Вернуться назад Распечатать

Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей
Ліниві вареники – ідеальний спосіб насолодитися смаком улюбленого страви без зайвих тимчасових і трудовитрат. Компонентом для наповнення, може бути сир або інші продукти: картопля, капуста, м'ясо, різноманітні ягоди, рубана зелень, сир.

Як приготувати ліниві вареники?


Приготування ледачих вареників зводиться до замісу тіста, при якому крім традиційних складових додають продукти для начинки.

  • Борошно перед використанням обов'язково просівають. З-за різного ступеня вологості продукту його кількість може відрізнятися від заявленого.

  • Вироби часто формують у вигляді довгастих брусочків або тонких коржів, отриманих шляхом розрізання сформованої з основи на припыленном борошном столі ковбаски.

  • Найледачіші вареники варять допомогою опускання порцій тіста в киплячу воду за допомогою зволоженої ложки.


  • Як приготувати ліниві вареники з сиру?

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Приготувати ліниві вареники з сиру для дітей і дорослих не складе праці. Результатом буде дуже смачне блюдо, яке можна з успіхом подати до сніданку, на полуденок або вечерю, доповнивши вершковим маслом, сметаною, медом, улюбленим варенням або іншими відповідними добавками або доречними соусами.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з цукром, дрібкою солі і яйцем.

  • Додають борошно, вимішують, поділяють ком на порції, з яких скачують ковбаски.

  • Розрізають заготовки на брусочки, відварюють у воді, дочекавшись спливання виробів і потримавши в окропі ще хвилину.

  • Присмачують смачні ліниві вареники маслом і подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з картоплею – рецепт


    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Не менш смачними і поживними будуть ледачі картопляні вареники. Замість сирного наповнення в даному випадку використовується пюре з картоплі, яку слід попередньо почистити, відварити до м'якості і потовкти товкачем. Перед додаванням інших інгредієнтів основу остуджують.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 180 г;

  • сіль, перець, олія, зелень, сметана.


  • Приготування

  • Чистять, розрізають на частини і варять до м'якості в підсоленій воді картоплю.

  • Перетворюють овочеву масу в пюре, остуджують, вмішують в неї яйце, перець, борошно.

  • Скачують з основи джгути, розрізають їх на порції.

  • Варять ліниві вареники з картоплі 2-3 хвилини, в залежності від розміру, присмачують маслом і подають зі сметаною і зеленню.


  • Ліниві вареники з манкою

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Якщо є бажання приготувати ліниві вареники без борошна, наступний рецепт з манкою підійде для цієї мети як не можна краще. Важливо дати тісту трохи постояти після замісу, щоб крупа набухла, а вироби вийшли ніжними і м'якими. При надмірній вологості сирної основи слід дещо збільшити порцію манки або додати лише одне яйце.
    Інгредієнти:

  • сир – 400 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • манка – 8 ст. ложок;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Яйця трохи збивають з дрібкою солі і цукром.

  • Додають сир, розтирають, вмішують манку, залишають на 20-30 хвилин.

  • Зволоженими руками або ложкою відокремлюють невеликі порції основи, формують кульки або коржі і опускають в ємність з киплячою водою.

  • Варять ліниві вареники 3 хвилини, подають з маслом і сметаною.


  • Ліниві вареники з капустою – рецепт

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ліниві вареники з капустою, приготовані за наступним рецептом, позбавлять від стомлюючої для багатьох і довгої ліплення виробів. Начинкою доповнюють вже відварені коржі з простого тіста, які можна отримати, просто нарізавши сформовані джгутики тонко ножем або розрізавши розкатаний пласт на квадрати або ромби.
    Інгредієнти:

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 320 г;

  • вода – 150 мл;

  • капуста – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • масло рослинне – 40 мл;

  • сіль, перець, масло вершкове.


  • Приготування

  • На рослинному маслі обсмажують цибулю.

  • Додають нашатковану капусту, сіль, перець, обсмажують, а потім протушивают під кришкою до м'якості.

