Ліниві вареники з сиром
Смачні вареники з сиром - оригінальна страва української кухні. Як робити вареники з сиром? Існує безліч різних рецептів, але загальні принципи приготування цієї страви такі: тісто з хорошою борошна, свіжий якісний сир, свіжі яйця, натуральні масло і сметана + деяке вміння і старання кухаря. Сир для вареників не повинен бути кислим або занадто сухим. Краще, якщо сир досить жирний. Начинка готується досить просто: сир розтирається з яйцями і невеликою кількістю вершкового масла до однорідності. Сирну масу можна присолити - тоді вийдуть солоні вареники з сиром. А можна додати в сирно-яєчну масу трохи цукру, кориці і трохи ванілі - теж буде смачно.
Рецепт цього простого, але дуже смачного блюда особливо оцінять люди зайняті і ті, хто не дуже любить займатися приготуванням їжі.
Інгредієнти:
500 г свіжого сиру;
2 курячих яйця;
250 г борошна пшеничного в/с;
50 г натурального вершкового масла.
Приготування:
Сир протремо через не надто дрібне сито, додамо яйця і розтоплене вершкове масло (топлене), присолим і добре перемішати до однорідності. Тепер потроху додаємо до сирно-яєчної маси просіяне борошно і замішуємо сирне тісто. Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл. Поділяємо його на рівні частини, формуємо з них нетовсті ковбаски, з яких нарізаємо ножем косі шматочки, які і називаються ледачими варениками.
Можна зробити й по-іншому: замісити тісто за таким же рецептом і розкачати його в тонкий лист, нарізати ромбиками. Вареники опускаємо в підсолений окріп і варимо до спливання. Витягаємо вареники шумівкою, поливаємо розтопленим маслом і сметаною. Готові ліниві вареники викладемо з допомогою шумівки на блюдо і поллємо розтопленим маслом. Можна ще запекти ліниві вареники в духовій шафі. Можна заготовити їх запас і закласти в морозильне відділення холодильника, перестилаючи харчовою плівкою. Коли вареники добре заморозяться, їх можна перекласти в чисті пакети.
Можна приготувати смачні вареники з сиром і цибулею. Є два варіанти: з молодим зеленим цибулею або з пасерованою ріпчастою цибулею.
Інгредієнти:
1 склянку молока (або води);
1 яйце для тіста + 1 яйце для начинки;
2-3 склянки пшеничного борошна;
0 5 кг сиру;
пучок зеленого цибулі.
Приготування:
З борошна, молока і 1 яйця замішуємо круте тісто. Борошно додаємо потроху і ретельно вимішуємо. Накрошим ножем зелений лук і в окремій мисці змішаємо сир, яйце і цибулю. Трохи присолим. Все ретельно перемішати. Відріжемо частина підготовленого тіста, розкотимо його качалкою в тонкий лист і виріжемо кружечки склянкою. Хоча, звичайно, можна розрізати тісто на дрібні шматочки і кожен окремо розкачувати качалкою. Кладемо в середину кожного кружка трохи начинки, защипуємо краю кожного вареника і складаємо готову страву на плоску тарілку або на чисту дощечку. Варити краще в киплячій підсоленій воді. Коли вареники спливуть, можна проварити їх ще хвилину і виймати шумівкою. Готові вареники прийнято подавати з маслом і сметаною.
Сир і смажену цибулю - це смачно
Можна приготувати вареники з пасерованою цибулею і сиром. Всі пропорції такі ж, тільки замість зеленої цибулі беремо 1-2 цибулини середнього розміру. Лук очистимо, дрібно наріжемо, спассеруем в сковороді до золотистого відтінку, остудимо і потім вже змішуємо його з сирною масою. Треба зауважити, що смак вареників з пасерованою цибулею зовсім інший.
Ліниві вареники для вмілої і не дуже господині
Рецепт цього простого, але дуже смачного блюда особливо оцінять люди зайняті і ті, хто не дуже любить займатися приготуванням їжі.
