Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

21-03-2018, 18:44
229
Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей
Ліниві вареники – ідеальний спосіб насолодитися смаком улюбленого страви без зайвих тимчасових і трудовитрат. Компонентом для наповнення, може бути сир або інші продукти: картопля, капуста, м'ясо, різноманітні ягоди, рубана зелень, сир.

Як приготувати ліниві вареники?


Приготування ледачих вареників зводиться до замісу тіста, при якому крім традиційних складових додають продукти для начинки.

  • Борошно перед використанням обов'язково просівають. З-за різного ступеня вологості продукту його кількість може відрізнятися від заявленого.

  • Вироби часто формують у вигляді довгастих брусочків або тонких коржів, отриманих шляхом розрізання сформованої з основи на припыленном борошном столі ковбаски.

  • Найледачіші вареники варять допомогою опускання порцій тіста в киплячу воду за допомогою зволоженої ложки.


  • Як приготувати ліниві вареники з сиру?

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Приготувати ліниві вареники з сиру для дітей і дорослих не складе праці. Результатом буде дуже смачне блюдо, яке можна з успіхом подати до сніданку, на полуденок або вечерю, доповнивши вершковим маслом, сметаною, медом, улюбленим варенням або іншими відповідними добавками або доречними соусами.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з цукром, дрібкою солі і яйцем.

  • Додають борошно, вимішують, поділяють ком на порції, з яких скачують ковбаски.

  • Розрізають заготовки на брусочки, відварюють у воді, дочекавшись спливання виробів і потримавши в окропі ще хвилину.

  • Присмачують смачні ліниві вареники маслом і подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з картоплею – рецепт


    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Не менш смачними і поживними будуть ледачі картопляні вареники. Замість сирного наповнення в даному випадку використовується пюре з картоплі, яку слід попередньо почистити, відварити до м'якості і потовкти товкачем. Перед додаванням інших інгредієнтів основу остуджують.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 180 г;

  • сіль, перець, олія, зелень, сметана.


  • Приготування

  • Чистять, розрізають на частини і варять до м'якості в підсоленій воді картоплю.

  • Перетворюють овочеву масу в пюре, остуджують, вмішують в неї яйце, перець, борошно.

  • Скачують з основи джгути, розрізають їх на порції.

  • Варять ліниві вареники з картоплі 2-3 хвилини, в залежності від розміру, присмачують маслом і подають зі сметаною і зеленню.


  • Ліниві вареники з манкою

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Якщо є бажання приготувати ліниві вареники без борошна, наступний рецепт з манкою підійде для цієї мети як не можна краще. Важливо дати тісту трохи постояти після замісу, щоб крупа набухла, а вироби вийшли ніжними і м'якими. При надмірній вологості сирної основи слід дещо збільшити порцію манки або додати лише одне яйце.
    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • манка – 8 ст. ложок;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Яйця трохи збивають з дрібкою солі і цукром.

  • Додають сир, розтирають, вмішують манку, залишають на 20-30 хвилин.

  • Зволоженими руками або ложкою відокремлюють невеликі порції основи, формують кульки або коржі і опускають в ємність з киплячою водою.

  • Варять ліниві вареники 3 хвилини, подають з маслом і сметаною.


  • Ліниві вареники з капустою – рецепт

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ліниві вареники з капустою, приготовані за наступним рецептом, позбавлять від стомлюючої для багатьох і довгої ліплення виробів. Начинкою доповнюють вже відварені коржі з простого тіста, які можна отримати, просто нарізавши сформовані джгутики тонко ножем або розрізавши розкатаний пласт на квадрати або ромби.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 320 г;

  • вода – 150 мл;

  • капуста – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець, масло вершкове.


  • Приготування

  • На рослинному маслі обсмажують цибулю.

  • Додають нашатковану капусту, сіль, перець, обсмажують, а потім протушивают під кришкою до м'якості.

  • З борошна, яйця, води і дрібки солі замішують тісто, залишають на 40 хвилин.

  • З тіста формують коржики, відварюють їх у підсоленій воді до готовності, відкидають на друшляк, після чого змішують з капустою і шматочком вершкового масла.


