Ліниві вареники – ідеальний спосіб насолодитися смаком улюбленого страви без зайвих тимчасових і трудовитрат. Компонентом для наповнення, може бути сир або інші продукти: картопля, капуста, м'ясо, різноманітні ягоди, рубана зелень, сир.
Як приготувати ліниві вареники?
Приготування ледачих вареників зводиться до замісу тіста, при якому крім традиційних складових додають продукти для начинки.
Борошно перед використанням обов'язково просівають. З-за різного ступеня вологості продукту його кількість може відрізнятися від заявленого. Вироби часто формують у вигляді довгастих брусочків або тонких коржів, отриманих шляхом розрізання сформованої з основи на припыленном борошном столі ковбаски. Найледачіші вареники варять допомогою опускання порцій тіста в киплячу воду за допомогою зволоженої ложки. Як приготувати ліниві вареники з сиру?
Приготувати ліниві вареники з сиру для дітей і дорослих не складе праці. Результатом буде дуже смачне блюдо, яке можна з успіхом подати до сніданку, на полуденок або вечерю, доповнивши вершковим маслом, сметаною, медом, улюбленим варенням або іншими відповідними добавками або доречними соусами.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 1 склянка; цукор – 2 ст. ложки; сіль, масло, сметана. Приготування
Сир розтирають з цукром, дрібкою солі і яйцем. Додають борошно, вимішують, поділяють ком на порції, з яких скачують ковбаски. Розрізають заготовки на брусочки, відварюють у воді, дочекавшись спливання виробів і потримавши в окропі ще хвилину. Присмачують смачні ліниві вареники маслом і подають зі сметаною. Ліниві вареники з картоплею – рецепт
Не менш смачними і поживними будуть ледачі картопляні вареники. Замість сирного наповнення в даному випадку використовується пюре з картоплі, яку слід попередньо почистити, відварити до м'якості і потовкти товкачем. Перед додаванням інших інгредієнтів основу остуджують.
Інгредієнти:
картопля – 1 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 180 г; сіль, перець, олія, зелень, сметана. Приготування
Чистять, розрізають на частини і варять до м'якості в підсоленій воді картоплю. Перетворюють овочеву масу в пюре, остуджують, вмішують в неї яйце, перець, борошно. Скачують з основи джгути, розрізають їх на порції. Варять ліниві вареники з картоплі 2-3 хвилини, в залежності від розміру, присмачують маслом і подають зі сметаною і зеленню. Ліниві вареники з манкою
Якщо є бажання приготувати ліниві вареники без борошна, наступний рецепт з манкою підійде для цієї мети як не можна краще. Важливо дати тісту трохи постояти після замісу, щоб крупа набухла, а вироби вийшли ніжними і м'якими. При надмірній вологості сирної основи слід дещо збільшити порцію манки або додати лише одне яйце.
Інгредієнти:
сир – 400 г; яйця – 2 шт.; манка – 8 ст. ложок; цукор – 2 ст. ложки; сіль, масло, сметана. Приготування
Яйця трохи збивають з дрібкою солі і цукром. Додають сир, розтирають, вмішують манку, залишають на 20-30 хвилин. Зволоженими руками або ложкою відокремлюють невеликі порції основи, формують кульки або коржі і опускають в ємність з киплячою водою. Варять ліниві вареники 3 хвилини, подають з маслом і сметаною. Ліниві вареники з капустою – рецепт
Ліниві вареники з капустою, приготовані за наступним рецептом, позбавлять від стомлюючої для багатьох і довгої ліплення виробів. Начинкою доповнюють вже відварені коржі з простого тіста, які можна отримати, просто нарізавши сформовані джгутики тонко ножем або розрізавши розкатаний пласт на квадрати або ромби.