Інгредієнти:
Приготування:
Сир протремо через не надто дрібне сито, додамо яйця і розтоплене вершкове масло (топлене), присолим і добре перемішати до однорідності. Тепер потроху додаємо до сирно-яєчної маси просіяне борошно і замішуємо сирне тісто. Викладаємо тісто на присипаний борошном стіл. Поділяємо його на рівні частини, формуємо з них нетовсті ковбаски, з яких нарізаємо ножем косі шматочки, які і називаються ледачими варениками.
Ліниві вареники: інший спосіб
Можна зробити й по-іншому: замісити тісто за таким же рецептом і розкачати його в тонкий лист, нарізати ромбиками. Вареники опускаємо в підсолений окріп і варимо до спливання. Витягаємо вареники шумівкою, поливаємо розтопленим маслом і сметаною. Готові ліниві вареники викладемо з допомогою шумівки на блюдо і поллємо розтопленим маслом. Можна ще запекти ліниві вареники в духовій шафі. Можна заготовити їх запас і закласти в морозильне відділення холодильника, перестилаючи харчовою плівкою. Коли вареники добре заморозяться, їх можна перекласти в чисті пакети.
Вареники з сиром пікантні
Можна приготувати смачні вареники з сиром і цибулею. Є два варіанти: з молодим зеленим цибулею або з пасерованою ріпчастою цибулею.
Інгредієнти:
Приготування:
З борошна, молока і 1 яйця замішуємо круте тісто. Борошно додаємо потроху і ретельно вимішуємо. Накрошим ножем зелений лук і в окремій мисці змішаємо сир, яйце і цибулю. Трохи присолим. Все ретельно перемішати. Відріжемо частина підготовленого тіста, розкотимо його качалкою в тонкий лист і виріжемо кружечки склянкою. Хоча, звичайно, можна розрізати тісто на дрібні шматочки і кожен окремо розкачувати качалкою. Кладемо в середину кожного кружка трохи начинки, защипуємо краю кожного вареника і складаємо готову страву на плоску тарілку або на чисту дощечку. Варити краще в киплячій підсоленій воді. Коли вареники спливуть, можна проварити їх ще хвилину і виймати шумівкою. Готові вареники прийнято подавати з маслом і сметаною.
Сир і смажену цибулю - це смачно
Можна приготувати вареники з пасерованою цибулею і сиром. Всі пропорції такі ж, тільки замість зеленої цибулі беремо 1-2 цибулини середнього розміру. Лук очистимо, дрібно наріжемо, спассеруем в сковороді до золотистого відтінку, остудимо і потім вже змішуємо його з сирною масою. Треба зауважити, що смак вареників з пасерованою цибулею зовсім інший.
Рекомендуємо добрі рецепти
Вареники з м'ясом
Вареники з м'ясом - це не великі пельмені, як думають багато хто. Це блюдо має зовсім інший смак, оскільки технологія його приготування сильно
Вареники на кефірі
Вареники - це популярне українське блюдо, улюблене багатьма з нас. Зазвичай тісто для них робиться з борошна, води, яєць. Але найбільш ніжні вареники
Вареники з сиром
Вареники - улюблене блюдо з дитинства. Це простий і ситний обід або вечерю. Їх роблять з сиром, вишнею, полуницею, картоплею і т. д. Але сьогодні ми
Вареники з адигейський сиром - рецепт
Вареники - популярне блюдо російської та української кухонь. Їх готують з різними начинками: картоплею, сиром, полуницею, малиною і т. д. І сьогодні
Вареники в пароварці
Вареники - відмінний варіант для вечері. Варто відзначити, що їх можна не тільки варити, але й приготувати на пару. Для цього вам знадобляться самі
Вареники в мультиварці
Якщо на вашій кухні є така помічниця, як мультиварка, то на вечерю ви сміливо можете приготувати вареники з картоплею або ліниві вареники з сиром.