Пиріжки з капустою і яйцем – один з найбільш ходових і вдалих варіантів домашньої випічки, багатьом досвідченим кулінарам цей рецепт відомий ще з дитинства. Можна до капусти і яйцю додати різні овочі, рис, гриби, різні види капусти, що урізноманітнює блюдо. Тісто може бути різним – від дріжджового до листкового.
Як приготувати пиріжки з капустою і яйцем?
Начинка для пиріжків з капустою і яйцем – це капуста, яка може бути свіжою, квашеної, попередньо тушкованою, і куряче яйце. Тісто можна зробити листковим, класичним дріжджовим, бездріжджовим. Інші поради для приготування пирогів:
Для замішування дріжджового тіста на молоці молоко краще брати саме жирне. Тісто на кефірі або сметані ідеально, якщо робиться велику кількість випічки. Таке тісто довго не псується, пиріжки залишаються як тільки що спечені до чотирьох днів. Рекомендується духові пиріжки з капустою і яйцем змастити жовтком при укладанні їх у піч. Листкове тісто розкачати слід тільки в одному напрямку, щоб не порвалося. Пиріжки з капустою і яйцем в духовці
Смак, відомий і улюблений з дитинства, мають печені пиріжки з капустою і яйцем. Вони робляться на класичному дріжджовому тесті, що можна зробити самому, а можна навіть купити в магазинах. Заготовки для випічки можна вирізати блюдцем, так вийдуть рівні кругляшки. До капусти можна додати одну невелику цибулину. Ще апетитніше будуть виглядати пиріжки з капустою і яйцем, якщо після випікання змастити їх зверху білком.
Інгредієнти:
капуста – 230-260 г; яйце – 5 шт.; молоко – 1 стакан; дріжджі сухі – 1/2 пакета; масло вершкове – 120-140 г; цукор – 60-80 г; борошно – 650-670 р. Приготування
Розтоплене масло змішати з цукром, молоком і сіллю. Остудити. Розбити 2 яйця, 2 склянки борошна і дріжджі, збивати міксером. Поступово ввести решту борошно. Залишити підніматися. Капусту нашаткувати і відварити. Злегка обсмажити. Додати до капусти зварені круто і дрібно нарізані яйця. Тісто розкачати і розділити на кружечки. Класти в центр кожного гуртка начинку і скріплювати краю. Викласти отримані заготовки для пиріжків на деко швом вниз. Випікати до появи рум'яної скоринки при 175-180 градусів. Смажені пиріжки з капустою і яйцем
Пиріжки з капустою і яйцем на сковороді зробити простіше простого, так і духовку не треба розігрівати. Випічка виходить ніжною, якщо зробити її на бездрожжевом сметанному тесті. Замість сметани можна використовувати і кефір в таких же пропорціях. За смаком можна додати до овочевої складової тертий сир, петрушку, кріп.
Інгредієнти:
капуста – 1/3 вилка; яйце – 3 шт.; цибуля – 1 шт.; борошно – 600-700 г; сметана – 5-6 ст. л.; масло вершкове – 65-85 г; цукор, сіль – 1 ч. л.; сода – 1/2 ч. л. Приготування
Капусту і цибулю тушкувати до м'якості в сковороді з додаванням 25-30 г масла і води. Додати до овочів нарізані варені яйця і сіль. В тарілці з'єднати сметану, розтоплені залишки масла, цукор, соду і сіль. Додати повільно борошно. Замісити тісто. Сформувати пиріжки. Смажити пиріжки з капустою і яйцем по 5-6 хвилин з кожного боку. Пиріжки з квашеною капустою і яйцем
Пиріжки з квашеною капустою і яйцем смажені і стануть відмінною закускою, і основною стравою. Тісто краще робити на сметані або кефірі. Капусту перед тим як покласти в миску потрібно віджати, щоб вона не давала соку і зайвої рідини. Якщо вона не надто свіжа, то її слід промити водою попередньо.
Інгредієнти:
капуста – 1/4 вилка; яйце – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; морква – 2 шт.; тісто – 750-800 р. Приготування
Замісити бездріжджове тісто на кефірі. Моркву і цибулю обсмажити. Квашену капусту віджати, покласти до овочів, пасерувати 12-15 хвилин. Розкачати тісто, зліпити пиріжки. Смажити з великою кількості олії. Листкові пиріжки з капустою і яйцем
Рецепт пиріжків з капустою і яйцем з листковим тестом – один з найпростіших. Тісто можна купити в магазині, так і випікати доведеться менше півгодини. Додавши томатну пасту в овочеву складову, можна цікавим чином урізноманітнити блюдо. Зверху готову страву можна посипати насінням кунжуту, а з капустою добре поєднуватися будуть насіння кінзи.
