжки.

  • Випікати пиріжки з кольоровою капустою і яйцем 35-40 хвилин.


  • Пиріжки з капустою, грибами і яйцем

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Пиріжки зі свіжою капустою і яйцем з додаванням печериць стали майже класичним рецептом пиріжків. Їх можна зробити і на швидку руку, купивши в магазині заморожене листкове тісто, а в якості начинки взявши квашену капусту і мариновані гриби. Лісові боровики слід попередньо вимочити у воді і відварити 10 хвилин.
    Інгредієнти:

  • капуста – 250 г;

  • яйце – 5 шт.;

  • гриби – 160 г;

  • дріжджове тісто – 650 р.


  • Приготування

  • Замісити дріжджове тісто за класичним рецептом.

  • Гриби і цибулю дрібно нарізати і обсмажувати.

  • Додати нашатковану капусту. Обсмажувати, перемішуючи, 10 хвилин.

  • Після охолодження додати нарізані яйця. Начинка готова.

  • З тіста сформувати однакові коржі, зробити пиріжки

  • Сформовані пиріжки з капустою і яйцем, і грибами викласти на деко, змастити жовтком, випікати 35 хвилин.


  • Пиріжки з капустою, м'ясом і рисом

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Рецепт приготування пиріжків з капустою і яйцем дуже часто доповнюють рисом. Така випічка виходить більш ситної, а компоненти майже ідеально поєднуються. Рис краще брати круглозерний, він розварюється і змішується злегка з іншими компонентами, а також не такий сухий, як, приміром, басматі. За формою вони можуть бути і квадратними.
    Інгредієнти:

  • капуста – 1/2 качана;

  • яйце – 2 шт.;

  • цибуля – 1 шт.;

  • рис – 140-160 г;

  • тісто листкове – 1 пласт.


  • Приготування

  • Цибулю і капусту нарізати і обсмажити в маслі. Остудити.

  • До остигнула капусту додати попередньо відварені яйця (нарізані) і рис.

  • Тісто розкачати, зробити пиріжки.

  • Випікати 20 хвилин.


  • Ледачі пиріжки з капустою і яйцем

    Пиріжки з капустою і яйцем в духовці на сковороді - рецепти з дріжджового, листкового і кефіру тесту

    Простий рецепт пиріжків з капустою і яйцем ідеально підійде в якості страви на сніданок. Для них не потрібно нічого ліпити і розкачувати – начинка змішується разом з тестом відразу. Зимову капусту бажано відварити 2-3 хвилини в солоній воді, для м'якості. Для пишноти до борошні можна додати розпушувач.
    Інгредієнти:

  • капуста – 300 г;

  • яйце – 4 шт.;

  • борошно – 2 склянки;

  • кефір – 230-250 мл;

  • зелень, олія, спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Капусту нашаткувати, підсолити, змішати з відвареними яйцями (3 шт.).

  • У мисці змішати яйце, кефір, збити, додати поступово борошно і змішати.

  • Потім додати начинку прямо в тісто. Акуратно розмішати.

  • Викладати отриману масу на сковороду і обсмажувати.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:49
    Переглядів: 15