» » Як приготувати ліниві вареники?

Як приготувати ліниві вареники?

Як приготувати ліниві вареники?
Традиційні вареники хоча і готуються не складно, але вся процедура займає ліплення достатньо часу. Тому у свій час кмітливі господині спростили процес їх приготування, змішавши тісто з начинкою і отримавши не менш цікаве блюдо. В інших кухнях такий варіант вареників називають галушками або кнелі, а у нас один з кмітливих кухарів ще за часів радянської епохи назвав їх ледачими. Завдяки простоті і прекрасного смаку ліниві вареники дуже популярні і в наші дні і нарівні з іншими стравами займають гідне місце в книзі кулінарних рецептів.
Із запропонованих нижче рецептів ви дізнаєтеся, як смачно приготувати ліниві вареники з сиром і з картоплею і як правильно їх подавати до столу.

Як правильно приготувати ліниві вареники з сиром - рецепт?


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 160 г;

  • сир – 520 г;

  • яєчні жовтки – 3 шт.;

  • цукровий пісок – 80 г;

  • вершкове масло – 90 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Для того щоб ліниві вареники вийшли більш ніжними, сир пропускаємо через дрібне сито або розбиваємо його трохи блендером. Тепер додаємо до сиру яєчні жовтки, цукровий пісок, щіпку солі і половину норми розтопленого вершкового масла. Перемішуємо все хорошенечко, всипаємо попередньо просіяне пшеничне борошно і замішуємо щільне сирне тісто. Борошна може знадобитися трохи менше або більше, залежно від того, якою мірою вологості у вас сир.
    Поділяємо ком тесту на кілька частин і формуємо з кожної подобу ковбаски. Не забуваємо притрусити робочу поверхню і руки борошном. Розрізаємо трохи притиснуту руками до плоского вигляду сирну ковбаску на довгі брусочки. Різати можна як рівне, так і навскіс, надаючи вареничкам різну форму.
    Закладаємо вареники в киплячу підсолену воду і акуратно перемішуємо, щоб уникнути прилипання. Як тільки вода знову закипіла, а вареники спливли, виймаємо їх на блюдо за допомогою шумівки, щедро поливаємо залишилися розтопленим вершковим маслом і подаємо до столу зі сметаною.

    Як варити смачні ліниві вареники з картоплею?


    Інгредієнти:

  • борошно пшеничне – 160 г;

  • картопля – 950 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • мелений чорний перець (за бажанням) – за смаком;

  • рослинне масло – 75 мл;

  • ріпчаста цибуля – 150 г;

  • бекон – 100 г;

  • сіль – щіпка.


  • Приготування
    Картопля очищаємо від шкірки, розрізаємо на кілька частин і відварюємо в підсоленій воді до повної готовності. Потім воду зливаємо, а картопляні шматочки розминаємо товкачиком до отримання пюре і даємо йому охолонути. Додаємо в картопляну масу яйця, за бажанням мелений чорний перець і всипаємо просіяне пшеничне борошно. Перемішуємо все хорошенечко, картопляне тісто ділимо на частини, формуємо руками подобу ковбаски, притискаємо їх небагато, щоб отримати злегка плоску форму, і розрізаємо на ромбики або бруски. При роботі з картопляним тестом обов'язково використовуємо для посипання робочої поверхні рук і борошно. Паніруємо
    Як приготувати ліниві вареники?
    кожен брусочок ще раз в борошні і закладаємо в киплячу підсолену воду.
    Помішуючи, витримуємо вареники на вогні до повного закипання. Як тільки вода закипіла, а вироби спливли, виймаємо їх на блюдо за допомогою шумівки.
    Готові ліниві вареники з картоплею подаємо з цибулевої піджаркою. Для її приготування очищаємо і шаткуємо кубиками або півкільцями цибулю і дрібно нарізаємо бекон. Спочатку вытапливаем на сковорідці бекон, підрум'янюємо його трохи і виймаємо на тарілку, а в сковороду закладаємо нарізану цибулю і даємо подзолотиться. При необхідності вливаємо трохи рослинного масла. Змішуємо цибульну масу з беконом і викладаємо зверху на ледачі картопляні вареники.
    Додав: admin | 14-10-2015, 18:21
    Переглядів: 496