Інгредієнти:
капуста – 1/2 качана; яйце – 3 шт.; тісто листкове – 1 пласт; масло і зелень – за смаком; насіння кінзи – 15 р. Приготування
Капусту нарізати і тушкувати до м'якості з додаванням насіння кінзи і зелені. Остудити. Додати нарізані яйця круто. Тісто акуратно розкачати. Сформувати пиріжки. Випікати ці смачні пиріжки з капустою і яйцем всього 20 хвилин при 180 градусах. Пиріжки з пекінською капустою і яйцем
Пиріжки з капустою, цибулею і яйцем готувати можна не тільки з традиційної білокачанної капустою, дуже цікавим варіантом буде пекінська капуста. Для начинки овочі рекомендується готувати окремо від рису і яєць: спочатку обсмажити цибулю в оливковій олії, потім додати моркву, а після капусту. Начинку слід гасити до м'якості на середньому вогні.
Інгредієнти:
капуста пекінська – 1 качан; яйце – 3 шт.; цибуля – 2 шт.; морква – 1-2 шт.; оливкова олія – 2 ст. л.; тісто на дрожжах – 1 пласт. Приготування
Замісити дріжджове тісто. Підготувати овочеву начинку. Яйця відварити, додати до овочів. Начинку викладати на розкатане тісто. Защипнути краю. Пиріжки з пекінською капустою і яйцем обсмажувати по 5-6 хвилин з кожного боку. Пиріжки з кольоровою капустою і яйцями
Соковиті пиріжки з капустою і яйцем на кефірі виходять дуже ніжними як за рахунок легкого кефіру тесту, так і з-за нежирної дієтичної капусти. Цвітну капусту можна брати заморожену, тоді не доведеться її промивати і розділити на суцвіття. У вже замішане тісто на кефірі можна додати пару ложок рослинного масла – воно стане м'якше і еластичнішою.
Інгредієнти:
капуста кольорова – 350 г; яйце – 4 шт.; тісто бездріжджове – 580 г; спеції – за смаком. Приготування
Капусту проварити в підсоленій воді 5-8 хвилин. Обсмажити шматочки кольорової капусти в рослинному маслі. Додати яйця. Замістити тісто без дріжджів на кефірі. Розділити тісто на однакові коржі. Сформувати пиріжки. Випікати пиріжки з кольоровою капустою і яйцем 35-40 хвилин. Пиріжки з капустою, грибами і яйцем
Пиріжки зі свіжою капустою і яйцем з додаванням печериць стали майже класичним рецептом пиріжків. Їх можна зробити і на швидку руку, купивши в магазині заморожене листкове тісто, а в якості начинки взявши квашену капусту і мариновані гриби. Лісові боровики слід попередньо вимочити у воді і відварити 10 хвилин.
Інгредієнти:
капуста – 250 г; яйце – 5 шт.; гриби – 160 г; дріжджове тісто – 650 р. Приготування
Замісити дріжджове тісто за класичним рецептом. Гриби і цибулю дрібно нарізати і обсмажувати. Додати нашатковану капусту. Обсмажувати, перемішуючи, 10 хвилин. Після охолодження додати нарізані яйця. Начинка готова. З тіста сформувати однакові коржі, зробити пиріжки Сформовані пиріжки з капустою і яйцем, і грибами викласти на деко, змастити жовтком, випікати 35 хвилин. Пиріжки з капустою, м'ясом і рисом
Рецепт приготування пиріжків з капустою і яйцем дуже часто доповнюють рисом. Така випічка виходить більш ситної, а компоненти майже ідеально поєднуються. Рис краще брати круглозерний, він розварюється і змішується злегка з іншими компонентами, а також не такий сухий, як, приміром, басматі. За формою вони можуть бути і квадратними.
Інгредієнти:
капуста – 1/2 качана; яйце – 2 шт.; цибуля – 1 шт.; рис – 140-160 г; тісто листкове – 1 пласт. Приготування
Цибулю і капусту нарізати і обсмажити в маслі. Остудити. До остигнула капусту додати попередньо відварені яйця (нарізані) і рис. Тісто розкачати, зробити пиріжки. Випікати 20 хвилин. Ледачі пиріжки з капустою і яйцем
Простий рецепт пиріжків з капустою і яйцем ідеально підійде в якості страви на сніданок. Для них не потрібно нічого ліпити і розкачувати – начинка змішується разом з тестом відразу. Зимову капусту бажано відварити 2-3 хвилини в солоній воді, для м'якості. Для пишноти до борошні можна додати розпушувач.
Інгредієнти:
капуста – 300 г; яйце – 4 шт.; борошно – 2 склянки; кефір – 230-250 мл; зелень, олія, спеції – за смаком. Приготування
Капусту нашаткувати, підсолити, змішати з відвареними яйцями (3 шт.). У мисці змішати яйце, кефір, збити, додати поступово борошно і змішати. Потім додати начинку прямо в тісто. Акуратно розмішати. Викладати отриману масу на сковороду і обсмажувати.