Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Пиріжки з капустою з дріжджового тіста

Пиріжки з капустою з дріжджового тіста

23-02-2016, 16:59
433
Пиріжки з капустою з дріжджового тіста
Якщо треба швидко нагодувати домашніх і всім захотілося печеного, можна приготувати пиріжки з капустою, так як прісне дріжджове листкове тісто або легко купити в будинкових кухнях. Але краще звичайно замісити його самостійно. Капусту для пиріжків використовуємо квашену або попередньо згасимо свіжу.

Пиріжки з квашеною капустою з дріжджового тіста в духовці


Інгредієнти:

  • молоко або вода – 1 стакан;

  • борошно пшеничне – 2 склянки;

  • сухі дріжджі – 1 пакетик;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • квашена капуста – 400 р;

  • олія рослинна;

  • сіль – 1 щіпка;

  • цукор – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    У чашці з'єднуємо цукор, дріжджі і трохи борошна, заливаємо водою або молоком, перемішуємо і прогріваємо на водяній бані. Помістимо кухоль з опарою в тепло хвилин на 15 нехай підніметься.
    Капусту промиваємо і відкидаємо на друшляк. Чистимо цибулину, нарізаємо дрібно. Пасеруємо цибулю на маслі в сковороді, після чого змішуємо з капустою. Замість квашеної капусти можна використовувати свіжу, в цьому варіанті її треба нашаткувати і згасити з цибулею на сковороді.
    В робочу миску просіваємо борошно, додаємо сіль і опару (можна і 1 куряче яйце). Замішуємо тісто (або міксером), потім промешиваем, обминаємо і поміщаємо в тепло, через півгодини можна ліпити пиріжки.
    Включаємо духовку заздалегідь.
    Ком тесту розділимо на 18-20 невеликих приблизно рівних грудочок, з кожного розкачуємо корж-підкладку, в центр якої поміщаємо трохи капустяної начинки. Защипуємо краю.
    Пиріжки викладаємо на змащене жиром деко. Печемо близько 25 хвилин (слідкуйте візуально, коли красиво підрум'яняться).
    Можна за таким же рецептом зробити дріжджові пиріжки смажені з капустою. Робимо точно так само, як якщо б мали їх пекти в духовці, тільки вони повинні бути більш плоскими з обох сторін, тому ліпимо і притискаємо.
    Смажити на рослинній олії некорисно, тому будемо змащувати сковороду шматочком свинячого сала або смажити на топленому вершковому маслі (втім, це питання індивідуального вибору). Смажимо-печемо пиріжки з переворотом, готовність
    Пиріжки з капустою з дріжджового тіста
    визначаємо візуально за кольором.
    А якщо є бажання зробити пиріжки з капустою з листкового дріжджового тіста тут також все просто. Замісимо тісто таким же способом, як і в попередньому рецепті, рясно змащуємо маслом, зверху кладемо наступний і так далі. Тепер розгортаємо стопку в один шар (можете повторити цикл). Після цих операцій тесту треба дати підійти хвилин 20. Потім ліпіть пиріжки, печіть або смажте.
    До пиріжків з капустою можна подати чай, компот або кисломолочні напої.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Пиріжки з сиром з дріжджового тіста
    Неспроста всі люблять домашню випічку. Адже вона приготовлена з душею і завжди виходить смачною. Пиріжки з сиром люблять всі діти і багато дорослих.
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пиріжки з листкового тіста з капустою
    Пропонуємо вам швидкий рецепт приготування пиріжків з капустою з готового листкового тіста. Пиріжки виходять дуже смачними: ніжна капустяна начинка у
    Пиріжки з капустою в духовці
    Пиріжки з капустою в духовці
    Багато бабусі готують просто шикарно, особливо смачними виходять у них пиріжки з капустою. На жаль, не всі можуть приготувати тісто для пиріжків за
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами
    Пиріжки з грибами можна приготувати на сімейний обід або вечеря у вихідний день. Подати з гарячим бульйоном, супом або чаєм. Давайте дізнаємося, як
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки з м'ясом і капустою
    Пиріжки - блюдо улюблені багатьма. Їх готують з різними начинками: овочевими, м'ясними, солодкими. І сьогодні мова піде про дивовижних пиріжках з
    Пиріжки з брусницею
    Пиріжки з брусницею
    Якщо ви заготовили на зиму брусницю, то зможете готувати прекрасні морси, а також чудовий пиріжки з нею. Читайте наші корисні поради і готуйте