  • З борошна, яйця, води і дрібки солі замішують тісто, залишають на 40 хвилин.

  • З тіста формують коржики, відварюють їх у підсоленій воді до готовності, відкидають на друшляк, після чого змішують з капустою і шматочком вершкового масла.


  • Ліниві вареники за італійським рецептом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Порадують оригінальною подачею і вишуканим смаком приготовані ліниві вареники по-італійськи – ньюді. Основою для створення тесту тут є м'який сир рікотта, а самі вироби після відварювання додатково припускаются в томатному пікантному соусі. Незмінним супроводом страви при подачі буде тертий пармезан.
    Інгредієнти:

  • рікотта – 05 кг;

  • тертий пармезан – 1/3 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • помідори – 05 кг;

  • олія оливкова – 100 мл;

  • мускатний горіх – щіпка;

  • масло вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, чилі, орегано і базилік.


  • Приготування

  • З'єднують в мисці рікотту, масло вершкове, мускатний горіх, сіль, перець, 1/4 склянки пармезану і борошно, розмішують виделкою, викладають на стіл, припыленный борошном.

  • Формують тонкий джгут, розрізають його на фрагменти, які опускають в окріп і варять до спливання.

  • Обсмажують в сотейнику на олії цибулю, часник і щіпку перцю, додають перетерті помідори, приправи, тушкують кілька хвилин.

  • Виловлюють спливли ледачі італійські вареники шумівкою і перекладають в соус.

  • Припускають вироби 2-3 хвилини і подають, присипавши залишилися пармезаном.


  • Ліниві вареники з вишнею

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Незвичайну соковитість і приголомшливий річний смак набувають зварені ліниві вареники з ягодами. В даному випадку в якості наповнення використовується вишня без кісточок, яку можна взяти свіжу, заморожену або з варення. Будь-які ягоди слід позбавити від надлишків соку, виклавши їх на деякий час в друшляк, а потім змішавши з крохмалем.


    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 3-5 ст. ложок;

  • цукор – 2-3 ст. ложки;

  • вишня без кісточок – 300 г;

  • крохмаль – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана, варення.


  • Приготування

  • Сир розтирають з яйцем, цукром, сіллю.

  • Вмішують борошно.

  • З порцій основи формують коржики, кладуть в центр кожного по 2-3 ягоди, змикаються краю, підгинаючи їх догори.

  • Варять вироби до спливання у воді, подають з маслом, сметаною або варенням.


  • Ліниві вареники без яєць

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступний рецепт дозволить приготувати смачні ліниві вареники з сиру без яєць. Текстура виробів буде ніжніше звичайного, тому в даному випадку вкрай важливо не перетримати вироби у воді при варінні і відразу ж після спливання викласти їх за допомогою шумівки на тарілку. Цукор можна додати в тісто або посипати ним при подачі блюдо.
    Інгредієнти:

  • сир – 700 г;

  • борошно – 200 г;

  • цукор – 3 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з дрібкою солі і цукром, вмішують борошно.

  • Скачують з отриманого тесту джгути, розрізають кожен на брусочки, відварюють у підсоленій за смаком воді.

  • Присмачують гарячі вироби маслом і подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з сиром

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступна версія страви для тих, хто не вживає солодке, віддаючи перевагу кулінарних композицій без участі цукру. Ледачі солоні вареники готуються з додаванням твердого сиру, який додасть незвичайні смакові ноти яству. В якості супроводу можна подати сметану, майонез, або будь-який несолодкий багатокомпонентний соус.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • сир твердий – 200 г;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 320-400 г;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир розтирають з дрібкою солі, яйцем і перетертим сиром.

  • Вмішують борошно, скачують з отриманого тіста ковбаски, розрізають їх на порції.

  • Відварюють заготовки в ємності з киплячою водою, викладають шумівкою на тарілку, поливають топленим маслом.