  • Ліниві вареники за італійським рецептом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Порадують оригінальною подачею і вишуканим смаком приготовані ліниві вареники по-італійськи – ньюді. Основою для створення тесту тут є м'який сир рікотта, а самі вироби після відварювання додатково припускаются в томатному пікантному соусі. Незмінним супроводом страви при подачі буде тертий пармезан.
    Інгредієнти:

  • рікотта – 05 кг;

  • тертий пармезан – 1/3 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • помідори – 05 кг;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, чилі, орегано і базилік.


  • Приготування

  • З'єднують в мисці рікотту, масло вершкове, мускатний горіх, сіль, перець, 1/4 склянки пармезану і борошно, розмішують виделкою, викладають на стіл, припыленный борошном.

  • Формують тонкий джгут, розрізають його на фрагменти, які опускають в окріп і варять до спливання.

  • Обсмажують в сотейнику на олії цибулю, часник і щіпку перцю, додають перетерті помідори, приправи, тушкують кілька хвилин.

  • Виловлюють спливли ледачі італійські вареники шумівкою і перекладають в соус.

  • Припускають вироби 2-3 хвилини і подають, присипавши залишилися пармезаном.


  • Ліниві вареники з вишнею

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Незвичайну соковитість і приголомшливий річний смак набувають зварені ліниві вареники з ягодами. В даному випадку в якості наповнення використовується вишня без кісточок, яку можна взяти свіжу, заморожену або з варення. Будь-які ягоди слід позбавити від надлишків соку, виклавши їх на деякий час в друшляк, а потім змішавши з крохмалем.


    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 3-5 ст. ложок;

  • цукор – 2-3 ст. ложки;

  • вишня без кісточок – 300 г;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана, варення.


  • Приготування

  • Сир розтирають з яйцем, цукром, сіллю.

  • Вмішують борошно.

  • З порцій основи формують коржики, кладуть в центр кожного по 2-3 ягоди, змикаються краю, підгинаючи їх догори.

  • Варять вироби до спливання у воді, подають з маслом, сметаною або варенням.


  • Ліниві вареники без яєць

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступний рецепт дозволить приготувати смачні ліниві вареники з сиру без яєць. Текстура виробів буде ніжніше звичайного, тому в даному випадку вкрай важливо не перетримати вироби у воді при варінні і відразу ж після спливання викласти їх за допомогою шумівки на тарілку. Цукор можна додати в тісто або посипати ним при подачі блюдо.
    Інгредієнти:

  • сир – 700 г;

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з дрібкою солі і цукром, вмішують борошно.

  • Скачують з отриманого тесту джгути, розрізають кожен на брусочки, відварюють у підсоленій за смаком воді.

  • Присмачують гарячі вироби маслом і подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з сиром

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступна версія страви для тих, хто не вживає солодке, віддаючи перевагу кулінарних композицій без участі цукру. Ледачі солоні вареники готуються з додаванням твердого сиру, який додасть незвичайні смакові ноти яству. В якості супроводу можна подати сметану, майонез, або будь-який несолодкий багатокомпонентний соус.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • сир твердий – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 320-400 г;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з дрібкою солі, яйцем і перетертим сиром.

  • Вмішують борошно, скачують з отриманого тіста ковбаски, розрізають їх на порції.

  • Відварюють заготовки в ємності з киплячою водою, викладають шумівкою на тарілку, поливають топленим маслом.

  • Окремо до страви подають сметану або інший соус.


  • Ліниві вареники з гарбузом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ліниві вареники, рецепт яких буде подано далі, чудово поєднують в собі відмінний смак і користь. Тісто для виробів готується з гарбузової м'якоттю, яка славиться левиним кількістю містяться в ній цінних вітамінів і елементів. Отримане страва – ідеальне рішення для живильного смачного сніданку.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • гарбуз – 05 кг;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 2-3 склянки;

  • цукор – 4-6 ст. ложок;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Гарбузову м'якоть нарізають кубиками, припускають у сотейнику до м'якості, воду зливають, а овоч пробивають блендером.