Інгредієнти:
яйце – 1 шт.; борошно – 320 г; вода – 150 мл; капуста – 05 кг; цибуля – 1 шт.; масло рослинне – 40 мл; сіль, перець, масло вершкове. Приготування
На рослинному маслі обсмажують цибулю. Додають нашатковану капусту, сіль, перець, обсмажують, а потім протушивают під кришкою до м'якості. З борошна, яйця, води і дрібки солі замішують тісто, залишають на 40 хвилин. З тіста формують коржики, відварюють їх у підсоленій воді до готовності, відкидають на друшляк, після чого змішують з капустою і шматочком вершкового масла. Ліниві вареники за італійським рецептом
Порадують оригінальною подачею і вишуканим смаком приготовані ліниві вареники по-італійськи – ньюді. Основою для створення тесту тут є м'який сир рікотта, а самі вироби після відварювання додатково припускаются в томатному пікантному соусі. Незмінним супроводом страви при подачі буде тертий пармезан.
Інгредієнти:
рікотта – 05 кг; тертий пармезан – 1/3 склянки; яйце – 1 шт.; борошно – 200 г; цибуля – 1 шт.; часник – 3 зубки; помідори – 05 кг; олія оливкова – 100 мл; мускатний горіх – щіпка; масло вершкове – 2 ст. ложки; сіль, перець, чилі, орегано і базилік. Приготування
З'єднують в мисці рікотту, масло вершкове, мускатний горіх, сіль, перець, 1/4 склянки пармезану і борошно, розмішують виделкою, викладають на стіл, припыленный борошном. Формують тонкий джгут, розрізають його на фрагменти, які опускають в окріп і варять до спливання. Обсмажують в сотейнику на олії цибулю, часник і щіпку перцю, додають перетерті помідори, приправи, тушкують кілька хвилин. Виловлюють спливли ледачі італійські вареники шумівкою і перекладають в соус. Припускають вироби 2-3 хвилини і подають, присипавши залишилися пармезаном. Ліниві вареники з вишнею
Незвичайну соковитість і приголомшливий річний смак набувають зварені ліниві вареники з ягодами. В даному випадку в якості наповнення використовується вишня без кісточок, яку можна взяти свіжу, заморожену або з варення. Будь-які ягоди слід позбавити від надлишків соку, виклавши їх на деякий час в друшляк, а потім змішавши з крохмалем.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 3-5 ст. ложок; цукор – 2-3 ст. ложки; вишня без кісточок – 300 г; крохмаль – 2 ст. ложки; сіль, масло, сметана, варення. Приготування
Сир розтирають з яйцем, цукром, сіллю. Вмішують борошно. З порцій основи формують коржики, кладуть в центр кожного по 2-3 ягоди, змикаються краю, підгинаючи їх догори. Варять вироби до спливання у воді, подають з маслом, сметаною або варенням. Ліниві вареники без яєць
Наступний рецепт дозволить приготувати смачні ліниві вареники з сиру без яєць. Текстура виробів буде ніжніше звичайного, тому в даному випадку вкрай важливо не перетримати вироби у воді при варінні і відразу ж після спливання викласти їх за допомогою шумівки на тарілку. Цукор можна додати в тісто або посипати ним при подачі блюдо.