  • Окремо до страви подають сметану або інший соус.


  • Ліниві вареники з гарбузом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ліниві вареники, рецепт яких буде подано далі, чудово поєднують в собі відмінний смак і користь. Тісто для виробів готується з гарбузової м'якоттю, яка славиться левиним кількістю містяться в ній цінних вітамінів і елементів. Отримане страва – ідеальне рішення для живильного смачного сніданку.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • гарбуз – 05 кг;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 2-3 склянки;

  • цукор – 4-6 ст. ложок;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Гарбузову м'якоть нарізають кубиками, припускають у сотейнику до м'якості, воду зливають, а овоч пробивають блендером.

  • Сир розтирають з цукром, сіллю, яйцями, додавши остигле гарбузове пюре.

  • Вмішують борошно, формують з отриманої основи заготовки у вигляді брусочків або невеликих коржиків.

  • Відварюють ледачі гарбузове вареники у підсоленій воді, поливають розтопленим маслом, подають зі сметаною.


  • Ліниві вареники з м'ясом

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Наступна версія страви для справжніх м'ясоїдів. Страва готується з фаршем з м'яса. Можна використовувати свинину, яловичину, птицю або суміш з декількох видів продукту, доповнивши його при подрібненні ріпчастою цибулею. Замість обсмажування з подальшим гасінням, можна відварити вироби на пару протягом 15-20 хвилин.
    Інгредієнти:

  • борошно – 300 г;

  • м'ясо – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • вода – 05 склянки;

  • цибуля – 1 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • вершки і томатний соус – 100 мл;

  • сіль, перець, рослинна олія, зелень.


  • Приготування

  • З борошна, яйця, води, ложі масла і дрібки солі замішують тісто, а через 40 хвилин розкочують його в тонкий пласт.

  • Перекручують м'ясо з цибулею і часником на м'ясорубці, додають сіль, перець, зелень, розподіляють тонким шаром на тесті.

  • Згортають пласт рулетом, розрізають його на фрагменти, вмочають у борошні і обсмажують до рум'янцю в маслі.

  • Доливають трохи води з вершками і томатом, приправляють.

  • Протушивают ледачі вареники з фаршем в соусі під кришкою приблизно 15 хвилин.


  • Ліниві вареники з зеленню

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Ще одна несолодка версія смачної страви – ліниві вареники з сиром і зеленню . Отримані вироби відварені можна подати традиційно зі сметаною або майонезом, посипати у гарячому вигляді перетертим твердим сиром, а також доповнити страва томатним соусом, який додасть йому додаткової соковитості та пікантності.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • зелень – 1 пучок;

  • яйце – 2 шт.;

  • борошно – 300 г;

  • томатна підлива, сметана або сир;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Сир розтирають з сіллю, яйцями.

  • Додають посічену зелень, борошно, вимішують.

  • З тіста формують брусочки, коржі або кульки, відварюють в підсоленій воді до готовності, присмачують маслом, сметаною, сиром або томатною підливою.


  • Ліниві вареники на пару в мультиварці

    Ліниві вареники з сиру, з картоплею, манкою і капустою - італійський рецепт, варіант в мультиварці і для дітей

    Приготовлені ледачі вареники в мультиварці на пару гарантовано збережуть апетитний зовнішній вигляд, не розкиснуть і не розваряться, якщо дотримуватися вимоги даного рецепту. За бажанням основу можна ароматизувати ваніліном або додати в неї інші добавки на свій смак: ягоди, сухофрукти, горіхи.
    Інгредієнти:

  • сир – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно – 1 склянка;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль, масло, сметана.


  • Приготування

  • Сир змішують з цукром, сіллю і яйцем, додають борошно.

  • З отриманої основи скачують джгути, розрізають на брусочки.

  • Укладають заготовки на промаслений грати для приготування на пару і готують страву в режимі «Пар» 10-15 хвилин.

  • Готові вареники поливають розтопленим маслом і подають зі сметаною.