  • Сир розтирають з цукром, сіллю, яйцями, додавши остигле гарбузове пюре.

  • Вмішують борошно, формують з отриманої основи заготовки у вигляді брусочків або невеликих коржиків.

  • Відварюють ледачі гарбузове вареники у підсоленій воді, поливають розтопленим маслом, подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з м'ясом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступна версія страви для справжніх м'ясоїдів. Страва готується з фаршем з м'яса. Можна використовувати свинину, яловичину, птицю або суміш з декількох видів продукту, доповнивши його при подрібненні ріпчастою цибулею. Замість обсмажування з подальшим гасінням, можна відварити вироби на пару протягом 15-20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • м'ясо – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • вода – 05 склянки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • вершки і томатний соус – 100 мл;

  • сіль, перець, рослинна олія, зелень.


  • Приготування

  • З борошна, яйця, води, ложі масла і дрібки солі замішують тісто, а через 40 хвилин розкочують його в тонкий пласт.

  • Перекручують м'ясо з цибулею і часником на м'ясорубці, додають сіль, перець, зелень, розподіляють тонким шаром на тесті.

  • Згортають пласт рулетом, розрізають його на фрагменти, вмочають у борошні і обсмажують до рум'янцю в маслі.

  • Доливають трохи води з вершками і томатом, приправляють.

  • Протушивают ледачі вареники з фаршем в соусі під кришкою приблизно 15 хвилин.


  • Ліниві вареники з зеленню

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ще одна несолодка версія смачної страви – ліниві вареники з сиром і зеленню . Отримані вироби відварені можна подати традиційно зі сметаною або майонезом, посипати у гарячому вигляді перетертим твердим сиром, а також доповнити страва томатним соусом, який додасть йому додаткової соковитості та пікантності.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • зелень – 1 пучок;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • томатна підлива, сметана або сир;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Сир розтирають з сіллю, яйцями.

  • Додають посічену зелень, борошно, вимішують.

  • З тіста формують брусочки, коржі або кульки, відварюють в підсоленій воді до готовності, присмачують маслом, сметаною, сиром або томатною підливою.


  • Ліниві вареники на пару в мультиварці

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Приготовлені ледачі вареники в мультиварці на пару гарантовано збережуть апетитний зовнішній вигляд, не розкиснуть і не розваряться, якщо дотримуватися вимоги даного рецепту. За бажанням основу можна ароматизувати ваніліном або додати в неї інші добавки на свій смак: ягоди, сухофрукти, горіхи.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир змішують з цукром, сіллю і яйцем, додають борошно.

  • З отриманої основи скачують джгути, розрізають на брусочки.

  • Укладають заготовки на промаслений грати для приготування на пару і готують страву в режимі «Пар» 10-15 хвилин.

  • Готові вареники поливають розтопленим маслом і подають зі сметаною.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Ліниві вареники з сиру для дітей, з манкою або без яєць - солоні і солодкі рецепти
    Ліниві вареники з сиру для дітей, з манкою або без яєць - солоні і солодкі рецепти
    Ліниві вареники з сиру готують багато господинь, це саме швидке і смачне гаряче блюдо. Існує багато оригінальних рецептів: з сиром, родзинками,
    Як приготувати ліниві вареники з сиром?
    Як приготувати ліниві вареники з сиром?
    Самий безтурботний спосіб приготування вареників - це уникнути процес їх ліплення. Пропонуємо цікаві рецепти страви, яке люблять абсолютно всі дітки
    Як приготувати ліниві вареники?
    Як приготувати ліниві вареники?
    Одного разу винахідливі господині, уникнувши стомлюючої процедури ліплення вареників, придумали чудову страву - ліниві вареники, від якого в захваті
    Ліниві вареники з сиром
    Ліниві вареники з сиром
    Про існування такої страви, як ледачі вареники, звичайно, знають всі. Але чи пробували ви коли-небудь готувати їх? Це процес досить цікавий -
    Вареники з сиром
    Вареники з сиром
    Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
    Вареники в мультиварці
    Вареники в мультиварці
    Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.