Інгредієнти:
сир – 700 г; борошно – 200 г; цукор – 3 ст. ложки; сіль, масло, сметана. Приготування
Сир розтирають з дрібкою солі і цукром, вмішують борошно. Скачують з отриманого тесту джгути, розрізають кожен на брусочки, відварюють у підсоленій за смаком воді. Присмачують гарячі вироби маслом і подають зі сметаною. Ліниві вареники з сиром
Наступна версія страви для тих, хто не вживає солодке, віддаючи перевагу кулінарних композицій без участі цукру. Ледачі солоні вареники готуються з додаванням твердого сиру, який додасть незвичайні смакові ноти яству. В якості супроводу можна подати сметану, майонез, або будь-який несолодкий багатокомпонентний соус.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; сир твердий – 200 г; яйце – 2 шт.; борошно – 320-400 г; сіль, масло, сметана. Приготування
Сир розтирають з дрібкою солі, яйцем і перетертим сиром. Вмішують борошно, скачують з отриманого тіста ковбаски, розрізають їх на порції. Відварюють заготовки в ємності з киплячою водою, викладають шумівкою на тарілку, поливають топленим маслом. Окремо до страви подають сметану або інший соус. Ліниві вареники з гарбузом
Ліниві вареники, рецепт яких буде подано далі, чудово поєднують в собі відмінний смак і користь. Тісто для виробів готується з гарбузової м'якоттю, яка славиться левиним кількістю містяться в ній цінних вітамінів і елементів. Отримане страва – ідеальне рішення для живильного смачного сніданку.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; гарбуз – 05 кг; яйце – 2 шт.; борошно – 2-3 склянки; цукор – 4-6 ст. ложок; сіль, масло, сметана. Приготування
Гарбузову м'якоть нарізають кубиками, припускають у сотейнику до м'якості, воду зливають, а овоч пробивають блендером. Сир розтирають з цукром, сіллю, яйцями, додавши остигле гарбузове пюре. Вмішують борошно, формують з отриманої основи заготовки у вигляді брусочків або невеликих коржиків. Відварюють ледачі гарбузове вареники у підсоленій воді, поливають розтопленим маслом, подають зі сметаною. Ліниві вареники з м'ясом
Наступна версія страви для справжніх м'ясоїдів. Страва готується з фаршем з м'яса. Можна використовувати свинину, яловичину, птицю або суміш з декількох видів продукту, доповнивши його при подрібненні ріпчастою цибулею. Замість обсмажування з подальшим гасінням, можна відварити вироби на пару протягом 15-20 хвилин.
Інгредієнти:
борошно – 300 г; м'ясо – 05 кг; яйце – 1 шт.; вода – 05 склянки; цибуля – 1 шт.; часник – 2 зубки; вершки і томатний соус – 100 мл; сіль, перець, рослинна олія, зелень. Приготування
З борошна, яйця, води, ложі масла і дрібки солі замішують тісто, а через 40 хвилин розкочують його в тонкий пласт. Перекручують м'ясо з цибулею і часником на м'ясорубці, додають сіль, перець, зелень, розподіляють тонким шаром на тесті. Згортають пласт рулетом, розрізають його на фрагменти, вмочають у борошні і обсмажують до рум'янцю в маслі. Доливають трохи води з вершками і томатом, приправляють. Протушивают ледачі вареники з фаршем в соусі під кришкою приблизно 15 хвилин. Ліниві вареники з зеленню
Ще одна несолодка версія смачної страви – ліниві вареники з сиром і зеленню . Отримані вироби відварені можна подати традиційно зі сметаною або майонезом, посипати у гарячому вигляді перетертим твердим сиром, а також доповнити страва томатним соусом, який додасть йому додаткової соковитості та пікантності.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; зелень – 1 пучок; яйце – 2 шт.; борошно – 300 г; томатна підлива, сметана або сир; сіль, перець, олія. Приготування
Сир розтирають з сіллю, яйцями. Додають посічену зелень, борошно, вимішують. З тіста формують брусочки, коржі або кульки, відварюють в підсоленій воді до готовності, присмачують маслом, сметаною, сиром або томатною підливою. Ліниві вареники на пару в мультиварці
Приготовлені ледачі вареники в мультиварці на пару гарантовано збережуть апетитний зовнішній вигляд, не розкиснуть і не розваряться, якщо дотримуватися вимоги даного рецепту. За бажанням основу можна ароматизувати ваніліном або додати в неї інші добавки на свій смак: ягоди, сухофрукти, горіхи.
Інгредієнти:
сир – 05 кг; яйце – 1 шт.; борошно – 1 склянка; цукор – 2 ст. ложки; сіль, масло, сметана. Приготування
Сир змішують з цукром, сіллю і яйцем, додають борошно. З отриманої основи скачують джгути, розрізають на брусочки. Укладають заготовки на промаслений грати для приготування на пару і готують страву в режимі «Пар» 10-15 хвилин. Готові вареники поливають розтопленим маслом і подають зі сметаною.