» » Кижуч - рецепти приготування

Кижуч - рецепти приготування

Кижуч - рецепти приготування
Кижуч універсальний, а тому піддається різним способам обробки. Рибу засолюють, смажать, готують на грилі і запікають. Популярна ресторанна подача - кижуч, запечений цілком на рожні, передбачає використання спеціальних технологій, неможливих в рамках домашньої кухні. Ми ж розглянемо різні рецепти приготування кижуча, які дозволять насолодитися рибним смаком у звичній обстановці.

Як приготувати кижуч в духовці у вершках?

Кижуч - рецепти приготування

Основна вимога при приготуванні рибних страв - свіжа риба, до вибору якої слід підходити, керуючись низкою правил. Перед тим, як приготувати кижуч, огляньте тушку риби: срібляста і блискуча луска визначає свіжість. При натисканні, м'ясо риби повинно мати пружність і зберігати щільну текстуру.
Інгредієнти:

  • кижуч - 950 г;

  • цибуля - 65 г;

  • вершки - 215 мл;

  • твердий сир - 85 р.


  • Приготування

  • Рибу очистити від луски, випатрайте і наріжте великими шматками.

  • Очищену цибулю, наріжте кільцями і викладіть рівним шаром у форму для випікання.

  • Накрийте цибулю шматочками риби, приправте перцем і залийте вершками.

  • Помістіть рибне блюдо в духовку, розігріту до 180 градусів, і готуйте протягом чверті години. Після чого, закрийте рибу подрібненим сиром і запікайте пару хвилин до повного приготування.


  • Як приготувати рибу кижуч на сковороді?

    Кижуч - рецепти приготування

    Найчастіше, при підсмажуванні, риба втрачає жирність і м'якість, купуючи сухий і непривабливий вигляд. Щоб зберегти смакові якості продукту, потрібно знати, як приготувати кижуч так, щоб він був соковитим. Використання маринаду перед приготуванням додасть рибі насичений смак і збереже форму.
    Інгредієнти:

  • кижуч (філе) -650 г;

  • рослинне масло - 65 мл;

  • сік лимона - 15 мл;

  • мед - 20 г;

  • гірчиця - 5 г;

  • борошно - 90 р.


  • Приготування

  • Очищену і випатрану рибу обробити на філе і порізати порційно.

  • Покладіть в маринад, для приготування якого змішайте мед, сік лимона, гірчицю і частина рослинного масла. Залиште настоятися протягом чверті години.

  • Промариновані шматки риби, умочіть в борошно і обсмажте на розпеченій сковороді по кілька хвилин з кожного боку.

  • Доведіть рибу до повної готовності, помістивши її в духовку при 200 градусах на пару хвилин.


  • Як приготувати стейки кижуча в духовці?

    Кижуч - рецепти приготування

    Класичний, простий варіант приготування риби кижуч, приправленою соком лимона, - прекрасний спосіб отримати корисне і низькокалорійне блюдо на вечерю.
    Інгредієнти:

  • кижуч (стейки) - 750 г;

  • сік лимона - 25 мл;

  • рослинне масло - 55 мл


  • Приготування

  • Промийте рибні стейки і висушити серветкою. Приправте сіллю і перцем з обох сторін, змастіть рослинною олією, заправте лимонним соком і викладіть у форму для випікання.

  • Розігрійте духовку до 200 градусів і відправте блюдо готуватися на чверть години. Після чого зарумяньте рибу, використовуючи функцію «гриль».

  • Приготовану рибу подавайте зі свіжим овочевим салатом.


  • Що можна приготувати з риби кижуч?

    Кижуч - рецепти приготування

    Легке блюдо - рибні палички в кляре, які чудово підійдуть у ролі закуски до вечері. Така паніровка збереже соковитість і пружність рибного філе.
    Інгредієнти:

  • кижуч (філе) - 500 г;

  • сік лимона - 15 мл;

  • рослинне масло - 45 мл;

  • яйце – 1 шт.;

  • борошно - 50 р;

  • вода - 150 мл


  • Приготування

  • Очищену рибу, розберіть на філе і нарізати невеликими скибочками.

  • Приготуйте маринад з соку лимона і рослинного масла.

  • Замаринуйте філе на чверть години.

  • Приготуйте кляр, змішавши борошно з яйцем і водою. Добре збийте суміш віночком, не залишаючи грудочок.

  • Умочіть рибні шматочки в кляр і обсмажте в олії до золотистого кольору.
    Додав: admin | 9-12-2016, 10:21
    Переглядів: 247